Noul Kia e-Soul 100% electric va fi lansat în Europa

Da mai departe!

Noul Kia e-Soul 100% electric își face debutul european la Geneva, oferind putere și autonomie mai mari și tehnologii avansate. – Noul e-Soul se alătură gamei Kia de automobile hybrid, plug-in hybrid și electrice în continuă creștere, cu două variante de sisteme de propulsie cu autonomie mare și zero-emisii. Modelul oferă autonomie 100% electrică de până la 452 kilometri in ciclu combinat WLTP cu o singură încărcare.

Noul e-Soul este produs la fabrica Kia din Gwangju, Coreea de Sud. Va fi comercializat începând cu sfârșitul primului trimestru al anului 2019, prețurile fiind anunțate aproape de data începerii vânzărilor.
Noul Kia e-Soul oferă autonomie mare și zero emisii în clasa crossover-elor urbane. Al treilea cel mai bine vândut automobil electric al Kia își face debutul european luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva.

Aflat la a treia generație, crossover-ul urban Kia a devenit mai dinamic și mai inovator decât oricând. e-Soul îmbrățișează designul emblematic și caracterul jucăuș al predecesorilor săi și va fi disponibil în Europa exclusiv în versiunea electrică, oferind cumpărătorilor posibilitatea de a alege între două sisteme de propulsie cu autonomie mare și zero emisii. Pachetele de baterii de generație nouă care alimentează e-Soul sunt cu până la 30% mai eficiente din punct de vedere energetic decât cel mai bine vândut automobil electric disponibil acum în Europa.
e-Soul păstrează punctele forte care au caracterizat generațiile anterioare ale modelului, oferind o valoare remarcabilă a raportului calitate-cost, un interior spațios pentru cinci pasageri și un nivel înalt de versatilitate. La fel ca toate modelele Kia, noul e-Soul va fi comercializat în Europa la nivelul de calitate promis de Kia: garanție unică, de neegalat de 7 ani, 150.000 de kilometri care acoperă de asemenea, motorul electric și pachetul de baterii.

Cu noile linii sculptate, detaliile precise și blocurile optice hi-tech, noul e-Soul este versiunea cea mai futuristă, tinerească și inovatoare de până acum.

Fiecare element exterior al noului e-Soul este nou, deși rămâne la fel de ușor și imediat de recunoscut datorită designuluicare l-a consacrat. Aspectul său de crossover urban a fost îmbunătățit cu lămpi cu lumini full-LED, integrate în partea superioară, care se întind pe lățimea de 1.800 mm a automobilului. Barele de protecție față și spate și o zonă solidă care înlocuiește grila îi oferă o prezență fluentă și aerodinamică. Priza de încărcare este adăpostită în spatele unui panou mic situat în partea frontală a automobilului. Lămpile de ceață înguste de tip LED situate sub blocurile optice le înlocuiesc pe cele de formă rotundă regăsite pe modelul Soul EV anterior.

În profil, silueta de tip cutie a modelului e-Soul rămâne evidentă, însă ajustările subtile ale proporțiilor și detaliile îi conferă o prezență mai încrezătoare. Cu o lungime de 4.195 mm, noul e-Soul este cu 55 mm mai lung decât predecesorul său – având un ampatament de 2.600 mm (+30 mm) și o capotă frontală cu 15 mm mai lungă. Acest efect este suplimentat vizual de noii stâlpi spate redesenați și forma ramelor geamurilor. Geamurile se îngustează sprea partea din spate, având stâlpul din spate cu o formă fină care înlocuiește forma în unghi ascuțit a bazei geamurilor spate a modelului anterior. Forma ramelor geamurilor atrag privirea de-a lungul părții laterale a automobilului, caroseria ridicându-se înspre plafon și terminându-se cu o zonă de culoare negru mat care cuprinde sigla Soul. Aceasta echilibrează efectiv ‘greutatea’ vizuală a părții posterioare cu partea frontală mai lungă. e-Soul este desăvârșit cu jantele în cinci spițe, din aliaj de 17 inch, cu design unic.

