Nissan prezintă vehiculul concept Navara Dark Sky

Da mai departe!

Nissan prezintă observatorul spațial mobil: proiectul Nissan Navara Dark Sky. Conceput în Regatul Unit, în colaborare cu Agenția Spațială Europeană, acest laborator mobil este cel mai inteligent pickup al Nissan.

Astăzi, la Salonul Auto de la Hanovra 2018, Nissan a prezentat pentru prima dată extraordinarul concept Nissan Navara Dark Sky.
Conceput în Regatul Unit, în colaborare cu Agenția Spațială Europeană (ASE), vehiculul concept funcționează ca un laborator de astronomie mobil, având un telescop inovator din clasa observatoarelor de vârf montat pe o remorcă off-road personalizată. Fiind cea mai nouă realizare a Nissan Intelligent Mobility, vehiculul este dotat cu tehnologia de asistență la conducere ProPILOT, care a fost evoluată pentru a-l transforma în cel mai capabil pickup- pentru tractare sigură și eficientă.
ASE cartografiază stelele cu o precizie fără precedent folosind satelitul Gaia, care a descoperit deja peste un miliard de stele. Conceptul Nissan Navara Dark Sky aduce o contribuție la acest proiect, ajutând astronomii să monitorizeze îndeaproape universul din locații greu accesibile, așa-numitele „ceruri întunecate” – departe de strălucirea nocturnă a zonelor urbane, lucru care răpește din vizibilitate.
Conceptul Nissan Navara Dark Sky este un exemplu strălucit al modului în care Nissan devine un partener autentic, oferindu-le clienților noștri șansa de a merge oriunde”, a declarat Ashwani Gupta, prim vicepreședinte Nissan al diviziei de vehicule comerciale ușoare. „Prin intermediul Nissan Intelligent Mobility și al sistemului ProPILOT, creăm cele mai bune soluții pentru următoarele frontiere ale activităților comerciale, indiferent cât de complexă este nevoia acestora”.
Vehiculul integrează o serie de tehnologii inteligente, care au fost modernizate pentru a satisface nevoile clienților de vehicule comerciale:
– ProPILOT îmbunătățește comanda șoferului prin combinarea tehnologiilor Nissan Intelligent Cruise Control și a tehnologiilor de asistare a direcției. Acesta menține distanța față de autovehiculul în față, păstrând în același timp mașina și platforma centrate în timpul deplasării pe o singură bandă – chiar și în curbe.
– Sistemul Intelligent Around View Monitor a fost modernizat pentru a ajuta la remorcare, oferind șoferului o vedere panoramică în jurul vehiculului și al platformei și facilitând parcarea.
– Sistemul de avertizare unghi mort a fost îmbunătățit pentru a evidenția obiectele din unghiurile moarte din perimetrul remorcii.
– Intelligent Towing Hitch Alignment permite mașinii să preia controlul asupra direcției, accelerației, frânării și deplasării, astfel încât să poată fi manevrată automat pentru a se alinia cu remorca în scopul unei cuplări cât mai ușoare.
Pachetele de baterii portabile Nissan utilizează tehnologia vehiculului electric de pe Nissan LEAF pentru a asigura o putere auxiliară, indiferent de cât de îndepărtată este locația.
În centrul remorcii se află montat telescopul ultra-puternic PlaneWave. Tehnologiile îmbunătățite Nissan Intelligent Mobility permit ca telescopul să fie transportat în acele locuri dark-sky sălbatice, îndepărtate.
„Conceptul Nissan Navara Dark Sky permite ca observațiile astronomice să aibă loc în locuri foarte îndepărtate, evitând poluarea luminoasă și în același timp transportând telescopul în siguranță și fără dificultate”, a declarat Fred Jansen, senior manager Misiune ASE pentru Gaia. „Telescoapele precum cel cu care este dotat remorca conceptului Navara sunt necesare în studiul planetelor și stelelor din galaxia noastră, permițând monitorizarea acestora de pe Pământ, grație datelor furnizate de Gaia”.
Designul conceptului Nissan Navara Dark Sky a folosit universul ca sursă de inspirație. Exteriorul de culoare închisă prezintă niște motive de nebuloasă, utilizând modelarea parametrică, iar interiorul reunește nuanțele profunde ale cerului nocturn cu nuanțele portocalii ale unui soare care apune. Benzile portocalii de pe scaune oferă, de asemenea, vizibilitate în interiorul vehiculului, atenuând luminile albe care ar perturba vederea pe timp de noapte a astronomului.
Deoarece lumina roșie afectează cel mai puțin vederea umană pe timp de noapte, atât autovehiculul, cât și remorca folosesc exclusiv lumină roșie pentru a evita perturbațiile vizuale în timpul observației astronomice.
În strânsă colaborare cu ASE, modulul de pe remorcă integrează, de asemenea, o etuvă frigorifică specială, permițând telescopului să rămână stabil și calibrat la temperatura optimă în tranzit către orice locație.
Odată ajuns la destinația dorită, de multe ori una greu de atins, acoperișul mecanizat al modulului de pe remorcă poate fi deschis pentru a focaliza telescopul pe cerul nopții. Utilizând o oglindă de 40 de centimetri care oferă posibilitatea de a vedea în detaliu ce se află dincolo de inelele lui Saturn, către galaxii îndepărtate, nebuloase și supernove.
Conceptul Nissan Navara Dark Sky este proiectat ca un vehicul robust care pune nevoile de business în prim-plan. Un cârlig de remorcare securizat, combinat cu un șasiu rigid; un motor twin-turbo diesel de 2.3 litri și 190 cp și un cuplu de 450 Nm permit ca acest vehicul concept să abordeze terenurile anevoioase din zonele îndepărtate și să poarte cu ușurință greutatea modulului telescopului.
Navara și remorca sunt dotate cu acumulatori xStorage ROAM, care utilizează tehnologia ultratestată a bateriilor de pe vehiculele electrice. Atunci când sunt fixate în poziții, aceste baterii sunt constant în modul de încărcare și sunt gata de utilizare atunci când este necesar.
Printre echipamentele inteligente suplimentare se numără Wi-Fi, o stație de laptop și o transmisie UHF care transmit date instantaneu oriunde în lume. Opt unități radar combinate, pe fiecare colț al vehiculului și al remorcii, oferă șoferului informații actualizate despre împrejurimile vehiculului prin intermediul ecranului tactil infotainment NissanConnect de pe tabloul de bord.
Aceste tehnologii Nissan Intelligent Mobility transformă conceptul Nissan Navara Dark Sky în cel mai inteligent pickup din clasa sa în materie de remorcare.
Sistemele de vârf Nissan Intelligent Mobility permit conceptului Nissan Navara să manevreze remorca dotată cu telescop în poziția inițială. Senzorii de radar și camerele scanează terenul pentru a găsi locația potrivită pentru parcare și stabilizarea remorcii. În comparație cu Navara standard, înălțimea totală a căii de rulare a modelului concept Nissan Navara Dark Sky a fost ridicată, creând o distanță suplimentară de sol pentru a spori capacitatea vehiculului „de a merge oriunde”.
În urma Salonului Auto de la Hanovra, Nissan va dona telescopul pentru a transmite mai departe spiritul explorării și al aventurii și pentru a inspira și educa generațiile viitoare.

Related posts