Raport: Prețurile mașinilor sunt pe cale să se prăbușească din cauza supraofertei

Da mai departe!

Un raport recent al UBS estimează că producția globală de mașini va depăși vânzările cu 6% în acest an, lăsând un surplus de 5 milioane de vehicule care vor necesita reduceri de preț pentru a fi vândute din loturi, a relatat Yahoo Finance. Deși aceste reduceri de prețuri ar putea să nu se întâmple până în a doua jumătate a anului 2023, producătorii auto se pregătesc pentru un război al prețurilor, iar unii producători de vehicule electrice reduc deja prețurile.

„Având în vedere programele de producție optimiste, vedem un risc ridicat de supraproducție și, ca urmare, o presiune tot mai mare asupra prețurilor”, a declarat UBS într-o notă adresată clienților. „Războiul prețurilor a început deja să se desfășoare în spațiul vehiculelor electrice și ne așteptăm ca acesta să se extindă în segmentul motoarelor cu combustie [în a doua jumătate a anului 2023]”.

Producătorii de mașini de familie sunt cei care vor avea cel mai probabil de suferit de pe urma reducerilor de prețuri, au spus analiștii, în timp ce producătorii de mașini de lux ar trebui să reziste mai bine.

Producătorii de vehicule electrice ar putea suferi o lovitură majoră din cauza combinației dintre costurile energetice în creștere și prețurile ridicate care îi fac pe mulți consumatori să nu le mai fie accesibile, notează Yahoo Finance. În ianuarie, Tesla, compania lui Elon Musk, a redus prețul mașinilor sale cu până la 8.000 de lire sterline în Marea Britanie. Unele dintre modelele sale mai ieftine au acum aproximativ aceeași gamă de prețuri ca și mărcile de pe piața de masă, cum ar fi Kia.

Ford Motor Company și Lucid se numără printre ceilalți producători auto care au reacționat la reducerile Tesla prin scăderea propriilor prețuri pentru vehiculele electrice.

Related posts