Probleme mari pentru Audi, profitul s-a redus cu peste 1 miliard de euro

Da mai departe!

Profitul operațional din primul trimestru al mărcii premium Audi, parte a grupului Volkswagen, s-a redus la doar 466 milioane de euro, în scădere cu nu mai puțin de 74% față de perioada similară din 2023.

Raportul financiar al mărcii Audi a făcut valuri printre analiști. Având deja datele la nivel întregului grup Volkswagen, mulți se grăbiseră să pună rezultatele financiare slabe pe seama mărcii Porsche, însă acum se dovedește că Audi nu stă deloc mai bine.

Conform bilanțului prezentat de oficialii Audi, profitul operațional al mărcii premium din grupul Volkswagen s-a prăbușit cu 74%, la doar 466 milioane de euro, de la 1,82 miliarde de euro în perioada ianuarie – martie a anului trecut.

Veniturile au scăzut și ele de la 16,88 miliarde de euro în primul trimestru al anului trecut, la 13,72 miliarde de euro în primele trei luni din 2024. Valoarea este corespunzătoare unui recul cu 19%.

Jürgen Rittersberger, directorul financiar al Audi a pus rezultatul nesatisfăcător pe seama blocajelor în aprovizionare, în special cu motoare V6 și V8, dar și a lanțului logistic.

Marca a fost nevoită chiar să oprească temporar vânzarea modelelor cu anumite tipuri de motoare, deoarece o componentă-cheie a acestora nu a fost disponibilă la furnizor.

În cadrul unei teleconferințe cu investitorii și analiștii privind rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2024, Rittersberger a refuzat să precizeze cu exactitate care a fost componenta din motoare din cauza căreia s-a înregistrat blocajul, preferând să o numească doar „o componentă complexă care este importantă pentru eficiența motoarelor”.

Anterior însă, în ianuarie 2024, presa germană a scris că Audi are întârzieri de producție din cauza unei componente al cărei producător este Vitesco Techologies. Conform publicației Manager Magazin, Audi și Vitesco sunt în litigiu din cauza acestei componente încă din vara anului 2023.

Așa cum ați aflat deja de la Economica.net, Audi nu este singurul producător auto care prezintă rezultate slabe pentru primul trimestru din 2024, în situații neplăcute aflându-se și Stellantis, Mercedes-Benz și chiar Volkswagen, grup din care face parte și Audi.

Related posts