În spate, se păstrează ‘insula’ situată pe haionul caroseriei. Înconjurată de o zonă de culoare negru gloss, această ‘insulă’ are o formă mai rotundă și modernă pentru noul model și este poziționată deasupra barei de protecție spate restilizată. Ea este înconjurată de lămpile tip LED care o cuprind ca niște paranteze cu designul său îndrăzneț.

Noul e-Soul este disponibil într-o gamă de șapte culori într-un singur ton și șapte combinații în două tonuri culori, mixând culorile strălucitoare ale caroseriei cu nuanțele metalice ale plafonului și carcasei oglinzilor laterale.

Cumpărătorii europeni își pot alege pachetul opțional SUV, care aduce un plus designului modelului e-Soul prin adăugarea unor margini suplimentare aripilor roților dar și a unei plăcuțe situată la baza barei de protecție frontală.

Încă de la lansarea modelului Soul, muzica a fost o temă generală care a stat la baza designului său. În cea de a treia generație, aceasta continuă să fie un atribut central în personalitatea automobilului. Pentru noul model, designerii și inginerii au ‘dat volumul mai tare’ pentru interior, fiind inspirați de reprezentarea vizuală a sunetului.

Spațiul interior al noului e-Soul este finisat cu forme și textură inspirate din acustică, creând o experiență senzorială completă. Noul Soul păstrează forma specifică a difuzoarelor ”tweeter”, un element al generației anterioare a modelului Soul, care exemplifică combinația dintre designul modern și funcționalitatea de ultimă generație.

La fel de vibrant în interior, aspectul cabinei modelului e-Soul poate fi personalizat cu o gamă într-un singur ton sau în două tonuri de culori, la alegere fiind disponibilă tapițeria din piele naturală sau material textil, în funcție de piață sau de specificațiile versiunii de echipare a automobilului. Schemele de culori includ tapițeria de culoare neagră sau în două tonuri de culoare gri (deschis și închis), cu tapițeria fețelor de uși în stil perlat. Interiorul este disponibil de asemenea cu tapițerie din material textil de culoare neagră sau gri, combinație dintre material textil și piele sintetică sau tapițerie din piele naturală, cu cusături contrastante de culoare gri deschis și tapițeria fețelor de uși în culoare metalizată. Versiunile finisate cu tapițeria de culoare neagră sunt disponibile opțional cu pachetele de culori verde sau auriu, care adaugă cusături contrastante de culoare verde sau aurie tapițeriei și fețelor de uși. Pachetul de culoare roșie este însoțit de interiorul în culoarea neagră, adaugând cusături roșii, tip sport, tapițeriei și fețelor de uși.

Interiorul dispune de sistemul opțional de lumini ambientale Sound Mood Lighting, ce emite o lumină discretă din fețele ușilor. Sistemul Sound Mood Lighting emite o lumină care pulsează pe ritmul muzicii sistemului audio, fiind disponibile opt culori și șase teme de luminare a cabinei.

Automobilul este disponibil cu un încărcător wireless situat la baza consolei centrale, scaune încălzite și ventilate și un sistem audio premium Harman Kardon. Sistemul Head-Up Display proiectează discret informații relevante pe ecranul situat deasupra volanului – cum ar fi informațiile sistemul de navigație și viteza automobilului.
Autonomie mare, zero emisii – două sisteme de propulsie 100% electrice
Noul Kia e-Soul va fi vândut în Europa exclusiv ca automobil electric, dispunând de două sisteme de propulsie 100% electrice, cu zero emisii, adaptate nevoilor și bugetelor diferiților clienți.

Șoferii au posibilitatea de a alege între sistemul de rulare cu autonomie mare de 64 kWh și sistemul de rulare cu autonomie standard de 39.2 kWh. Indiferent de versiunea pe care clienții o aleg, ambele variante oferă o autonomie mult îmbunătățită față de modelul anterior Soul EV. Performanțele de rulare sunt de asemenea îmbunătățite, motoarele electrice oferind o putere substanțial mărită, cu un cuplu de 395 Nm – însemnând o creștere de 39%.

În plus, noile pachete de baterii de generație nouă, lithium-ion polymer dezvoltate de Kia, oferă o capacitate energetică mai mare decât ale multor automobile electrice, indiferent de preț. Densitatea energetică a celulelor de 250 Wh/kg, obținută prin noua compoziție chimică a celulelor energetice permite acestora să stocheze cu 25% mai multă energie într-un volum definit decât cele ale pachetului de baterii de 200 Wh/kg disponibile pentru modelul Soul EV precedent. Acest lucru a permis Kia să păstreze pachetul de baterii pe cât de compact și ușor posibil, în timp ce a reușit să facă un pas uriaș în ceea ce privește autonomia automobilului comparativ cu predecesorul său și cu alte automobile electrice disponibile pe piața auto.

Autonomia pentru distanțe lungi oferită de pachetul de baterii de 64 kWh este furnizată de un motor electric de 150 kW (204 CP), ce permite modelului e-Soul să parcurgă până la 452 kilometri (280 mile) cu o singură încărcare conform ciclului combinat WLTP. Consumul de energie pentru pachetul de baterii de 64 kW este de doar 157 Wh/km, conform ciclului combinat WLTP – cu 24% mai eficient decât cel mai bine vândut automobil electric din Europa în acest moment. Consumul de energie pentru pachetul de baterii pentru distanțe lungi este la fel de scăzut, de 109 Wh/km în mediul urban (conform ciclului urban WLTP).

Având un cuplu maxim de 395 Nm disponibil de la plecarea de pe loc, și 84% mai multă putere decât automobilul pe care îl înlocuiește, modelul e-Soul cu pachetul de baterii de 64 kWh pentru distanțe lungi va accelera de la 0 la 100 km/h în doar 7.6 secunde.

Pachetul de baterii standard de 39.2 kWh oferă motorului electric o putere eficientă de 100 kW (136 CP). Cu un cuplu maxim de 395 Nm și 23% mai multă putere față de modelul anterior Soul EV, eficiența îmbunătățită semnificativ a bateriei permite modelului e-Soul -echipat cu pachetul de baterii standard – să parcurgă până la 277 kilometri (172 mile) cu o singură încărcare. Eficiența energiei este evaluată la 145 Wh/km (conform ciclului combinat WLTP), cu 30% mai eficient decât cel mai bine vândut automobil electric în Europa – devenind astfel unul dintre automobilele cu cel mai eficient consum de energie din lume.

Un încărcător rapid DC este oferit în dotarea standard a ambelor modele, permițând opriri scurte pentru încărcare. Ambele pachete de baterii pot fi reîncărcate de la 20% la 80% în doar 42 de minute la o stație de încărcare rapidă DC de 100 kW.

Modelul e-Soul este prevăzut cu tehnologia de recuperare a energiei pentru a maximiza autonomia de rulare. Aceasta include sistemul eficient de pompare a căldurii, care colectează căldura pierdută prin sistemul de răcire al automobilului. De asemenea, dispune de sistemul inovator al Kia, de ventilare individuală și aer condiționat, care oprește ventilarea cabinei de la sursă pentru toate locurile exceptându-l pe cel al șoferului – spre deosebire de alte sisteme, care doar deviază aerul furnizat prin gurile de ventilație deschise ale pasagerilor.

