Nissan Micra facelift – puțin mai bine

Da mai departe!

Nissan a operat un facelift micuței Micra. AutoReport.ro a profitat de ocazie și a testat acest model cu o atenție foarte mare, nu de alta, dar vroiam să căutăm fiecare schimbare adusă micuței mașini de clasă B.

Micra beneficiază de o serie de inovații și linii stilistice noi, destinate să facă viața mai ușoară și mai placuta. Sistemul de navigație Connect și centrul de comunicații, ambele dezvoltate de Nissan, alături de un set extins de variante de personalizare a modelului, sunt acum disponibile, concurând la crearea unui Micra perfect pentru cumpărători.
Putem spune că modelul Nissan caută să capete caracteristici de supermini. Partea frontală cu linii inspirate din designul lui Juke ajută la această imagine.
Sub capotă este un motor pe benzină cu compresor mecanic de 1,2 litri – care dezvoltă 98 CP.
Maşina pe care am testat-o a fost configurată în nivelul de echipare de top, Tekna, cu transmisia manuală cu cinci trepte.
Propulsorul îşi face treaba foarte bine prin oraş, unde se trezeşte la viaţă încă de la 2.000 rpm. Cutia de viteze nu are, însă, cea mai precisă timonerie din lume. Cursa este destul de lungă și un șofer mai neatent poate să nu nimerească treptele din prima (mai ales la prima și a treia).
Modelul beneficiază de sistemul Start/Stop pentru obținerea unui consum mai mic consum de combustibil.

În interior, avem finisaje mai bune. Materialele și scaunele au rămas aceleași, fiind schimbate doar opțiunile de tapiserie. În Micra au loc 4 persoane. iar portbagajul este destul de mic.
Postul de conducere este înalt, dar cofortabil, iar vizibilitatea este bună.

Ținuta de drum este bună. În viraje în schimb nu trebuie să abuzați de mașină și nici nu trebuie să vă așteptați la un feedback foarte prompt din partea direcției. Micra rămâne o mașină de oraș foarte bună și una cu care, la drum lung nu trebuie să faceți excese de sportivitate.
În ceea ce privește siguranța, Micra facelift dispune în standard, Micra de șase airbag-uri, ABS și ESP. Modelul nu a fost testat încă de EuroNCAP.

Nissan Micra facelift 1.2 DIG-S 98 CP Tekna
0-100 km/h: 11,3 secunde
Viteza maximă: 183 km/h
Dimensiuni: L/l/î 3.825/1.665/1.520
Masă proprie: 980 kg
Volum portbagaj: (l) 265
Cilindree: (cmc) 1.198
Putere: (CP) 98 la 5.600 rpm
Cuplu maxim: (Nm) 147 la 4.400 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte

Related posts