Noutăți în anul 2021 pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet

Da mai departe!

Cu o transformare importantă pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet, producătorul britanic de automobile premium intră în anul 2021, consolidându-și imaginea de brand cu trafiție. Accentele clare ale designului exterior ies în evidenţă cu linii şi suprafeţe clare. Este marcat și debutul pentru inovatorul acoperiş Multitone, ca o nouă opţiune de individualizare.

La 20 de ani de la lansarea versiuni moderne MINI, ultima generaţie de modele se prezintă în formă maximă. Conceptul asociat cu relansarea mărcii – acela de a construi automobile premium pentru clasa mică – s-a transformat într-o poveste de succes unică şi globală care a îmbinat un design cu referinţe clasice cu posibilităţi de personalizare fără precedent. Astăzi, MINI este simbolul condusului agil combinat cu un aspect inconfundabil; îndeplineşte cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte tehnologia şi calitatea în clasa sa. „Prin revizuirea modelului actual, MINI a atins un nivel de maturitate care îl face, mai mult ca niciodată, excepţional în segmentul maşinilor mici în ceea ce priveşte designul, substanţa produsului şi calitatea premium”, declară Bernd Körber, directorul mărcii MINI. „MINI este originalul care iese în evidenţă şi continuă să se reinventeze din nou.”

Lansarea pe piaţă globală a celei mai recente ediţii a modelelor MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet va începe în martie 2021. Într-o versiune specifică modelului, designul complet, tehnologia şi actualizarea de calitate premium oferă un nou impuls şi pentru modelul full electric MINI Cooper SE în continuarea ofensivei de succes în segmentul automobilelor electrice. Cea mai recentă versiune a sportivilor de top, MINI John Cooper Works şi MINI John Cooper Works Cabriolet, beneficiază şi ea de o dezvoltare suplimentară specifică modelului a designului şi substanţei produsului.

Purify MINI: noul design exterior

Un nou limbaj de design exterior aşază acum aspectul inconfundabil MINI într-o lumină clar definită. Imaginea frontală a MINI Hatch 3 uşi – inclusiv MINI Cooper SE -, a MINI Hatch 5 uşi şi a MINI Cabriolet este deosebit de expresivă. Este dominată mai mult ca niciodată de grila caracteristică a radiatorului, al cărei contur hexagonal ocupă acum mult mai mult spaţiu, şi de farurile MINI rotunde. Luminile de poziţie sunt înlocuite de prize de aer verticale amplasate mult spre exterior, care servesc drept o fantă pentru Air Curtains, cu obiectivul de a optimiza aerodinamica. Bara centrală de pe bară, care funcţionează şi ca suport pentru plăcuţa de înmatriculare, are acum o suprafaţă mai mare în culoarea caroseriei.

„Noul design MINI este mai modern, mai proaspăt şi mai clar”, spune Oliver Heilmer, directorul MINI Design. „Toate inovaţiile urmează o misiune comună: Purify MINI! Mai puţină complexitate, mai mult caracter.”

Proporţiile MINI tipice şi consolele scurte continuă să definească imaginea laterală. Noile contururi ale pasajelor roţilor în evidenţă. În plus, semnalizatoarele laterale reproiectate dispun acum de tehnologie LED. Un design redus al suprafeţelor caracterizează imaginea din spate a variantelor de model MINI cu motor termic. Un contur negru preia forma hexagonală a grilei radiatorului. Stopul de ceaţă este integrat acum în difuzor ca o unitate Led îngustă.

Fiecare acoperiş este unic: acoperişul Multitone în permieră absolută

Culorile contrastante pentru acoperiş şi capacele oglinzilor exterioare sunt printre cele mai atractive caracteristici de design care au făcut din MINI un pionier în ceea ce priveşte personalizarea. În plus faţă de vopseaua Jet Black, Aspen White şi Melting Silver, precum şi Chili Red pentru MINI John Cooper Works, pentru MINI Hatch 3 uşi şi MINI Hatch 5 uşi este oferită o variantă inovatoare şi unică la nivel global a finisajului pentru acoperiş. Noul acoperiş Multitone are un gradient de culoare ce porneşte de la San Marino Blue, trece pe la Pearly Aqua şi se încheie la Jet Black, creat cu o nouă tehnică de vopsire şi prin extinderea de la rama parbrizului spre spate. În acest scop, cele trei nuanţe de culoare sunt aplicate una după alta într-un proces de vopsire umed pe umed. Acest finisaj de vopsea, cunoscut sub numele de Spray Tech, este complet integrat în procesul de producţie mecanizată de la uzina MINI din Oxford (Marea Britanie). Cu toate acestea, vor exista uşoare abateri în modelul culorilor datorită schimbării condiţiilor de mediu, astfel încât fiecare MINI cu acoperiş Multitone este deja unic din fabrică.