e-Soul este echipat de asemenea în dotarea standard, cu sistemul inovator de regenerare a forței de frânare, operat prin padelele situate în spatele volanului. Sistemul oferă șoferilor posibilitatea de a încetini automobilul și de a controla recuperarea energiei cinetice pentru a maximiza autonomia și eficiența. Șoferii au la dispoziție cinci niveluri de regenerare a forței de frânare (nivelul 0, nivelul 1-3, sau modul unic), în funcție de nivelul de recuperare al energiei dorit. Sistemul de rulare în modul unic permite de asemenea automobilului să adune cantitatea maximă de energie de la frânele sale și chiar să ofere șoferului posibilitatea de a opri ușor fără a avea nevoie să apese pedala de frână. Sistemul de regenerare a forței de frânare poate ajusta în mod automat frâna dacă detectează că automobilul din față încetinește, oferind o rulare ușoară în pantă. Un ghid inteligent Eco Pedal, ce afișează informații în panoul de bord, permite șoferului să vadă în timp real gradul de utilizare al bateriei pe baza impulsului aplicat pedalei de accelerație.

În plus, sistemul Drive Mode Select permite șoferilor să adapteze comportamentul automobilului în funcție de stilul de condus preferat sau de condițiile de drum. Șoferii pot alege între modurile ‘Normal’, ‘Eco’, Eco+’ și ‘Sport’. Cele două moduri de rulare ‘Eco’, și Eco+’ sunt setate pentru a maximiza autonomia automobilului, având câteva măsuri de economisire a energiei, în timp ce modul Sport crește răspunsul oferit de sistemul de direcție și motorul electric pentru a maximiza comportamentul dinamic al automobilului. Modul Normal oferă un echilibru față de toate modurile.

Noul e-Soul este prima generație a gamei Soul care oferă suspensie independentă multi-link pentru puntea spate. Aceasta înlocuiește bara de torsiune din axa spate a primelor două generații, făcând automobilul mai captivant, cu un răspuns mai precis și mai confortabil la condus.

Kia lansează sistemul inovativ telematic UVO CONNECT
O gamă de sisteme avansate sunt disponibile pentru îmbunătățirea siguranței și a experienței de condus, oferind ușurință în utilizare. În plus, noul model este primul automobil Kia în Europa care oferă sistemul inovator UVO CONNECT al brandului.

UVO CONNECT este conceput pentru aduce condusul în era digitală, conectând șoferii cu mediul înconjurător pentru a le oferi informații prețioase – prin intermediul touchscreen-ului din interiorul automobilului sau prin smartphone.

Noua tehnologie a fost dezvoltată pentru a fi în concordanță cu ultimele reglementări din Uniunea Europeană în ceea ce privește protecția datelor personale (GDPR), asigurând astfel cel mai înalt nivel al protecției și confidențialității datelor.

UVO dispune de sistemul Kia Live, găzduit de sistemul de 10.25 inch TFT LCD situat în centru planșei de bord al modelului e-Soul. Sistemul utilizează propriul său card SIM pentru a colecta și actualiza în timp real informații în timpul călătoriei, cum ar fi informațiile în timp real din trafic, previziuni ale stării vremii, puncte de interes și detalii despre potențialele locuri de parcare – incluzând preț, locații și disponibilitate. În mod absolut necesar, sistemul UVO arată șoferilor locațiile stațiilor de încărcare, disponibilitate încărcătorului și compatibilitatea conectării.

A doua funcționalitate a sistemului UVO este aplicația UVO App, gândită pentru a fi compatibilă pentru smartphone-urile Apple și Android. Aplicația dispune de o serie de funcționalități pentru a oferi utilizatorilor informații diagnostic despre automobilul lor și rutele pentru călătorii. Aplicația permite de asemenea utilizatorilor să activeze o serie de funcții ”remote” pentru automobilul lor. În funcție de țară, utilizatorii pot trimite ”remote” către automobilul lor trasee pentru viitoarele călătorii, pot verifica locația automobilului lor și pot accesa rapoarte și notificări privind diagnosticul automobilului lor.

Aplicația permite utilizatorilor să verifice de la distanță starea de încărcare a bateriei, să oprească sau să reia încărcarea printr-o singură atingere a ecranului – permițându-le astfel să beneficieze de preț mai scăzut al tarifelor la energia electrică dacă încarcă bateria acasă. Aplicația permite de asemenea utilizatorilor să verifice locația automobilului și să acceseze rapoartele și notificările de diagnostic oferite de acesta.

Sistemul de navigație touchscreen de 10.25 inch oferă în dotarea standard, posibilitatea conectării prin Bluetooth a mai multor dispozitive simultan, permițând astfel pasagerilor să conecteze două dispozitive mobile în același timp, dar și sistemele Apple CarPlay și Android Auto. Funcționalitatea avansată de împărțire a ecranului permite utilizatorilor să controleze sau să monitorizeze diferite funcții în același timp, personalizând ecranul cu diferite widget-uri. Acest lucru permite șoferului să aibă un display unic (de exemplu navigația sau informații despre baterie), sau să combine numeroase elemente în același timp. Acest lucru înseamnă că șoferii pot urmări instrucțiunile sistemului de navigație sau să urmărească eficiența utilizării energiei bateriei, în timp ce pasagerii pot alege melodiile preferate sau să verifice previziunile despre starea vremii. Sistemul de infotainment controlează de asemenea, setările pentru preferințele de reîncărcare sau sistemul Sound Mood Lighting.

Display-ul infotainment situat în centrul planșei de bord este completat de un display de 7.0 inch TFT-LCD situat în panoul de bord, care oferă informații despre condus esențiale șoferului.

O gamă completă de sisteme avansate active de siguranță
O gamă de sisteme de siguranță active și pasive asigură că ocupanții rămân protejați cât mai bine posibil în fiecare călătorie. Sistemul avansat de asistență a șoferului (ADAS – Advanced Driver Assistance System) ajută la reducerea numeroaselor pericole și stresului care apare în timpul condusului.

Tehnologiile disponibile includ sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-avoidance Assist – FCA), sistemul de avertizare pericol coliziune în punctul mort (Blind-spot Collision Warning – BCW), Smart Cruise Control (SCC) cu sistemul Stop & Go și sistemul de asistare a păstrării benzii de rulare (Lane Keeping Assist – LKA), precum și sistemul de monitorizare și avertizare atenție șofer (Driver Attention Warning – DAW) și sistemul de asistență a faza lungă (High Beam Assist – HBA). Sistemul de asistență la păstrarea benzii de rulare ”Lane Following Assist”, o tehnologie autonomă de nivel 2, urmărește vehiculele aflate în față și identifică marcajele rutiere pentru a corecta traiectoria și a ține vehiculul pe banda de rulare. Sistemul controlează accelerația, frâna și volanul în funcție de automobilele din față, utilizând senzori radar externi pentru a menține o distanță de siguranță față acestea. Sistemul Lane Following Assist operează la viteze cuprinse între 0 și 130 km/h.

În ceea ce privește sistemele pasive de siguranță, e-Soul este prevăzut cu până la șapte airbag-uri (două airbag-uri frontale, două airbag-uri laterale pentru locurile din față, airbag-uri laterale tip cortină cu senzori și airbag pentru genunchi pentru șofer), dar și cu o gamă de sisteme electronice de siguranță a automobilului. Acestea includ sistemul de management al stabilității automobilului Kia, oferit standard, ce dispune de controlul tracțiunii și controlul electronic al stabilității.

Structura modelului e-Soul este alcatuită dintr-un amestec de oțel și aluminiu, maximizând rigiditatea torsiunii în timp ce menține greutatea scăzută. Cu o proporție mai mare de componente din oțel avansat de înaltă rezistență și din oțel ștanțat la cald decât predecesorul său, precum și din ranforsări noi din aluminiu, caroseria mai rigidă reduce vibrațiile în timpul rulării și îmbunătățește siguranța ocupanților în caz de coliziune.

Related posts