Renault Clio – varianta economică

Da mai departe!

Renault Clio a primit un nou facelift, este vorba de unul mai subtil, dar care împrospătează și mai mult gama și aduce LED-urile luminilor de zi și semnătura luminoasă a stopurilor aproape de designul adus odată cu Talisman și Megane.

Modelul de clasă subcompactă al francezilor este acum gata să facă față concurenței și a adăugat în lista de opționale mai multe posibilități de personalizare ale interiorului.
În partea față, noile blocuri optice, în ciuda păstrării formei, au primit lumini de zi în forma literei C, dar și tehnologia full-LED Pure Vision. Bara față este și ea modificată vizibil, cu grile ce se întind pe aproape toată lățimea sa. Partea din spate vine cu bara spate modificată ușor în zona sa inferioară, iar stopurile beneficiază de noi semnături luminoase de tiip LED.
Sub capotă avem un motor de 1,5 litri dCi, diesel și care vine într-o nouă variantă de putere de 110 CP. La acest motor, Renault a cuplat o cutie manuală mult mai precisă și mai economică cu 6 trepte. Mașina este sprintenă prin oraș, la fel și la viteze de autostradă. Am testat acest model prin București, dar și pe A2.
Comportamentul dinamic al lui Clio a fost îmbunătățit considerabil față de generația precedentă. Putem spune că modelul de test este o excelentă mașină de oraș. Suspensiile absorb destul de bine gropile, iar mașina este stabilă în viraje.
Interiorul rămâne neschimbat ca și formă, Renault anunțând introducerea unor materiale noi sau posibilitatea mai largă de personalizare a elementelor cu rol estetic.
În standard noul Clio facelift va veni cu sistemul multimedia R&Go, opțional fiind disponibile sistemele Media Nav Evolution sau R-LINK Evolution. Clienții și mai pretențioși vor putea bifa în configurator și un sistem audio performant, furnizat de BOSE. Nu lipsește de pe lista de opționale nici sistemul automat de parcare Easy Park Assist.

Renault Clio Facelift 1.5 Energy dCi
0-100 km/h: 11,2 secunde
Viteza maximă: 194 km/h
Cilindree (cmc): 1.461
Putere (CP): 110 la 4.000 rpm
Cuplu maxim: 260 Nm la 1.750 rpm
L/l/î: 4.062 / 1.731 / 1.448
Masă proprie: 1.200 kg
Volum portbagaj (l): 300
Consum mediu: 5,5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts