Porsche Engineering va deschide birouri și în Beijing

Da mai departe!

Compania de tehnologie Porsche Engineering, deținută integral de constructorul de mașini sport Porsche, a decis să-și deschidă noi birouri în China, pentru extinderea activității. După Shanghai, compania a ales Beijing pentru noile activități.

Porsche Engineering, o companie specializată în servicii de tehnologie pentru industria auto, subsidiară a Porsche AG, își deschide noi birouri în China, pentru a acoperi mai bine nevoile pieței din China, „în mod special în materie de conducere autonomă, conectivitate, infotainment și sisteme de asistență”, după cum anunță compania. Porsche Engineering are deja un centru de activitate în Shanghai, în care lucrezază 130 de persoane, astfel că a ales pentru al doilea centru orașul Beijing. Porsche Engineering are un centru de servicii și în România, unde activitățile sale se axează în special pe dezvoltarea de software, machine learning, big data, IoT, sisteme de asistență, infotainement și conducere autonomă. „Dezvoltările pentru China sunt în mod ideal derulate chiar în China; numai aici există ingineri suficient de apropiați de piață și de clienți pentru a dezvolta funcții specifice Chinei”, spune Peter Schäfer, CEO al Porsche Engineering și președinte al Consiliului consultativ al Porsche Engineering din China. „Am fost deja bine poziționați pentru acest lucru în Shanghai, iar proximitatea biroului din Beijing cu clienții cheie ne va sprijini în planurile noastre de a construi o prezență și mai puternică pe piața chineză, întărindu-ne și mai mult capacitățile de dezvoltare a vehiculelor inteligente și conectate”. Noul birou R&D al Porsche a fost deschis chiar în districtul Chaoyang, unde se află sediile celor mai multe companii auto.

„Piața chineză a devenit o sursă principală de tehnologii cheie și de transformare a industriei datorită afinității clienților pentru dezvoltările de înaltă tehnologie. În calitate de producător de mașini sport de lux, consolidarea investițiilor locale și a cercetării și dezvoltării este o parte semnificativă a strategiei globale de inovare a Porsche”, a declarat Michael Kirsch, președinte și CEO al Porsche China. Porsche Engineering Group GmbH este principalul partener tehnologic al companiei Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG și desfășoară activități de dezvoltare a vehiculelor inteligente și conectate, inclusiv dezvoltare de funcții și software. Compania are un număr de circa 1600 de angajați, ingineri și programatori.

Related posts