Opel a lansat Crossland X

Da mai departe!

Opel a prezentat astăzi un nou SUV denumit Crossland X. Acest crossover de oraș (Crossover Utility Vehicle) este al doilea membru al familiei Opel X din segmentul B, unde se alătură celui mai bine vândut model, sportivul Mokka X.

Modelul mai mare, Grandland X, va fi lansat în decursul acestui an în clasa autovehiculelor compacte (segmentul C). Astfel, Opel inaugurează ofensiva de produse „7 în 17”, care va include lansarea a șapte modele noi în 2017, cu doi nou-veniți în familia X ce îmbină cele mai bune caracteristici ale unor lumi diferite: autovehicule cu un design îndrăzneț, calitățile unui SUV și atributele ce facilitează un stil de viață urban. Acestea sunt modelele Opel cu ceva „X-tra”. Modelul Opel Crossland X își va sărbători debutul la Berlin, pe 1 februarie.

Comparativ cu modelul Opel Mokka X, care este echipat opțional cu tracțiune integrală pentru incursiuni ocazionale pe teren accidentat, noul Opel Crossland X, cu aspectul său exterior agil, este predestinat pentru zonele urbane, dar este perfect adecvat și pentru un drum pentru aprovizionare la o fermă cu produse organice sau o excursie în Toscana, de exemplu. Având o lungime de 4,21 metri, noul Crossland X este mai scurt cu 16 centimetri decât un Astra și în același timp mai înalt cu 10 centimetri. Ocupanții se pot bucura de poziția de ședere ridicată și o vizibilitate de excepție. Cumpărătorii care caută o experiență și mai bună își pot spori și mai mult senzația de spațiu cu plafonul din sticlă panoramic, disponibil opțional.

În plus, noul-venit oferă noi sisteme care fac conducerea zilnică mai sigură, mai confortabilă și mai ușoară. Sistemul de iluminare frontală adaptivă (AFL) cu faruri LED, afișajul de pe parbriz și camera video pentru marșarier cu vedere panoramică, la 180 de grade, împreună cu sistemul avansat de asistenţă la parcare, sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență, sistemul de detectare a somnolenței șoferului cu trei niveluri, asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere și sistemul pentru monitorizarea unghiului mort sunt doar câteva exemple. Noul Crossland X asigură, de asemenea, conectivitatea de excepție tipică Opel prin intermediul serviciului Opel OnStar și a tehnologiei sistemului de infotainment IntelliLink compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Atât șoferul cât și pasagerul din față pot beneficia de scaunele ergonomice premiate și cu certificare AGR (Aktion Gesunder Rücken), Opel fiind singurul producător care oferă un asemenea confort în acest segment (atât pentru modelul Crossland X cât și pentru modelul Mokka X). O altă caracteristică de top în clasa din care face parte este volumul portbagajului, de 410 litri fără rabatarea scaunelor din spate. În plus, pasagerii din spate au posibilitatea de a-și regla poziția de ședere cu 150 de milimetri în plan longitudinal, sporind astfel fie spațiul pentru picioare, fie dimensiunea portbagajului. Această caracteristică face și mai versatil modelul Crossland X.

Segmentul B, al autovehiculelor CUV/SUV, înregistrează o dezvoltare de excepție, cu cifre ale vânzărilor care au crescut de cinci ori din 2010. Modelul Opel Mokka X este unul dintre cele mai bine vândute modele și un etalon al modei. Crossland X va stimula acum și mai mult acest segment nou cu dezvoltare rapidă situat sub segmentul bine stabilit al autovehiculelor compacte și va asigura o creștere suplimentară a mărcii Opel.
Îndrăzneala, agilitatea și eleganța sunt cele trei atribute de care are nevoie orice „crossover de oraș”. Noul Crossland X le are pe toate, rămânând un model Opel tipic, cu cel mai bun aspect posibil și o personalitate uriașă. Cu lungimea sa de 4.212 milimetri, lățimea de 1.765 milimetri și înălțimea de 1.590 milimetri, acesta este un model foarte compact. Crossland X aduce propria interpretare filosofiei de design a mărcii Opel, „măiestria sculpturală întâlnește precizia germană”, ceea ce îi conferă atât rafinament cât și robustețe. În partea frontală, acesta etalează cu încredere o grilă a radiatorului de excepție cu simbolul Opel strălucitor. Emblema Opel este încadrată de două aripi cromate, care se extind către luminile diurne cu tehnologie LED cu formă de aripă dublă caracteristică Opel. Liniile orizontale centrale ale logo-ului Opel, aripile și barele cromate care urmează la nivelul farurilor AFL LED dau impresia unei lățimi suplimentare. Placările specifice modelelor SUV și inserțiile argintii ale părții frontale și secțiunii inferioare a autovehiculului subliniază aspectul încrezător al acestuia și îi conferă un aspect funcțional și eleganță sportivă.

