Noul Opel Astra debutează în premieră mondială în Rüsselsheim

Da mai departe!

Opel a prezentat astăzi în Rüsselsheim a șasea generație Astra, o gamă complet nouă. În prezența a 180 jurnaliști și în fața unui public format din alți aproape 500 reprezentanți media via livestream, noul CEO Uwe Hochgeschurtz a prezentat în chiar prima sa zi la Opel noul model. Șeful Opel a fost susținut de Jürgen Klopp, manager-ul echipei FC Liverpool.

Ambasadorul mărcii Opel s-a arătat entuziasmat de noul Astra. Klopp a avut ocazia să conducă pe un traseu de câțiva kilometri un vehicul aflat în pre-producție, în timpul unei vizite făcute la studiourile Opel Design în timpul verii. Pentru prima dată, bestseller-ul cu emblema Blitz este acum electrificat. Noul Astra va fi disponibil în varianta plug-in hibrid, încă de la lansarea comenzilor, în octombrie. Opel Astra-e 100% electric va veni pe piață în 2023. Noua generație Astra este disponibilă de asemenea în versiuni cu motoare extrem de eficiente pe benzină sau diesel. Astfel clienții își pot alege motorizarea preferată în funcție de propriile opțiuni. Prețurile pentru noul Astra încep de la 22.465 €.

“O mașină fantastică! Noul Astra va deschide un nou capitol captivant în istoria modelelor Opel din clasa compactă. Va fi pentru prima dată când oferim ambele versiuni ale aceluiași model, electrică și plug-in hibrid. Sunt încrezător că noul Astra și Astra-e vor face o impresie puternică și vor atrage mulți clienți noi pentru marcă,” a spus CEO-ul Opel, Uwe Hochgeschurtz la premiera mondială din Rüsselsheim.

Ambasadorul mărcii Opel, Jürgen Klopp, a descris impresiile pe care și le-a format la volanul unui vehicul de pre-producție: “Am avut șansa să conduc un Astra plug-in hibrid camuflat – cu adevărat foarte impresionant. Silențios și puternic în același timp, cu manevrabilitatea apropiată unei mașini sport. Iar aspectul: îndrăzneț, inovator, creativ. Bine lucrat, Opel!”

30 ani de Opel Astra: Bestseller și model emblematic al mărcii

Opel a vândut aproape 15 milioane modele Astra de la premiera succesorului Kadett în 1991. 30 ani mai târziu, modelul clasei compacte este mai avansat ca niciodată. Noul Opel Astra este o adevărată declaratie de design pentru marcă. Mai dinamic ca niciodată, cu suprafețe strălucitoare, vaste, eliberat de elemente de prisos și cu o nouă față a mărcii – Opel Vizor. A șasea generație se lansează anul acesta ca o mașină cu look sportiv în cinci uși, mai spațioasă totuși decât predecesoarea sa. Noua generație a fost concepută și dezvoltată la sediul Opel din Rüsselsheim, unde va începe producția în această toamnă. Noul venit aduce inovații clasei compacte, pe care clienții le cunoșteau anterior numai de la vehiculele mai scumpe. De exemplu, pe actualul model Astra debutează cea mai recentă versiune a blocurilor optice adaptive Intelli-Lux LED® Pixel Light. Tehnolgia vine direct de pe nava amiral a mărcii Opel, modelul Insignia, iar cu cele 168 elemente LED, și deschide drumul în segmentele de piață compact și mediu.

Un salt în timp a avut loc la interiorul noii generații Astra. Cu panoul complet digital Pure Panel, instrumentele analogice sunt destinate istoriei. În locul acestora, noua interfață om-mașină (HMI) cu elemente grafice noi, moderne, oferă clienților o experiență pură, mai intuitivă. Accesarea se face prin intermediul unui display cu touch extra-larg, exact ca la un smartphone. Niciodată nu a fost Opel atât de intuitiv și ușor de acționat, precum este cu noul Astra.

Related posts