„Noul acoperiş Multitone pentru MINI nu este doar cea mai expresivă formă de vopsea de contrast de până acum, ci duce şi opţiunile de personalizare din fabrică ale mărcii la un nou nivel”, declară Oliver Heilmer, directorul MINI Design. „Şi pentru că fiecare acoperiş arată puţin diferit şi este atât de unic, merită să îl priveşti cu atenţie mai mult ca niciodată.”

Trei nunanţe de vopsea pentru exterior, cinci jante noi din aliaj uşor

Selecţia de culori pentru caroserie include trei nuanţe noi. În plus faţă Rooftop Grey metalizat şi Island Blue metalizat, va fi disponibilă şi varianta Zesty Yellow, iniţial doar pentru MINI Cabriolet. Ca parte a opţiunii Piano Black Exterior, mânerele uşilor, elementele care integrează semnalizatoarele laterale, capacul rezervorului, siglele MINI de pe capotă şi hayon, precum şi inscripţia de model şi ţevile de eşapament ale sistemului de evacuare sunt finisate acum în negru lucios, alături de conturul farurilor, al grilei radiatorului şi al stopurilor.

Gama de jante din aliaj uşor disponibile pentru MINI a fost extinsă şi ea. Sunt disponibile cinci variante noi: jantele de 17 ţoli sunt disponibile acum şi în designul Tentacle Spoke finisat în negru, în designul Scissor Spoke disponibil anterior doar pentru MINI Sidewalk Cabriolet şi într-o versiune neagră a variantei Pedal Spoke care anterior a fost introdusă exclusiv pentru modelele 60 Years Edition. În plus, există jante de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu design Pulse Spoke, cu un aspect bicolor concentric, precum şi jante din aliaj uşor John Cooper Works în design negru Circuit Spoke.

Faruri întunecate, drumuri puternic iluminate: acum, luminile LED sunt standard

O versiune nouă şi cu design expresiv a farurilor LED va reprezenta echiparea standard pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. Carcasa interioară a lămpilor rotunde nu mai este cromată, ci de culoare neagră. Unităţile LED pentru faza scurtă şi faza lungă asigură o iluminare strălucitoare şi uniformă a drumului. O bandă de lumină pe conturul rotund preia funcţia luminilor de zi şi a semnalizatoarelor.

Gama de funcţii a farurilor LED adaptive, disponibile opţional, include lumina de viraje, faza lungă matrix cu iluminare selectivă şi lumina de vreme rea. În viraje, un fascicul de lumină separat cade automat pe banda pe care rulează conducătorul. De asemenea, faza lungă este controlată automat în funcţie de situaţia de trafic la viteze mai mari de 70 km/h. În acest scop, unitatea LED corespunzătoare este împărţită în patru segmente care pot fi activate şi dezactivate independent unul de celălalt. Această funcţie matrix face posibilă evitarea orbirii altor utilizatori ai drumului. De îndată ce camera frontală MINI înregistrează un vehicul care circulă din sens opus sau unul care circulă în faţă, spaţiul pe care îl ocupă vehiculul este iluminat doar la luminozitatea fazei mici. Lumina de vreme rea poate fi activată şi prin simpla apăsare a unui buton. Când vizibilitatea este limitată, de exemplu din cauza ceţii, a ploilor abundente sau a zăpezii, faza scurtă poate fi completată de o lumină de viraje atenuată pentru a ilumina drumul mai intens.

Stopurile în designul Union Jack sunt standard acum

Şi stopurile caracteristice în design Union Jack fac parte acum din gama de echipamente standard pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. Grafica stopurilor, inspirată de steagul britanic, este subliniată în special de o versiune mai întunecată a modelului. Toate funcţiile stopurilor sunt în tehnologia LED, cu excepţia luminii de marşarier.