Liniile laterale agile cu acoperișul ce pare plutitor, care separă vizual secțiunea inferioară de cea superioară a autovehiculului, extind optic dimensiunile modelului Crossland X și amplifică senzația de interior spațios. „Acoperișul plutitor” își dezvăluie, de asemenea, legătura cu linia arcuită, cromată a geamului modelului Opel ADAM, care coboară spre partea din spate. La fel ca în cazul campionului personalizării, clienții pot comanda autovehicule cu o culoare diferită pentru acoperiș. Partea din spate proeminentă a modelului Crossland X, cu scutul de protecție vizibil, este expresia clară a caracterului unui SUV. Lămpile spate montate sus repetă tema „aripii duble” și determină intersecția dintre capacul portbagajului și linia înclinată a acoperișului, sporind senzația de lățime.

Conform filosofiei de design a mărcii Opel, designul sculptural cu un simț acut al preciziei joacă, de asemenea, un rol major în designul interiorului. Panoul de instrumente și consola centrală sunt structurate clar și aliniate în plan orizontal pentru șofer. Finisajele cromate subtile din jurul panoului de instrumente și duzele de ventilație transmit mesajul unei înalte calități. Ecranul tactil color de până la 8 inch al sistemelor moderne de infotainment compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto, Radio R 4.0 IntelliLink și Navi 5.0 IntelliLink este integrat perfect în consola centrală. Smartphone-urile compatibile pot fi încărcate fără fir, prin încărcare inductivă. Hotspot-ul Wi-Fi oferit de asistentul personal opțional de service și conectivitate Opel OnStar asigură o conectivitate de excepție pentru toate dispozitivele mobile.

Dar posibilitățile de conectivitate de excepție împreună cu portofoliul extins de motoare care include modele pe benzină, diesel și GPL și disponibile cu transmisie manuală și automată nu sunt singurele caracteristici care asigură călătorii relaxante. Senzația de spațiu generos și scaunele ergonomice de primă clasă ale modelului Crossland X fac și mai confortabile călătoriile. În plus, modelul Opel Crossland X convinge prin nivelul de flexibilitate, care se poate datora, de asemenea, scaunelor spate glisante. Acestea pot fi rabatate fracționat 60/40 și pot fi deplasate în spate cu până la 150 de milimetri, făcând călătoriile și mai confortabile pentru pasagerii din spate cu picioare lungi. Alternativ, prin deplasarea scaunelor în față poate fi mărit volumul portbagajului până la 520 de litri, valoare de top în clasa din care face parte. Obiectele lungi pot fi depozitate cu ușurință atunci când este pliată cotiera. În plus, volumul portbagajului poate fi mărit la 1.255 litri prin rabatarea completă a scaunelor spate. Și bineînțeles că în habitaclu sunt disponibile numeroase posibilități de depozitare pentru obiecte mici comune. Modelul Crossland X poate fi încuiat, descuiat și pornit cu sistemul de acces și pornire fără cheie.

Călătoriile pot fi mai relaxante și mai sigure datorită numeroaselor tehnologii și sisteme de asistență ultramoderne disponibile pentru noul Opel Crossland X. Sistemul de iluminare frontală adaptivă (AFL) cu faruri LED asigură o vizibilitate de excepție în întuneric. Funcții cum ar fi iluminarea în viraje, asistentul pentru faza lungă și reglarea automată a fasciculului garantează iluminarea optimă a drumului. Afișajul de pe parbriz, opțional, reduce pericolul distragerii atenției șoferului, proiectând direct în câmpul vizual al șoferului cele mai importante date referitoare la viteză, navigație și sisteme de asistență.

Camera video frontală Opel Eye procesează diverse date, formând astfel baza pentru sistemele de asistență pentru șofer, cum ar fi Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și asistentul pentru menținerea benzii de circulație. Dacă sistemul depistează că banda a fost părăsită accidental, avertizează șoferul prin emiterea unor semnale sonore și vizuale. De asemenea, tempomatul cu limitator de viteză face conducerea mai plăcută. Sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență2 ajută la evitarea accidentelor. Acest sistem, pe lângă emiterea unei alarme sonore și a unei avertizări vizuale, frânează în mod independent dacă distanța față de autovehiculul care se deplasează în față scade rapid și șoferul nu reacționează. În plus, sistemul de avertizare privind o coliziune frontală este combinat cu un sistem special de detectare a somnolenței șoferului2 care evaluează nivelul de oboseală în funcție de stilul de conducere și alertează șoferul dacă are nevoie să facă o pauză.

Modelul Crossland X este echipat, de asemenea, cu o cameră video panoramică pentru marșarier. Aceasta mărește unghiul de vizualizare în spatele autovehiculului la 180 de grade, astfel încât șoferul să poată, de exemplu, să vadă alți participanți la trafic care se apropie din ambele părți atunci când se deplasează în marșarier. De asemenea, sistemul avansat de asistență la parcare de ultimă generație facilitează și mai mult parcarea. Acesta recunoaște locurile de parcare adecvate și parchează automat autovehiculul putând, de asemenea, să scoată automat autovehiculul din spațiul de parcare. În ambele cazuri șoferul trebuie doar să acționeze pedalele. Iar în timpul lunilor de iarnă volanul încălzit și parbrizul cu încălzire sporesc confortul și siguranța.

Related posts