Nissan X-Trail – downsizing pe diesel

Da mai departe!

Nissan Xtrail a primit modificări și are acum un design aproape futurist. SUV-ul japonez a sosit la testele AutoReport.ro într-o nouă versiune de motorizare.

X-Trail este unul dintre modelele cu cea mai spectaculoasă evoluție între generații. SUV-ul Nissan a evoluat de la offroader pătrățos la SUV cu o siluetă zveltă și design futurist care poate fi apreciat și de persoane care în mod normal se uită și după un Infinity.
Noul Nissan X-Trail a primit un facelift cu un caracter mai agresiv, datorită calandrului ‘V-motion’ de dimensiuni mari, blocurile optice faţă sunt mult mai mari și au primit LED-uri integrate în forma unui bumerang caracteristic modelelor recente Nissan. Pentru prima dată, sunt disponibile blocurile față full-LED adaptive Adaptive Front Lighting System. Blocurile anticeață circulare au fost înlocuite cu unele noi rectangulare. Mai mult, barele de protecţie faţă/spate modificate, iar blocurile optice spate au fost redesenate,
În partea frontală a apărut și un radar pentru sistemul frânării autonome cu detectarea pietonilor și cruise-controlul adaptiv, astfel, logoul a trebuit să fie unul „integrat” pe acolo și nu fizic ca până acum.
La interior regăsim un design mai apropiat de clasa premium, materialele fiind și ele cam de pe acolo. Volanul este cel de la Nissan Qashqai facelift, pentru prima dată având funcția de încălzire. Aici au loc 5 persoane, iar spațiul destinat portbagajului a crescut, deși mașina este practic, un facelift. Sistemul de infotainment a rămas la fel, dar la bord avem un sistem audio Bose care se aude foarte bine.
Sub capotă avem un motor diesel nou apărut în gama Nissan, de 1,7 litri, diesel, care produce 148 CP. În combinație cu cutia automată X-Tronic, avem o mașină care nu duce lipsă nici de putere, nici de cuplu. Acest motor a apărut deoarece standardele de emisii ne duc, și în zona diesel, tot mai mult către downsizing. Sistemul inteligent de tracțiune integrală se adaptează celor mai diverse condiții, de la condiții de autostradă și până la offroad.

Nissan vine cu un nou concept: Sistemul inteligent de asistenţă Nissan Intelligent Driving. Acesta cuprinde sistemul de asistență la parcare, frânarea de urgență cu recunoașterea pietonilor, avertizarea la părăsirea benzii, arround view monitor, recunoașterea semnelor de circulație și asistența inteligentă pentru lumini, foarte utilă, mai ales în condiții mai grele de vizibilitate.

Nissan X-Trail facelift 1.7 dCi X-tronic AllMode 4x4i
0-100 km/h: 12,7 secunde
Viteza maximã: 190 km/h
L/l/î: 4.690/1.830/1.740
Masã proprie: 1.700 kg
Volum portbagaj (l): 445
Cilindree (cmc): 1.749
Putere (CP): 148 la 3.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 340 la 1.750 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: X-Tronic

Related posts