Premieră pentru roadsterul BMW Z4 la Pebble Beach

Da mai departe!

Noul model BMW care îşi propune să redefinească, încă o dată, segmentul roadster, a fost dezvăluit sub soarele Californiei. Astăzi, Pebble Beach Golf Links din apropiere de Monterey, binecunoscutul decor în care ulterior va avea loc Concours d’Elegance, a devenit scena premierei mondiale a noului BMW Z4.

Cu proporţii dinamice, design plin de emoţie şi sportivitate fascinantă, modelul decapotabil cu două locuri va duce conceptul clasic de roadster în lumea de astăzi şi de mâne. La Pebble Beach, constructorul premium din München va prezenta varianta exclusivă BMW Z4 M40i First Edition. Ediţia specială limitată a roadsterului inspiră nu doar prin agilitate, precizie şi caracteristicile de comportament dinamic care sunt atât de specifice modelelor BMW M Performance, ci şi prin designul rafinat şi sofisticat, precum şi culoarea Frozen Orange metalizat a caroseriei.

Noua generaţie a roadsterului va avea premiera mondială în exact acelaşi loc care anul trecut a fost scena primei prezentări în public a BMW Concept Z4. O simplă privire asupra proporţiilor noului BMW Z4 nu lasă nici o îndoială cu privire la potenţialul său dinamic. Poziţia centrală a scaunului conducătorului, centrul de greutate coborât, distribuţia perfect echilibrată 50:50 a sarcinii pe punţi, ecartamentele late şi ampatamentul compact formează premisele ideale pentru manevrabilitate agilă şi plăcere intensă a condusului.

BMW Z4 M40i First Edition îndeplineşte aceste aşteptări sub toate aspectele şi datorită motorului cu şase cilindri dispuşi în linie, ce dezvoltă 250 kW/340 CP, şi suspensiei sport cu amortizoare controlate electronic, sistemului de frânate M Sport şi diferenţialului M Sport controlat electronic din transmisia punţii spate. Automobilul BMW M Performance sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde.

Faruri aliniate vertical, grilă BMW a radiatorului cu design tip plasă, capotă care se extinde peste roţi precum la automobilele sport, air breathers mari în pasajele roţilor frontale şi spoiler distinctiv integrat în capota spate – toate acestea contribuie la aspectul caracteristic al noului BMW Z4. Şi designul interiorului pune accent pe sportivitatea puristă a noului BMW Z4. Designului cockpitului orientat spre conducător este subliniat de liniile dinamice orientate spre înainte. În acelaşi mod, aranjamentul clar al tuturor elementelor de control îmbunătăţeşte accentul pus pe experienţa condusului în interiorul noului BMW Z4.

Mai mult, pentru un start perfect într-o nouă eră a roadsterelor, noul BMW Z4 M40i First Edition oferă dotări specifice de design şi echipamente care adaugă accente exclusive atitudinii sportive a automobilului. Culoarea expresivă Frozen Orange metalizat pentru caroserie este combinată cu un soft top operat gestionat electric în nuanţă antracit cu efect argintiu, BMW Individual High Gloss Shadow Line, capace de culoare neagră pentru oglinzile retrovizoare şi jante de 19 ţoli, din aliaj uşor, cu design double spoke bicolor. Interiorul modelului Edition dispune de decoraţiuni cu piele Vernasca de culoare neagră cu cusături decorative, scaune reglabile electric cu funcţie de memorie, lumină ambientală opţional şi sistem de sonorizare Harman Kardon Surround. Farurile LED adaptive cu funcţie matrix pentru faza lungă, BMW Head-Up Display disponibile în premieră la un roadster şi BMW Live Cockpit Professional care oferă cea mai nouă tehnologie de conectare subliniază statutul avansat pe care conceptul de automobil sport cu două locuri şi tradiţie bogată l-a atins prin noul BMW Z4.

Premiera mondială a BMW Z4 M40i First Edition de la Pebble Beach oferă o avanpremieră exclusivă şi fascinantă a viitorului debut pe şosele a noii generaţii roadster. La 19 septembrie 2018, BMW va anunţa toate detaliile privind variantele de motorizare suplimentare, inovaţiile tehnice şi diversele dotări cu echipamente ale modelului cu două locuri. Aceasta va fi urmată la scurt timp de premiera într-o expoziţie a noului BMW Z4 cu ocazia Mondial de l’Automobile (4-14 octombrie 2018) de la Paris. Lansarea pe piaţă la nivel mondial va începe în primăvara anului 2019.

Related posts