Interior: design clar, finisaj de înaltă calitate

Interiorul reproiectat al MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet este sofisticat, modern şi de o calitate deosebit de înaltă. Noutăţi în gamă sunt scaunele sport în varianta de culoare Light Checkered, care completează finisarea Zesty Yellow pentru exterior. Cunoscută calitate a ţesăturii Black Pearl beneficiază de un aspect nou, expresiv, în stilul britanic MINI distinctiv. Cusăturile la tranziţia către imitaţia de piele neagră a suporturilor scaunelor prezintă o schemă de culori care se potriveşte cu ţesătura suprafeţelor scaunului.

Designul Colour Line, care anterior putea fi selectat ca opţiune individuală, este armonizat acum cu culoarea tapiţeriei respective a scaunelor. Numărul de elemente cromate a fost redus semnificativ în interior. Acum, cele două prize de aer rotunde, dispuse spre exterior, sunt încadrate de panouri negre. Gurile de aerisire interne au fost complet reproiectate şi sunt încorporate acum pentru a fi la nivelul suprafeţei interioare. Aceasta din urmă, care opţional este disponibilă în noile variante Silver Checkered şi MINI Yours Aluminiu, precum şi Electric pentru MINI Cooper SE, se extinde acum pe întreaga lăţime a tabloului de bord până în zona conducătorului.

Aspectul premium al instrumentului central a fost optimizat şi el. Un ecran tactil color de 8,8 ţoli (22,35 cm), butoanele preferate sensibile la atingere şi suprafeţele Piano Black lucioase sunt acum dotări standard. În plus, unitatea de comandă audio şi butoanele funcţionale pentru luminile de avarie şi sistemele de asistare a condusului sunt integrate şi mai armonios în unitatea de comandă circulară. Împreună cu opţiunea de lumină ambientală, un nou design al suprafeţei definit cu gravură laser, optimizează aspectul inelului cu lumină LED care înconjoară instrumentul central. Controlerul sistemului de operare, plasat pe consola centrală, dispune acum de o suprafaţă complet neagră, în combinaţie cu un sistem de navigaţie.

Un volan sport din piele nou proiectat, cu butoane multifuncţionale, va face parte din echiparea standard a tuturor variantelor de model ale MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. O nouă structură pentru tastaturi optimizează funcţionarea funcţiilor audio şi telefonice, a controlului vocal şi a sistemelor de asistare a condusului.

Pachetele de echipamente John Cooper Works Trim, MINI Yours Trim şi MINI Electric Trim includ o versiune deosebită a volanului sport din piele. Acesta are o suprafaţă din piele Nappa şi suporturi mai mari pentru degete. În premieră, încălzirea volanului este disponibilă ca opţiune suplimentară pentru modelele MINI de clasă mică.

Un afişaj multifuncţional al instrumentului, dispus în spatele volanului, este o componentă a opţiunii Connected Media. Ecranul digital color în design black panel, care este standard la MINI Cooper SE, are un diametru de 5 ţoli (12,7 cm) şi afişează toate informaţiile relevante pentru condus, precum şi mesajele de control şi afişările de stare ale sistemelor de asistare a condusului. În modelul MINI full electric, acesta serveşte şi ca indicator de stare a încărcării în timp ce automobilul este conectat la reţeaua electrică.

Există două scheme coloristice pentru afişajul instrumentului central şi afişajul digital al cockpitului, care pot fi apelate din meniul sistemului de control. În modul „Lounge”, conţinutul afişat este într-o setare coloristică relaxantă, variind între turcoaz şi albastru petrol. Dacă este activat modul „Sport”, fundalul ecranului foloseşte nunaţe roşii şi antracit. La automobilele echipate cu MINI Driving Modes opţionale, schema de culori este legată de setarea selectată pentru maşină. În modurile MID şi GREEN este folosită afişarea stil „lounge”, iar la condusul în modul „SPORT” este activată şi schema de culori omonimă. Opţional, o schemă uniformă de culori pentru toate MINI Driving Modes poate fi setată în meniul sistemului de control.

