Musk vrea control cu drept de vot de 25% la Tesla înainte de a-şi îndeplini obiectivul privind AI

Da mai departe!

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat că nu s-ar simţi confortabil dacă ar creşte producătorul auto spre a deveni un lider în domeniul inteligenţei artificiale şi al roboticii fără a deţine cel puţin 25% din controlul cu drept de vot al companiei, aproape dublu faţă de participaţia sa.

Musk a declarat într-o postare pe platforma de socializare X, că, dacă nu va obţine acţiuni la cel mai valoros producător auto din lume care să fie „suficiente pentru a fi influent, dar nu atât de mult încât să nu pot fi răsturnat”, la Tesla, ar prefera să construiască produse în afara producătorului de vehicule electrice.

El a lăudat de mult timp software-ul parţial automatizat „Full Self-Driving” al Tesla şi prototipurile sale de roboţi umanoizi, dar producătorul de vehicule electrice îşi generează majoritatea veniturilor din activitatea în domeniul auto, scrie Reuters.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, deţine în prezent aproximativ 13% din acţiunile Tesla, după ce a vândut acţiuni de miliarde de dolari în 2022, în parte pentru a contribui la finanţarea achiziţiei Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Într-o postare separată pe X, el a spus că ar fi de acord cu o structură de acţiuni cu două clase pentru a-şi atinge obiectivul de a obţine un control cu drept de vot de 25%, dar i s-a spus că este imposibil după oferta publică iniţială a Tesla.

Musk se confruntă în prezent cu un proces privind pachetul său de compensaţii. Acţionarul Tesla Richard Tornetta l-a dat în judecată pe Musk şi consiliul de administraţie în 2018 şi speră să dovedească faptul că cofondatorul s-a folosit de dominaţia sa asupra consiliului de administraţie al Tesla pentru a obţine un pachet de compensaţii supradimensionat care nu l-a obligat să lucreze la producătorul de vehicule electrice cu normă întreagă.

Musk a declarat pe X că nu există nicio „duşmănie” cu consiliul de administraţie în legătură cu noul său pachet de compensaţii şi a spus că verdictul în aşteptare a împiedicat discuţiile.

Related posts