Polestar a testat cu succes bateria care se încarcă în zece minute

Da mai departe!

Marca Polestar, desprinsă din Volvo și promovată ca brand premium electric, a derulat cu succes teste cu o nouă baterie care se poate încărca cu o viteză foarte mare, într-un timp extrem de scurt.

Polestar și un start-up israelian au făcut un parteneriat pentru a testa o nouă baterie cu încărcare foarte rapidă. Este vorba despre o baterie litiu-ion, care poate înmagazina energie pentru 322 km în doar 10 minute, ceea ce reprezintă 80% din capacitatea bateriei mașinii.

Automobilul folosit este Polestar 5, cel mai recent model dezvoltat de compania suedeză, iar bateria folosită are 77 kWh, care asigură în mod normal o autonomie de circa 400 km. Tehnologia dezvoltată de israelienii de la StoreDot permite încărcarea rapidă fără supraîncălzire și fără o pierdere a stabilității celulelor.

Noua tehnologie numită XFC (extra fast charging) este apreciată de StoreDot ca fiind „o piatră de hotar în tehnologia de încărcare a bateriilor”, mai ales că ea este deja într-un stadiu avansat de dezvoltare și poate fi utilizată pe vehiculele existente.

 Încărcarea în testele făcute cu automobilul Polestar s-a făcut la o putere de 310 kW, cu un vârf de 370 kW. În timpul procesului de încărcare, toți paramentrii bateriei, temperatură, tensiune și capacitate, au fost monitorizați pentru a urmări și preveni supraîncălzirea.

Doron Myersdorf, CEO StoreDot, unul dintre fondatori, spune că noile baterii oferă libertate șoferilor. „Suntem foarte încântați să împărtășim această realizare impresionantă astăzi și suntem mândri că suntem în această călătorie cu Polestar, un brand de mașini lider care își propune mașini de înaltă performanță cu un viitor durabil. Suntem bucuroși să vedem partenerul nostru este printre primele mașini EV. producătorii să recunoască faptul că XFC este acum un standard necesar pentru a transforma în realitate adoptarea vastă a vehiculelor electrice. Cu tehnologia noastră extremă de încărcare rapidă, puteți adăuga 200 de mile în mai puțin de 10 minute. odată pentru totdeauna, șoferii pot călători acum cu adevărat pe distanțe lungi, cu aceeași libertate și confort ca și vehiculele tradiționale pe benzină.”

Și șeful Polestar, Thomas Ingelath, este optimist în legătură cu viitorul mașinilor electrice, după această nouă inovație. „Prin eliminarea timpilor de încărcare care erau anterior un obstacol, celulele de baterie XFC de la StoreDot combinate cu dezvoltarea produselor noastre de ultimă oră și ingineria bateriilor au deblocat noi frontiere pentru mobilitatea electrică. Această tehnologie va remodela așteptările consumatorilor și va accelera adoptarea în masă a vehiculelor electrice, făcând deținerea unui vehicul electric o experiență perfectă pentru piața de masă.”

StoreDot a anunțat că are în dezvoltare o baterie de serie în acest an, care va permite ca în doar 5 minute să fie încărcată energie pentru 100 de mile (161 de kilometri) să fie încărcată în cinci minute. În 2026, acest timp ar trebui să scadă la patru minute, iar în 2028 la trei minute.

O explicație oferită de StoreDot arată că secretul încărcării extrem de rapide constă în utilizarea „materialelor sintetice organice și non-organice” pentru baterie și în utilizarea inteligenței artificiale în procesul de încărcare. Compania numește

Polestar este unul dintre investitorii StoreDot, alături de Daimler, BP, VinFAst, Volvo Cars, Samsung, TDK și Ola Electric.

Related posts