Oferta publică iniţială de la Porsche va include 911 milioane de acţiuni, aluzie la cel mai faimos model al constructorului

Da mai departe!

Consiliul de supervizare de la Volkswagen urmează să se reunească duminică pentru a trece la următoarea etapă a ofertei publice iniţiale de la marca Porsche, operaţiune care va include un număr de 911 milioane de acţiuni, o aluzie la cel mai faimos model al constructorului german, relatează Reuters.

Detaliile cu privire la intervalul de preţ la care vor fi oferite acţiunile, valoarea companiei şi care sunt investitorii ancoră ar putea să fie anunţate la finalul reuniunii de duminică, a dezvăluit cea de-a treia sursă.

Cele 911 milioane de acţiuni de la Porsche AG ar urma să fie împărţite în 455,5 milioane de acţiuni preferenţiale şi 455,5 milioane de acţiuni ordinare. Numai acţiunile preferenţiale vor fi listate.

Holdingul Porsche SE, cel mai mare acţionar de la grupul Volkswagen, s-a angajat deja să cumpere 25% plus o acţiune din acţiunile ordinare la o primă de 7,5% faţă de acţiunile preferenţiale.

Sursele citate de Reuters susţin că întâlnirile cu investitorii urmează să se încheie vineri, ceea ce va oferi timpul necesar ca directorii de la vârful grupului să aibă discuţii pe parcursul week-end-ului, înainte de a deschide procedurile de book building la începutul săptămânii următoare.

Prospectul de ofertă este aşteptat să fie publicat luni, au dezvăluit sursele, după care investitorii instituţionali şi cei privaţi vor putea subscrie pentru acţiunile Porsche. 

Related posts