Principala uzină a BMW a împlinit 100 de ani

Da mai departe!

Cu doar câteva zile în urmă, BMW a sărbătorit cea de-a 100-a aniversare a fabricii sale din München. Grupul bavarez își asamblează produsele sub numele de „Bayerische Motoren Werke” la locaţia din cartierul Milbertshofen din 1922.

Totul a început cu motoare de avioane şi motociclete. Apoi, din 1952, uzina a început să producă automobile, care sunt renumite în întreaga lume, inclusiv emblematicul BMW 507, legende ale curselor precum BMW M3 şi, din 1975, cel mai de succes dintre toate modelele BMW: BMW Seria 3.

În anul aniversării a 100 de ani, uzina din München demonstrează clar rolul principal pe care îl joacă în era mobilităţii electrice. Modelul electric BMW i4, de exemplu, reprezintă deja un sfert din volumul producţiei. Și este în creştere.

Împreună cu Centrul de Cercetare şi Inovaţie (FIZ) al BMW Group, uzina din München a servit întotdeauna ca un centru intern de excelenţă, răspândind cunoştinţele despre procese şi tehnologii, precum şi experienţa acumulată în 100 de ani de producţie de motoare şi automobile către alte fabrici din întreaga lume. Exemple ale acestei forţe inovatoare includ producerea primei serii a modelului electric MINI E, emblematicul BMW Z8 şi ediţia specială electrică a BMW 1602 pentru Jocurile Olimpice de vară din 1972. Ca să nu mai vorbim de Project i, care a culminat cu revoluţionarul BMW i3, a cărui dezvoltare a originat tot de la uzina din München.

Related posts