Împreună cu noua opţiune de lumină ambientală, universurile de culoare ale afişajelor pot fi combinate şi cu controlul luminii interioare. Există o gamă de şase culori ale luminii interioare pentru fiecare dintre cele două moduri „Lounge” şi „Sport”. Fiecare poate fi setată folosind un comutator situat în zona superioară centrală a cadrului parbrizului. Ulterior, lumina colorată corespunzătoare este emisă din inelul LED gravat cu laser al instrumentului central, de pe partea inferioară – acum iluminată indirect – a suprafeţelor interioare, de-a lungul contururilor panourilor uşilor, la deschizătoarele uşilor conducătorului şi pasagerului, precum şi în zona frontală a consolei centrale şi în zona picioarelor. Aceasta oferă o atmosferă de iluminare configurabilă individual şi întotdeauna armonioasă în interiorul MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. În plus, opţiunea de lumină ambientală luminează şi mânerele uşilor şi zonele de acces de pe partea conducătorului şi a pasagerului.

Motoare cu tehnologie MINI TwinPower Turbo şi standard de emisii Euro 6d

Puternice şi eficiente, motoarele pe benzină, cu trei sau patru cilindri, constituie portofoliul de propulsoare pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. Tehnologia MINI TwinPower Turbo este alcătuită dintr-un sistem turbo, injecţie directă de benzină şi sincronizare variabilă a supapelor de admisie şi evacuare. Motoarele cu trei cilindri, fiecare cu o capacitate de 1,5 litri, sunt disponibile în trei versiuni cu putere: 55 kW/75 CP, 75 kW/102 CP şi 100 kW/136 CP. Motoarele de 2,0 litri, cu patru cilindri, generează o putere maximă de 131 kW/178 CP sau 170 kW/231 CP la cele două modele John Cooper Works. Datorită tehnologiei de control a emisiilor optimizată în mod constant, care include un filtru de particule pentru motorul pe benzină, toate variantele de model îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d.

Cu motorul electric de 135 kW/184 CP, MINI Cooper SE oferă distracţie la condus fără emisii locale. Puterea este transmisă printr-o transmisie automată cu un singur raport. Bateria litiu-ion de înaltă tensiune, care este localizată jos în podeaua automobilului şi are o capacitate energetică brută de 32,6 kWh (28.9 kWh net), permite o autonomie cuprinsă între 203 şi 234 de kilometri, conform ciclului de testare WLTP.

Motoarele termice ale MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet sunt combinate standard cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte. Cu excepţia motorului entry-level pentru MINI Hatch 3 uşi şi MINI Hatch 5 uşi, acestea îşi pot livra puterea către puntea faţă şi printr-o transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu dublu- ambreiaj (modele John Cooper Works: transmisie Steptronic cu opt trepte).

Patru motorizări sunt disponibile atât pentru MINI Hatch 3 uşi, cât şi pentru MINI Hatch 5 uşi:

MINI One First 3 uşi:

55 kW/75 CP, 0-100 km/h în 13,4 secunde, viteză maximă: 173 km/h, consum de combustibil: 5,4-5,8 l/100 km, emisii CO2: 122-133 g/km.

MINI One 3 uşi:

75 kW/102 CP, 0-100 km/h în 10,3 secunde (10,3 secunde), viteză maximă: 193 km/h (193 km/h), consum de combustibil: 5,4-6,0 l/100 km (5,5-6,1 l/100 km), emisii CO2: 123-136 g/km (124-138 g/km).

MINI Cooper 3 uşi:

100 kW/136 CP, 0-100 km/h în 8,2 secunde (8,1 secunde), viteză maximă: 210 km/h (210 km/h), consum de combustibil: 5,5-6,1 l/100 km (5,5-6,1 l/100 km), emisii CO2: 124-138 g/km (124-138 g/km).

MINI Cooper S 3 uşi:

131 kW/178 CP, 0-100 km/h în 6,7 secunde (6,6 secunde), viteză maximă: 235 km/h (235 km/h), consum de combustibil: 6,2-6,7 l/100 km (5,8-6,4 l/100 km), emisii CO2: 140-151 g/km (132-144 g/km).

MINI One First 5 uşi:

55 kW/75 CP, 0-100 km/h în 13,9 secunde, viteză maximă: 172 km/h, consum de combustibil: 5,4-5,9 l/100 km, emisii CO2: 124-135 g/km.

MINI One 5 uşi:

75 kW/102 CP, 0-100 km/h în 10,6 secunde (10,6 secunde), viteză maximă: 192 km/h (192 km/h), consum de combustibil: 5,5-6,1 l/100 km (5,5-6,2 l/100 km), emisii CO2: 124-138 g/km (126-140 g/km).

