Renault Clio Estate – bestseller în segment

Da mai departe!

Renault Clio Estate revine la testele AutoReport.ro în varianta cu motor pe benzină. Am făcut cu acest model aproape 350 kilometri prin Muntenia pentru a vedea cât de economic poate fi un astfel de motor.

Modelul de clasă subcompactă al francezilor are varianta Estate pentru cei care își doresc mai mult spațiu, dar la un preț mai mic.
În partea față, noile blocuri optice, în ciuda păstrării formei, au primit lumini de zi în forma literei C, dar și tehnologia full-LED Pure Vision. Bara față este și ea modificată vizibil, cu grile ce se întind pe aproape toată lățimea sa. Partea din spate vine cu bara spate modificată ușor în zona sa inferioară, iar stopurile beneficiază de noi semnături luminoase de tiip LED.
Sub capotă avem un motor de 1,2 litri TCe care vine într-o variantă de putere de 120 CP. La acest motor, Renault a cuplat o cutie EDC cu răspuns foarte bun. Este preferata noastră în materie de confort la conducere. Mașina este sprintenă prin oraș, la fel și la viteze de autostradă.
Comportamentul dinamic al lui Clio a fost îmbunătățit considerabil față de generația precedentă. Putem spune că modelul de test este o excelentă mașină de oraș. Suspensiile absorb destul de bine gropile, iar mașina este stabilă în viraje.
Interiorul rămâne neschimbat ca și formă, Renault anunțând introducerea unor materiale noi sau posibilitatea mai largă de personalizare a elementelor cu rol estetic. Estate-ul este mai lung și mai înalt decât varianta hatchback, spațiul disponibil pentru cei din spate fiind mai mare, apropiat de clasa compactă. Portbagajul oferă un volum de 445 litri, unul foarte bun pentru această gamă.
În standard noul Clio Estate facelift are sistemul multimedia R&Go, opțional fiind disponibile sistemele Media Nav Evolution sau R-LINK Evolution. Clienții și mai pretențioși vor putea bifa în configurator și un sistem audio performant, furnizat de BOSE. Nu lipsește de pe lista de opționale nici sistemul automat de parcare Easy Park Assist.

Renault Clio Estate Facelift 1.2 Energy TCe EDC
0-100 km/h: 9,2 secunde
Viteza maximă: 199 km/h
Cilindree (cmc): 1.197
Putere (CP): 120 la 5.500 rpm
Cuplu maxim: 260 Nm la 1.750 rpm
L/l/î: 4.267 / 1.732 / 1.475
Masă proprie: 1.195
Volum portbagaj (l): 445
Consum mediu: 6 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: automată, 6 trepte

Related posts