Rechemare în service pentru Dacia Spring

Da mai departe!

O posibilă funcționare eronată a sistemului de control al încărcării bateriei modelului Dacia Spring a determinat compania să demareze o campanie de rechemare în service pentru o parte a mașinilor vândute în Europa.

Circa 6.000 de automobile Dacia Spring, înmatriculate în Franța, și un număr mult mai mic de mașini aflate în România și pe alte piețe din Europa, vor face obiectul unei rechemări în service, care înseamnă, de fapt, o actualizare a software-ului la momentul la care mașinile ajung pentru revizie sau cu alte probleme în service.

Motivul este aprinderea unui martor luminos în bord și în anumite situații imposibilitatea de a pleca de pe loc. Cauza acestei funcționări defectuoase se află la chargerul mașinii, care primește un semnal eronat de la unul din microprocesoarele care se află în convertorul de curent continuu. În urma acestei erori, una dintre siguranțele care deconectează bateria, în caz de pericol, se decuplează, iar mașina nu mai poate pleca. Ca urmare, inginerii Dacia sunt nevoicți să reprogrameze software-ul chargerului, dar și pe cel al computerului de control.

Presa din Franța scrie că sunt aproape 6000 de automobile Dacia Spring vizate de această campanie, care nu include scrisori trimise proprietarilor, ci doar includerea lor pe o listă și remedierea în cazul în care este sesizată defecțiunea la automobil sau dacă mașina ajunge din alte motive în service.

În România, potrivit informațiilor neoficiale, numărul mașinilor afectate este mult mai mic. Având în vedere că remedierea nu este una de siguranță, care să necesite notificarea autorităților sau trimiterea de notificări proprietarilor, intervenția asupra mașinilor se va face doar dacă acestea ajung în service. Dacia are o pagină proprie pentru campaniile de rechemare, iar proprietarii pot verifica cu ajutorul seriei VIN dacă mașina lor este inclusă într-o astfel de campanie: https://www.dacia.ro/rechemare-in-service.html

Related posts