MINI Cooper 5 uşi:

100 kW/136 CP, 0-100 km/h în 8,4 secunde (8,3 secunde), viteză maximă: 207 km/h (207 km/h), consum de combustibil: 5,5-6,1 l/100 km (5,6-6,2 l/100 km), emisii CO2: 126-139 g/km (126-140 g/km).

MINI Cooper S 5 uşi:

131 kW/178 CP, 0-100 km/h în 6,8 secunde (6,7 secunde), viteză maximă: 235 km/h (235 km/h), consum de combustibil: 6,2-6,8 l/100 km (5,9-6,5 ş/100 km), emisii CO2: 141-154 g/km (134-147 g/km).

Trei motorizări sunt disponibile pentru MINI Cabriolet:

MINI One Cabriolet:

75 kW/102 CP, 0-100 km/h în 11,0 secunde, viteză maximă: 190 km/h, consum de combustibil: 5,8-6,3 l/100 km, emisii CO2: 143 – 133 g/km.

MINI Cooper Cabriolet:

100 kW/136 CP, 0-100 km/h în 8,8 secunde (8,7 secunde), viteză maximă: 206 km/h (205 km/h), consum de combustibil: 5,9-6,4 l/100 km (5,9-6,4 l/100 km), emisii CO2: 134-144 g/km (135-146 g/km).

MINI Cooper S Cabriolet:

131 kW/178 CP, 0-100 km/h în 7,1 secunde (6,9 secunde), viteză maximă: 230 km/h (230 km/h), consum de combustibil: 6,5-6,9 l/100 km (6,2-6,6 l/100 km), emisii CO2: 148-157 g/km (141-151 g/km).

Disponibile de asemenea:

MINI Cooper SE:

135 kW/184 CP, 0-100 km/h în 7,3 secunde, viteză maximă: 150 km/h, consum de energie: 15,2-17,6 kWh/100 km, emisii CO2: 0 g/km, autonomie: 203-234 km.

MINI John Cooper Works:

170 kW/231 CP, 0-100 km/h în 6,3 secunde (6,1 secunde), viteză maximă: 246 km/h (246 km/h), consum de combustibil: 6,8-7,1 l/100 km (6,6-6,9 l/100 km), emisii CO2: 155-161 g/km (150-157 g/km).

MINI John Cooper Works Cabriolet:

170 kW/231 CP, 0-100 km/h în 6,6 secunde (6,5 secunde), viteză maximă: 242 km/h (241 km/h), consum de combustibil: 7,1-7,4 l/100 km (6,9-7,1 l/100 km), emisii CO2: 161-167 g/km (156-162 g/km)

(Toate datele de consum şi emisii CO2 sunt calculate în regim WLTP; datele din paranteză sunt valabile pentru modelele cu transmisie automată.)

Livrarea spontană a puterii motoarelor, direcţia precisă, frânele puternice şi suspensiile şi reglajul amortizoarelor concepute pentru un comportament plin de spirit sunt cele care caracterizează calităţile agile de condus ale MINI. O nouă versiune a suspensiei adaptive, disponibilă în premieră pe modelele MINI, redefineşte acum sentimentul go-kart distinctiv al mărcii. Realizează un echilibru vizibil optimizat între sportivitate şi confort prin utilizarea unei amortizări cu selecţie continuă a răspunsului. O supapă suplimentară preia misiunea de a atenua vârfurile de presiune bruscă din amortizor. Forţa amortizorului este ajustată în decurs de 50 până la 100 de milisecunde.

În funcţie de situaţia de condus şi de condiţiile de drum, forţele de amortizare pot fi reduse cu până la 50%. Acest lucru sporeşte semnificativ confortul călătoriei şi manevrabilitatea superioară atunci când compensează uşoarele denivelări de pe şosea, menţinând în acelaşi timp caracteristicile sportive ale amortizării în viraje, de exemplu. Tehnologia inovatoare a amortizorului este disponibilă pentru toate variantele de model, cu excepţia MINI One First, MINI One şi MINI Cooper SE.

MINI Cooper SE dispune standard de o frână de parcare electrică. Aceasta este activată şi eliberată printr-un buton de pe consola centrală şi este disponibilă şi la celelalte variante de model, cu excepţia MINI One First, împreună cu o transmisie automată, pachetul opţional Driving Assistance şi jante de cel puţin 17 ţoli, din aliaj uşor.

