Rechemare pentru cele mai noi modele Mercedes-Benz Clasa C

Da mai departe!

KBA din Germania obligă marca Mercedes-Benz să repare pe cheltuiala proprie câteva mii de autoturisme produse în intervalul 2020 – 2021, din cauza unor defecte ale cablajelor mașinii.

Mercedes-Benz C-Class, modelul de clasă medie al mărcii premium din Stuttgart, este obiectul unei rechemări solicitate de KBA, autoritatea federală germană pentru transport, din cauza unei arhitecturi greșite a cablajelor care conectează unitatea computerizată de control a motorului.

Sunt vizate 8.712 autovehicule fabricate între luna octombrie 2020 și luna decembrie 2021, mașini despre care KBA spune că au cablajul montat prea aproape de capotă și pot fi deteriorate de frecare cu metalul. Mașinile pot înregistra, din acest motiv, o pierdere a controlului asupra motorului, care va conduce la încetinire și chiar oprirea mașinii.

Trei rechemări pentru sedanul german

Proprietarii vehiculelor, dintre care doar aproximativ 2.800 sunt în Germania, vor fi anunțați de companie să se prezinte într-un service autorizat, pentru o verificare a cablajului și, eventual, o înlocuire a acestuia. Modelul Mercedes-Benz C-Class a mai fost obiectul unei rechemări, pentru mașinile fabricate în 2020, în luna septembrie, din cauza unor probleme ale senzorului de impact, al cărui conector risca să se desprindă din cauza vibrațiilor.

Tot luna aceasta, modelul C Class, împreună cu alte modele ale mărcii (CLA, GLA, GLE/GLS, A-Class, AMG GT, E-Class, S-Class Coupe/convertible, S-Class) au făcut obiectul unei rechemări pentru posibile defecțiuni ale sistemului de injecție a carburantului sub presiune, care conduceau la o putere redusă a motorului sau chiar la oprirea acestuia.

Related posts