Proprietarii de vehicule electrice lasă mult mai multe recenzii negative cu o stea decât ceilalți clienți

Da mai departe!

Cumpărătorii de vehicule electrice sunt mai des decepționați de dealeri decât clienții tradiționali, iar situația devine și mai dificilă pentru comercianții care vând direct către consumator. Este cazul dealerilor auto care primesc mai multe review-uri negative din cauza mașinilor electrice pe care le-au vândut.

Nu este un moment grozav să fii consumator de vehicule electrice, deoarece experiența de cumpărare lasă mult de dorit. Conform unui nou studiu, cumpărătorii interesați de un vehicul electric lasă multe recenzii cu o singură stea la dealeri. Cu toate acestea, eliminarea acestora din ecuație crește doar raportul de recenzii negative.

Widewail, producător de produse pentru gestionarea recenziilor și reputației clienților, a analizat peste 800.000 de recenzii Google ale atât dealerilor, cât și locațiilor de vânzare cu amănuntul, și a constatat că cumpărătorii de vehicule electrice au multe mai multe motive de nemulțumire decât contrapartidele cu motoare cu ardere internă.

În întreaga industrie, 7% dintre recenzii lăsate pentru dealeri aveau o evaluare cu o singură stea. Cumpărătorii și proprietarii de vehicule electrice au lăsat de două ori mai multe recenzii cu o stea (14%). Între timp, cei care au avut de-a face cu un comerciant care vinde direct către consumator, cum ar fi Tesla sau Rivian, au lăsat o recenzie cu o singură stea în 25% dintre cazuri.

„Având în vedere brandul puternic al Tesla, viralitatea ridicată și notele maxime de la mass-media de încredere pentru consumatori, a fost surprinzător să vedem că recenziile lor de pe Google dezvăluie un procent atât de ridicat de clienți nemulțumiți”, a spus Matt Murray, CEO al Widewail. „Mai surprinzător a fost faptul că chiar și cumpărătorii de vehicule electrice de la dealerii tradiționali au lăsat în mod semnificativ mai multe recenzii negative.”

Deși este evident că o proporție mai mare de cumpărători de vehicule electrice sunt frustrați de cei care le vând, există unele factori atenuanți pentru Tesla, Rivian și asemenea lor. În primul rând, șoferii de vehicule electrice lasă mai puține recenzii.

Related posts