Opel Mokka X – metamorfoză

Da mai departe!

Opel Mokka vine la testele AutoReport.ro după ce a primit un facelift, dar și un X în nume. Opel își întărește gama de SUV-uri și pe parcurs a modificat și acest model.

Opel a decis să își întărească gama SUV pornind de la modelul Mokka. La acesta s-au mai adăugat alte modele: Grandland X și Crossland X, iar după facelift, Mokka a devenit Mokka X.
Odată cu faceliftul, SUV-ul de oraș a primit câteva modificări. Acestea au afectat în principal partea față, acolo unde au fost montate niște noi blocuri optice cu lumini de zi tip LED și o nouă grilă. În spate au fost modificate tot blocurile optice și puțin bara de protecție. Acesta a fost un facelift necesar, operat în acest an, având în vedere că Mokka a fost lansat pe piață în 2012, până acum depășind numărul de 600.000 de unități vândute.
Sub capotă am întâlnit cel mai puternic diesel din gamă, același 1.6 CDTi, care produce 136 CP. Dieselul mai puternic – probabil, preferatul clienților – își dezvoltă puterea uniform, chiar dacă prezintă un mic gol turbo în imediata vecinătate a ralantiului. Cutia de viteze etajată ceva mai lung îl scutește pe șofer de schimbări repetate ale treptelor. Pe traseul București-Vama Veche, mașina ne-a demonstrat că este foarte economică, iar pe autostradă este destul de sprintenă. Trenul de rulare este destul de confortabil, tracțiunea integrală fiind un plus la această versiune, dar pe care nu am reușit să o testăm decât puțin pe nisip.
În interior noi sunt instrumentarul de bord pe care l-am întâlnit și la noua Astra, dar și sistemul Opel OnStar.
Opel OnStar este acum un sistem de infotaiment avansat, poate unul dintre cele mai avansate din gamă și pe noi ne-a impresionat cu conexiunea WiFi disponibilă și cu faptul că îți poți conecta mobilul la mașină prin Apple CarPlay și AndroidAuto.
Scaunele sunt mai ergonomice, iar mașina poate oferi suficient spațiu pentru 4 persoane. Din păcate, cu puțin peste 300 de litri, portbagajul nu este foarte încăpător pentru cei care vor să plece în vacanță.
Din punct de vedere al siguranței, Opel Mokka X se poate lăuda cu 5 stele EuroNCAP. Faceliftul a adus pe gamă și sisteme de siguranță activă mai complicate precum Lane Assist și recunoașterea semnelor de circulație.

Opel Mokka X 1.6 CDTi 4×4
0-100 km/h: 9,9 secunde
Viteza maximã: 190 km/h
L/l/î: 4.275/1.781/1.658
Masã proprie: 1.449 kg
Volum portbagaj (l): 356
Cilindree (cmc): 1.598
Putere (CP): 136 la 3.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 320 la 2.000 rpm
Consum mediu: 5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts