Peugeot a prezentat faceliftul SUV-ului 5008

Da mai departe!

În Europa și pe plan internațional, SUV-ul PEUGEOT 5008 a înregistrat o performanță comercială excelentă, cu peste 300.000 unități produse de la lansarea sa în 2017. Acum, Peugeot a adus un facelift celui mai mare SUV al său, 5008. 5008 facelift va fi comercializat în Europa la sfârșitul anului 2020. Este fabricat în Franța, la Sochaux și la Rennes.

Cu un nou stil îndrăzneț, Peugeot 5008 oferă un plus de personalitate și modernitate cu o parte frontală redesenată, blocuri optice spate noi Full LED, noi nuanțe de caroserie și o opțiune nouă „Black Pack”.
Noul SUV 5008 dispune de cele mai noi tehnologii, precum PEUGEOT i-Cockpit® care propune un nou head-up display cu afișaj premium și ecran tactil HD nou de 10-inch. Mai mult, noul SUV PEUGEOT 5008 oferă un plus de siguranță, grație sistemelor de asistență la condus de ultimă generație.
5008 are o modularitate de excepție și poate găzdui până la 7 persoane la bord, fără compromisuri în ceea ce privește plăcerea la condus și confortul. Peugeot 5008 propune, la fel ca și Peugeot 3008, trei niveluri de echipare, fiecare cu un set adițional de echipamente denumit „pack „.

artea frontală a noului SUV PEUGEOT 5008 adoptă acum un stil distinctiv și unic. Acest design îndrăzneț stabilește codurile unei noi ere a modernității, oferă un plus de personalitate și marchează o nouă ascensiune în gamă.
Noua grilă fără ramă amplifică stilul modern și se integrează perfect în designul fluid al noului SUV Peugeot 5008. Designul fluid specific mărcii PEUGEOT oferă o senzație de continuitate a calandrului sub blocurile optice pentru o fuziune între toate elementele. Pe capota stă monograma SUV-ului, la fel ca în cazul tuturor modelelor din gamă.
Pentru a accentua sportivitatea modelului, noua bară de protecție include, începând cu primul nivel de echipare, prize de aer laterale în culoare negru lucios și pentru a oferi o imagine unitară, bara de protecție conține elemente vopsite în culoarea caroseriei.
Versiunea GT/GT Pack adoptă o grilă cu design specific ce subliniază ascensiunea în gamă a versiunilor GT.

Farurile față au fost, de asemenea, redesenate pentru un aspect mai agresiv pentru a sparge tiparele actuale. Acestea dispun de tehnologie LED, încă de la primul nivel de echipare și continuă linia caroseriei cu faruri diurne sub formă de colți cu vârf cromat. Această semnătură luminoasă se înscrie perfect în noul stil Peugeot și este ușor de recunoscut, încă de la prima vedere.
Pe nivelurile de echipare GT/GT Pack, blocurile optice Full LED oferă un aspect high-tech și distinctiv, grație semnăturii luminoase extinse și funcției de iluminare statică în viraje (SDL) ce optimizează vizibilitatea la viteze de până la 90 km/h.
Proiectoarele de ceață au fost înlocuite cu funcția „Foggy Mode” integrată în blocurile optice Full LED, ce aprinde farurile de fază scurtă la intensitate redusă atunci când lămpile de ceață spate sunt activate.
În partea din spate, blocurile optice noi, moderne adoptă tehnologia Full LED (inclusiv lampa de marșarier) cu gheare 3D, pentru o semnătură luminoasă incisivă. Semnalizatoarele folosesc tehnologia secvențială.
Pentru a lărgi vizual partea din spate a vehiculului, blocurile optice spate sunt acoperite cu un element transparent fumuriu.
Nivelul de echipare GT Pack propune jante de aliaj noi de 19ʺ San Francisco diamantate, pentru un aspect mai exclusivist.

Peugeot i-Cockpit a fost modificat pentru a fi și mai modern:
Instrumentar de bord digital de 12.3-inch, în totalitate personalizabil și configurabil, cu afișaj digital cu tehnologie „Normally Black” pentru o redare de înaltă calitate.
Ecranul tactil central nou HD are 10ʺ și este disponibil împreună cu 7 butoane de comutare elegante tip pian „toggle switches„ ce oferă acces direct la principalele funcții : radio, aer condiționat, navigație conectată 3D cu recunoaștere vocală, setările vehiculului, smartphone, aplicații mobile, lumini de avarie. Versiunile plug-in hybrid dispun de un buton specific ce oferă acces la meniul cu funcțiile modului de rulare electric.
Toate versiunile termice echipate cu transmisie automată sunt disponibile acum cu un selector situat pe consola centrală, ce permite șoferului să aleagă între modurile de condus Normal, Sport și Eco.

5008 dispune de toate sistemele de asistență la condus de ultimă generație:

 • Sistemul Night Vision, unic pe segmentul SUV-urilor compacte, detectează prezența pietonilor sau a animalelor pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă. Sistemul acționează pe o distanță de până la 200-250 m, în afara razei de acțiune a luminilor de drum. Imaginile în infraroșu sunt afișate pe instrumentarul de bord digital, în câmpul de viziune al șoferului.
 • Adaptive Cruise Control cu funcție Stop and Go (în combinație cu transmisia automată EAT8). Funcția este disponibilă de la 0 km/h, în cadrul Pachetului Drive Assist Plus.
 • Sistemul Lane Position Assist (asociat cu Adaptive Cruise Control cu funcție Stop and Go) este disponibil, de asemenea, în cadrul Pachetului Drive Assist Plus.
 • Frânare automată de urgență de ultimă generație (detectează pietonii și bicicliștii pe timp de zi și pe timp de noapte, la viteze cuprinse între 5 km/h to 140 km/h, în funcție de versiune) cu avertizare în caz de risc de coliziune,
 • Recunoaștere extinsă a semnelor de circulație (stop, sens-unic, depășirea interzisă etc.).

  Bineînțeles, noul SUV PEUGEOT 5008 propune în continuare o gamă completă de echipamente de asistență la șofat :

 • Adaptive Cruise Control cu funcție 30 km/h, în asociere cu cutia de viteze manuală,
 • Visiopark 1 cu cameră video de marșarier cu unghi de 180°,
 • Visiopark 2 cu camere video față și spate cu unghi de 360°,
 • Park Assist, asistență activă la parcarea paralelă sau perpendiculară,
 • Avertizare activă la părăsirea involuntară a benzii de rulare (sau a marginii drumului) cu corectarea traiectoriei,
 • Alertă atenție șofer, pentru a evalua vigilența șoferului pe perioade lungi de condus și la viteze de peste 65 km/h,
 • Comutare automată a luminilor de drum,
 • Recunoașterea indicatoarelor rutiere și recomandări,
 • Sistem activ de supraveghere a unghiului mort (cu corectarea traiectoriei). Această funcție este disponibilă de la 12 km/h,
 • Advanced Grip Control, control îmbunătățit al tracțiunii cu 4 moduri de rulare (Normal, Zăpadă, Noroi, Nisip) cu anvelope specifice,
 • Hill Assist Descent Control (HADC) îți permite să controlezi viteza vehiculului în pantele abrupte.
 • Grație MirrorScreen, poți folosi aplicațiile smartphone-ului compatibile Apple CarPlay™ și Android Auto™ direct pe ecranul tactil.
 • Un port USB este disponibil pe rândul 1 și două porturi USB noi se află pe rândul 2.

Pentru confortul sonor al pasagerilor, PEUGEOT 5008 facelift poate fi echipat cu sistemul de sunet Hi-Fi FOCAL® premium de 515 Watt. Difuzorul central și tweeterele îmbracă o nuanță nouă, Belem Bronze.

Motorizări
PEUGEOT 5008 facelift este disponibil cu următoarele motorizări termice cu emisii de CO2 începând de la 132 g/km, ce respectă standardul Euro 6 și sunt omologate conform protocolului WLTP.
Benzină
Motoare în 3 cilindri cu cilindree de 1.2L:

 • PureTech 130 S&S BVM6,
 • PureTech 130 S&S EAT8.

Motor în 4 cilindri de 1.6L:

 • PureTech 180 EAT8.

Motorină
Motoare în 4 cilindri cu cilindree de 1.5L:

 • BlueHDi 130 S&S BVM6,
 • BlueHDi 130 S&S EAT8,

Motoare în 4 cilindri de 2L:

 • BlueHDi 180 S&S EAT8.

Noua structură 5008 se bazează pe trei niveluri de echipare. Fiecare dintre ele poate fi completat de un nivel intermediar denumit „Pack”, pentru a răspunde nevoilor clienților care caută un plus de confort, estetică sau asistență. Ascensiunea în gamă este ilustrată mai jos (cu câteva exemple de echipamente) :
ACTIVE Jante aliaj de 17-inch / Pachet vizibilitate / Pornire Hands-free / Climatizare automată bi-zonă/ Asistența la parcare spate / Digital radio (DAB) / Al treilea rând de scaune (2 locuri),
ACTIVE PACK ACTIVE + Mirror screen / Oglinzi rabatabile electric / Asistență la parcare față și VisioPark 1,
ALLURE Jante aliaj de 18-inch / Bare transversale / Geamuri fumurii / Pachet Safety Plus / Navigație cu ecran de 10″ / Tapițerie din TEP,
ALLURE PACK  ALLURE + Acces și pornire hands-free + Scaun pasager cu spătar rabatabil + Pachet iluminat ambiental și decorațiuni textile,
GT Jante aliaj specifice de 18-inch / Plafon Black Diamond / Pack Assist Plus drive / Faruri Full LED / Tapițerie TEP-Alcantara®,
GT Pack  GT + Jante aliaj 19-inch / Hayon hands-free / Pack City 2 / Sistem audio FOCAL® Hifi / Pachet scaune electrice cu masaj).
Plăcerea la condus face parte din ADN-ul noului SUV PEUGEOT 5008. Modelul se bucură de o manevrabilitate excelentă, oferă un confort la condus la cel mai înalt nivel, asigură o plăcere la condus excelentă și este ușor de manevrat în oraș datorită razei de bracare de 11.2 m.

Related posts