Rămâi pe traseu în orice moment: avertisment de părăsire a benzii

Pachetul Driving Assistance, disponibil ca opţiune pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet, asigură confort şi siguranţă maxime, cu o gamă extinsă de funcţii. Noua avertizare de părăsire a benzii, care este o componentă a acestei opţiuni, ajută conducătorul să rămână în siguranţă pe traseul ales la viteze cuprinse între 70 şi 210 km/h. Pentru a preveni părăsirea accidentală a benzii, sistemul înregistrează marcajele de la marginea benzii şi avertizează conducătorul dacă există riscul abaterii prin vibraţii în volan.

Menţinerea mai confortabilă a vitezei şi a distanţei: noul tempomat activ – acum cu funcţie Stop & Go

Prin evaluarea imaginilor de pe camera frontală, sunt create condiţiile pentru un alt sistem de asistare a condusului. Această caracteristică este disponibilă în premieră pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. Noul pachet Driving Asistance Plus include tempomat activ, care oferă acum şi o funcţie Stop & Go în combinaţie cu o transmisie automată. Menţine automat viteza dorită şi distanţa până la vehiculele din faţă în patru etape. Sistemul foloseşte datele înregistrate de camera frontală instalată în partea superioară a cadrului parbrizului pentru a regla viteza şi distanţa în funcţie de situaţie.

Controlul combinat al vitezei şi distanţei poate fi utilizat în intervalul cuprins între 30 şi 140 km/h. Dacă este necesar, sistemul poate frâna automobilul până la oprire. Pentru a porni din nou din repaus, este suficientă apăsarea scurtă a pedalei de acceleraţie.

O gamă recent structurată de pachete de echipamente le permite clienţilor să personalizeze în mod optim MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet. Permite clienţilor să adauge opţiunile preferate la gama extinsă de echipamente standard ale MINI într-un mod simplu şi clar. Decoraţiunile se disting în special prin caracteristicile lor de design exterior şi interior, independente şi armonios coordonate. Dorinţele individuale în materie de confort, asistare a condusului, operare şi conectivitate pot fi îndeplinite şi datorită unei selecţii clare a pachetelor de echipamente. În plus, rămâne un număr redus de opţiuni individuale pentru configuraţia finală a automobilului, orientată către stilul personal al clientului.

Decoraţiunile disponibile pentru a completa gama extinsă de echipamente standard includ şi opţiunile Ambient Light şi MINI Driving Modes. Classic Trim include, de asemenea, finisaje de vopsea şi jante din aliaj uşor foarte atractive, precum şi scaune sport în combinaţia ţesătură/piele Black Pearl/Carbon Black şi suprafaţa interioară în varianta Piano Black.

Un plus de distracţie la volan şi atracţie sportivă este obţinut cu John Cooper Works Trim, care este disponibilă pentru toate versiunile de model cu excepţia MINI One First şi MINI Cooper SE. Acest lucru este asigurat de o selecţie specifică de finisaje pentru exterior, kitul aerodinamic John Cooper Works, opţiunea exterioară Piano Black şi jante de 17 ţoli, din aliaj uşor, cu design Track Spoke Black sau cele de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu designul Circuit Spoke pentru modelele MINI John Cooper Works şi MINI John Cooper Works Cabriolet. În plus, şasiul adaptiv face parte din John Cooper Works Trim.

În interior, scaunele sport John Cooper Works în combinaţia Dinamica/piele Carbon Black, volanul din piele Nappa cu sigla John Cooper Works, suprafaţa interioară în Piano Black, decoraţiunile John Cooper Works pentru pragurile uşilor, tapiţeria acoperişului de culoare antracit şi pedalele din oţel inoxidabil amplifică şi mai mult plăcerea de a conduce un MINI.

MINI Yours Trim oferă automobilului o notă deosebit de elegantă prin vopseaua de înaltă calitate şi siglele MINI Yours de pe montanţii B şi C ai modelelor MINI Hatch 3 uşi şi MINI Hatch 5 uşi, precum şi jantele de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu design MINI Yours British Spoke, dar şi jantele de 17 ţoli, din aliaj uşor, cu design Roulette Spoke pentru MINI Cooper SE. Ambianţa exclusivă din interior este asigurată de scaunele sport în versiunea MINI Yours Leather Lounge Carbon Black, volanul din piele Nappa cu sigla MINI Yours, tapiţeria antracit pentru plafon, covoraşele MINI Yours şi suprafaţa interioară în noua versiune MINI Yours Aluminium. MINI Yours Trim este oferită pentru toate variantele de model, cu excepţia MINI One First.

