Opel anunță că va oferi o variantă electrică pentru fiecare model în 2024

Da mai departe!

Opel a făcut încă un pas important pentru a deveni o marcă 100% electrică, anunțând că succesorul lui Opel Crossland B-SUV va fi oferit și el cu propulsie integral electrică în 2024. Acest lucru înseamnă că fiecare model din portofoliul de produse al mărcii va fi disponibil ca variantă electrică pe baterii încă de anul viitor.

Directorul general al Opel, Florian Huettl a declarat: „Cu succesorul modelului Crossland, vom face ca plăcerea de a conduce vehicule electrice pe baterii să fie disponibilă în întreaga noastră gamă de modele – și vom oferi clienților noștri acces la mobilitate fără emisii locale în fiecare dintre modelele noastre.“

În prezent, gama largă de modele Opel electrice pe baterii se extinde deja atât pe Combo-e Life şi Zafira-e Life până la variantele complet electrice ale modelelor Corsa şi Mokka. Acestor modele tocmai li s-a alăturat noul Astra Electric, care poate fi comandat acum, și va fi urmat anul viitor de succesorul complet electric al SUV-ului compact Grandland. În plus, versiunile electrice pe baterii ale întregului portofoliu de vehicule comerciale, care cuprinde Combo-e, Vivaro-e şi Movano-e sunt disponibile încă de astăzi.

Portofoliul de vehicule electrificate Opel include, de asemenea, alternative fără emisii locale la sistemul de propulsie pur electric cu baterii. Printre acestea se numără în prezent modelele dinamice de top ale noului nivel de echipare Opel, GSe. Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe şi Grandland GSe care oferă o putere a sistemului de până la 221 kW/300 CP (consum de combustibil conform WLTP: 1,2-1,1 l/100 km, emisii CO2 28-25 g/km; fiecare mixt, ponderat) și un cuplu maxim puternic de până la 520 Nm. În viraje, modelele GSe rămân lipite de șosea și stabile datorită arcurilor și amortizoarelor speciale cu tehnologie KONI FSD (amortizarea selectivă a frecvenței).

În plus, Opel continuă să fie un pionier în dezvoltarea de vehicule de transport cu pile de combustie pe bază de hidrogen. Modelul Vivaro-e HYDROGEN este deja pe șosea, iar în 2024 este programat un vehicul de transport mare cu celule de combustibil.

De asemenea, hibrizii de 48V se vor alătura în viitor gamei electrificate, începând cu noul Opel Corsa, lansat recent. Motoarele de 74 kW/100 CP și 100 kW/136 CP vor fi echipate cu o nouă transmisie automată cu dublu ambreiaj. Astfel, noul Corsa va oferi clienților o gamă variată de motorizări, de la cele pur electrice cu baterii la cele hibride și la cele cu motoare termice de înaltă eficiență, ofertă fără rival în acest segment.

Prin urmare, Opel va oferi 15 modele electrificate până la sfârșitul acestui an. Marca se angajează să aibă un portofoliu de produse complet electrice în Europa până în anul 2028.

Related posts