Papamobil bazat pe Dacia Duster, pentru vizita Papei Francisc

Da mai departe!

Papa Francisc va folosi în vizita sa în România şi un papamobil conceput de uzina Dacia şi echipa Serviciului de Protecţie şi Pază, automobilul fiind special pregătit pentru acest eveniment. Suveranul Pontif a văzut deja maşina şi a agreat-o, momentul în care va fi folosit pe durata vizitei fiind deja stabilit.

Organizatorii vizitei Papei Francisc în România au transmis, joi, că Sanctitatea Sa va folosi şi un papamobil conceput de uzina Dacia, automobilul fiind special pregătit pentru acest eveniment.
”Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. Momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată”, au transmis, joi, organizatorii vizitei.

În plus, organizatorii au precizat că membrii echipei Serviciului de Protecţie şi Pază, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă, care au participat la misiuni ale SPP în teatrele de operaţii.
”Echipa SPP a fost primită, în cursul lunii aprilie, la Vatican. Sfântul Părinte şi-a manifestat încrederea în profesionalismul şi dăruirea ofiţerilor de protecţie români, pe care i-a binecuvântat. Din echipa de protecţie din România a Suveranului Pontif fac parte pe lângă ofiţerii SPP şi doi ofiţeri din garda Vaticanului, unul dintre ei fiind aghiotantul personal”, au mai transmis organizatorii.

În plus, aceştia au precizat că echipa SPP a desfăşurat şi o misiune comună la Roma cu echipa de protecţie a Vaticanului.

Sfântul Părinte va folosi, pe lângă maşina românească, şi două papamobile ce vor fi aduse de la Vatican, conform afirmaţiilor lui Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.
Suveranul Pontif se va afla în ţara noastră de vineri până duminică, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.
Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.


Related posts