Electric Trim este disponibilă exclusiv pentru MINI Cooper SE. Include finisaj în White Silver metalizat cu acoperiş negru şi capace galbene ale oglinzilor exterioare şi jante de 17 ţoli, din aliaj uşor, cu design Electric Power Spoke, precum şi tapiţerie din piele Cross Punch Carbon Black, un volan din piele Nappa cu sigla MINI Electric şi tapiţeria antracit a acoperişului.

Pachetele de echipamente recent compilate includ funcţii opţionale de confort, asistare a condusului şi conectivitate. Noul pachet de confort, de exemplu, include aer condiţionat automat, cotieră centrală, oglindă interioară cu funcţie antiorbire automată, pachet de oglinzi exterioare şi pachet de depozitare. Pachetul Comfort Plus adaugă Comfort Acces, scaune şi volan încălzite.

Pachetul Driving Assistance include control al distanţei de parcare cu senzori în spate şi camera pentru mers înapoi, precum şi tempomat activ cu funcţie de frânare şi Driving Assistant ce include noua avertizare la părăsirea benzii. Cu pachetul Driving Asistance Plus, aceste funcţii sunt completate de asistentul de parcare şi tempomatul activ cu funcţie Stop & Go.

Noul sistem de operare cu afişare grafică modernă şi caracteristici suplimentare de conectivitate

Sistemul de operare al MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Cabriolet este acum mai avansat ca niciodată, graţie unei noi afişări grafice şi opţiunilor dezvoltate suplimentar pentru selectarea şi controlul funcţiilor automobilului, a sistemului audio, a sistemului de telefonie hands-free, a navigaţiei şi a aplicaţiilor. Afişajul ecranului cu simboluri şi text alb pe fundaluri noi de culoare are un aspect deosebit şi modern. Elementele de meniu dorite sunt afişate ca „widgeturi live” şi pot fi apelate prin glisarea ecranului tactil, după care sunt afişate în formă mărită în centrul monitorului.

Funcţiile avansate de conectivitate, funcţiile audio şi de navigaţie sunt combinate în alte trei pachete de echipamente care se susţin reciproc. Afişajul instrumentului multifuncţional, MINI Connected, ConnectedDrive şi Remote Services sunt toate componente ale pachetului Connected Media. Pachetul Connected Navigation adaugă sistemul de navigaţie MINI, ce include informaţii despre trafic în timp real şi preechiparea Apple CarPlay. Pachetul Connected Navigation Plus adaugă şi MINI Connected XL, servicii de concierge, MINI Head-Up Display şi telefonie cu încărcare wireless.

Întotdeauna conectat la MINI: noua aplicaţie MINI

Noua aplicaţie MINI oferă o experienţă avansată a utilizatorului, care este complet orientată către un stil de viaţă digital. Permite conducătorilor să-şi contacteze automobilul MINI în orice moment, de exemplu pentru a apela informaţii despre starea maşinii sau pentru a pregăti următoarea excursie. Aplicaţia MINI, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi Apple App Store în 30 de ţări europene inclusiv România, precum şi în Coreea de Sud, serveşte ca o interfaţă universală între smartphone sau alte dispozitive personale şi automobil. Aplicaţia MINI are un design fresh şi funcţii noi.

De exemplu, nivelul de combustibil sau starea de încărcare pot fi apelate de la distanţă. Cu Remote Services, MINI poate fi localizat, iar uşile sale sunt blocate sau deblocate. De asemenea, poţi trimite destinaţii de navigaţie de pe un smartphone direct în maşină. Programările pentru servicii pot fi stabilite şi ele foarte convenabil folosind aplicaţia MINI. Serviciile specifice MINI Electric sunt o altă componentă a aplicaţiei. Procesul de încărcare poate fi controlat şi de la distanţă şi – în funcţie de perioada anului – poate fi activată încălzirea auxiliară sau aerul condiţionat auxiliar ale MINI Cooper SE.

Până la mijlocul anului 2021, aplicaţia MINI va fi disponibilă în peste 40 de ţări şi 23 de limbi.

Related posts