Noul Kia EV6 oferă un nivel remarcabil de uzabilitate și ergonomie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Platforma BEV (100% electrică) dedicată crează un spațiu interior de top pentru noua mașină electrică a KIA. Soluțiile inteligente de depozitare și capacitatea impresionantă de încărcare fac din EV6 un automobile potrivit pentru o familie cu o singură mașină

Combinat cu capacități avansate de încărcare rapidă de 800 V, care vor permite o încărcare de 10 – 80% în doar 18 minute și o autonomie potențială de peste 510 kilometri, noul Kia EV6 oferă un nivel de uzabilitate nemaiîntâlnit până acum în segmentul său BEV, datorită introducerii unei serii de caracteristici inovatoare și de înaltă tehnologie. Primele livrări ale lui EV6 vor începe în toată Europa în al patrulea trimestru al anului 2021.

Interior spațios

Bazată pe platforma dedicată 100% electrică E-GMP (Electric-Global Modular Platform) dezvoltată de Kia, habitaclul modelului EV6 oferă spațiu interior și funcționalitate de top. Pasagerii din față sunt întâmpinați de o arhitectură simplă și minimalistă a panoului de bord, care evidențiază caracterul remarcabil al spațiului interior. Fără a fi nevoie să găzduiască un tunel central de transmisie, podeaua plană a lui EV6 oferă pasagerilor din spate un spațiu pentru picioare de 990 mm, pentru un confort excepțional.

Un nou sistem inovator HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat) sporește și mai mult confortul pasagerilor din față și spațiul interior. Prin încorporarea unei arhitecturi HVAC ale cărei componente sunt împărțite între interiorul și exteriorul habitaclului, spațiul ocupat de partea interioară a sistemului HVAC este redus cu 55%. Această structură optimă ajută la asigurarea unui design mai suplu al interiorului și mai mult spațiu pentru pasagerii din față, asigurând în același timp performanțe de răcire optime. Scaunele speciale relaxante permit șoferului și pasagerului din față să se destindă într-un confort suprem și lux atunci când EV6 este parcat sau se încarcă. La simpla apăsare a unui buton, scaunele se vor ridica și înclina (funcție „recliner”), optimizând distribuția posturii și a greutății corpului, permițând în același timp ocupanților să se întindă, să citească o carte sau să doarmă. Designul subțire și greutatea redusă sporesc și mai mult spațiul interior al modelului EV6.

Materialele premium sunt utilizate în tot habitaclul modelului EV6, pentru a oferi o atmosferă primitoare, în timp ce selecția lor a fost de asemenea făcută pentru durabilitate maximă. Au fost utilizate materiale durabile, de la tapițerii din piele vegană până la țesături pentru scaune și covorașele de podea realizate din materiale plastice reciclate, echivalentul a 100 de sticle de apă de 500 ml din plastic.

Toate butoanele pentru comenzile de bază ale lui EV6 sunt situate la îndemâna șoferului, pentru o experiență de condus intuitivă. Selectorul Shift-By-Wire care economisește spațiul interior al mașinii este plasat convenabil alături de butonul de pornire al lui EV6 situat pe consola centrală, în timp ce volanul elegant integrează comutatoarele cheie ADAS (sistemele avansate de asistență a șoferului) pentru o operabilitate maximă. Comutatoarele cu funcție tactilă pentru volanul încălzit și pentru scaunele ventilate și încălzite sunt, de asemenea, la îndemână pentru un confort optim al utilizatorului.

Un spațiu de depozitare impresionant

Soluțiile inteligente de depozitare ale lui EV6 corespund tuturor nevoilor. O zonă de depozitare centrală de dimensiuni mari oferă un spațiu practic pentru obiecte precum genți mici și tablete, în timp ce un suport pentru încărcare wireless integrat permite utilizatorilor să-și încarce cu ușurință smartphone-urile. Torpedoul de dimensiuni generoase beneficiază de arhitectura HVAC și oferă un spațiu de 10.5 litri, în timp ce suporturile pentru băuturi din față și din spate, aflate la îndemâna utilizatorilor oferă un potențial de depozitare suplimentar.

Spațiul generos al portbagajului oferit de arhitectura E-GMP face ca modelul EV6 să fie pregătit pentru următoarea aventură, oferind un spațiu pentru bagaje de 520 litri (VDA) cu scaunele din al doilea rând pe poziție. Cu scaunele din al doilea rând rabatate 60:40, capacitatea de depozitare crește la aproximativ 1.300 de litri. De asemenea, EV6 oferă un portbagaj frontal sau „frunk” (n.r. „front trunk”), oferind un spațiu suplimentar de stocare de 52 de litri pentru modelele RWD și 20 de litri pentru modelele AWD, cu un spațiu suficient pentru cablul de încărcare al automobilului.

Funcție inovatoare de încărcare V2L și capacitate de tractare impresionantă

EV6 oferă oportunități suplimentare pentru aventuri în aer liber datorită funcției de încărcare V2L (vehicle-to-load), care sporește dramatic flexibilitatea de încărcare. O unitate integrată de control a încărcării (ICCU) permite utilizarea a până la 3.6 kW de energie din bateria automobilului printr-un adaptor simplu care transformă mufa exterioară de încărcare într-o priză. Mufa adaptorului va fi specifică fiecărei piețe, permițând modelului EV6 să încarce orice dispozitive, de la aparate electrocasnice externe până la alte automobile electrice. În interiorul cabinei, un port de încărcare aflat la îndemână, situat sub scaunele din spate, permite pasagerilor să încarce dispozitive folosind bateria automobilului, fără a fi nevoie de adaptoare suplimentare.

În plus, EV6 este proiectat pentru a tracta până la 1.600 kg atunci când este echipat cu bateria de 77.4 kWh, atât în configurații cu tracțiune spate (RWD), cât și cu tracțiune integrală (AWD). Pentru clienții care optează pentru bateria de 58kWh, EV6 oferă o capacitate de remorcare de până la 750 kg. Indiferent de opțiunea aleasă, modelul EV6 oferă performanțele puternice ale unui automobil electric, pentru călătorii perfecte cu familia.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts