Nou recall masiv pentru VW în SUA: 143.000 de vehicule Volkswagen Atlas rechemate în service

Da mai departe!

Proprietarii a 143.000 de vehicule Volkswagen Atlas rechemate în service nu ar trebui să lase oamenii să stea pe scaunele pasagerilor din faţă până când sistemele de detectare a ocupanţilor acestor vehicule nu sunt reparate, a declarat marţi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA, transmite Reuters.

echemarea acoperă vehiculele Atlas din modelul anilor 2018-2021 şi modelul Atlas Cross Sport din 2020 şi se referă la sistemele de detectare a ocupanţilor de pe scaunele pasagerului din faţă, care ar fi defecte.

Sistemul de detectare a pasagerului poate întâmpina o defecţiune a cablajului, care ar putea dezactiva airbagul pasagerului din faţă chiar şi atunci când scaunul este ocupat.

Un airbag dezactivat nu se va declanşa în cazul unui accident, crescând riscul de rănire a pasagerului de pe scaunul din faţă, a spus NHTSA.

Volkswagen a declarat că în prezent dezvoltă o soluţie, despre care se aşteaptă să fie gata probabil la sfârşitul lui 2023.

VW a introdus la sfârşitul lui 2020 un nou cablu, pentru a rezolva potenţialele probleme ale sistemului.

VW a spus că nu a avut cunoştinţă de niciun accident sau răni legate de rechemare.

Producătorii de automobile trebuie să aibă senzori care dezactivează airbagurile pasagerului din faţă, dacă simt prezenţa copiilor sau adulţilor de statură mică, pentru a preveni rănirea gravă sau uciderea acestora atunci când este declanşat un airbag, un eveniment care implică o anumită forţă.

Producătorul german de automobile a început să investigheze problema în august 2019.

Într-o întâlnire din 2021, VW a spus că ”analiza datelor de pe teren indică faptul că defecţiunea este foarte sporadică, iar lampa de avertizare se aprinde imediat după defecţiune”, potrivit unui rezumat depus la NHTSA.

În februarie, agenţia de siguranţă auto a solicitat o întâlnire pentru a discuta performanţa pe teren a Sistemului de protecţie a pasagerilor vehiculelor Atlas, a spus VW.

Producătorul auto a avut o întâlnire cu NHTSA pe 23 martie, pentru a discuta decizia sa de retragere.

Related posts