Mercedes-Benz va produce în 2020 prima mașină electrică sub brandul EQ

Da mai departe!

Mercedes-Benz a anunțat un sub-brand de vehicule electrice. Primul model al noului brand EQ va fi produs în Bremen, până în 2020.

„Autoturismele fără emisii sunt viitorul. Sunt încântat de faptul că, pentru producția în serie a primului nostru model EQ electric, putem conta pe unii dintre partenerii noștri cei mai importanți din rețeaua globală de producție: colegii noștri din Bremen. Fabrica Bremen oferă, pentru modelele noastre electrice, un nivel maxim de flexibilitate și viteză, precum și calitatea Mercedes-Benz încă de la început”, spune Dr. Dieter Zetsche, CEO al Daimler AG și Manager Mercedes-Benz Cars.
Modelul de producție va avea la bază show car-ul EQ – un autovehicul electric cu aspectul sportiv al unui SUV Coupé, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris 2016, în septembrie. Cu o autonomie de până la 500 de kilometri şi cu punctele forte specifice unui Mercedes-Benz, cum ar fi siguranţa, confortul, funcționalitatea și conectivitatea, show car-ul este precursorul unei noi ere. Brandul EQ este o parte elementară a strategiei corporate pentru mobilitatea viitorului, exprimată de termenul CASE. Cele patru litere reprezintă cei patru piloni strategici – Conectat, Autonom, Servicii Integrate și Electric Drive – care sunt conectaţi în mod inteligent.
Mercedes-Benz Cars îşi propune să aibă în portofoliul său peste zece autovehicule în întregime electrice, până în anul 2025. Noile autovehicule electrice pot fi construite în cadrul rețelei globale de producție existente, cu fabrici pe patru continente. „În cadrul procesului de producție, lucrăm intens la pregătirea ofensivei noastre electrice. În acest context, estimăm că putem produce autovehicule electrice în toate fabricile Mercedes-Benz Cars. Am început deja pregătiri intense în Bremen. În general, noua noastră organizare în procesul de producție a devenit extrem de flexibilă, ceea ce ne permite să reacționăm rapid în cazul creșterii cererii clienților”, declară Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru producţie şi Supply Chain Management.
„Faptul că primul autovehicul EQ va fi construit în Bremen este o confirmare a încrederii și o adevărată recompensă pentru fabrica noastră”, spune Peter Theurer, șef al fabricii Mercedes-Benz Bremen. „Ca fabrică principală pentru Clasa C şi GLC, am demonstrat în mod repetat competența noastră extrem de ridicată, flexibilitatea și cunoştinţele tehnice. Acum, facem un pas esenţial înainte, în direcția mobilității viitorului, și extindem varietatea de produse şi atunci când vine vorba de sistemele de propulsie”.
Portofoliul de produse al fabricii din Bremen este format în prezent din zece modele diferite. Pe lângă autovehiculele convenționale cu motoare cu ardere internă, hibrizii plug-in ai Clasei C și GLC ies, de asemenea, de pe linia de producție. În plus, GLC F-Cell – primul autovehicul fuel-cell din lume cu tehnologie plug-in – va fi produs în Bremen. Prin confirmarea producţiei noului Electro-SUV al brandului EQ, autovehiculele „fabricate în Bremen” vor acoperi în viitor întreaga gamă de tehnologii inteligente de condus.
„Echipa noastră este mândră şi încântată de decizia de a produce primul autovehicul EQ în Bremen. Cele mai importante perspective din industrie se află în acest moment în zona electromobilității, prin urmare este obiectul nostru suprem ca fabrica din Bremen să contribuie la aceasta. Noi interpretăm decizia companiei ca un semn de gratitudine şi apreciere pentru performanța deosebită a colegilor noștri, demonstrată de-a lungul ultimilor ani”, afirmă Michael Peters, Președinte al Consiliului de administrație al fabricii Mercedes-Benz din Bremen.
Bateria pentru noul autovehicul electric va fi dezvoltată de către filiala Daimler ACCUMOTIVE și produsă în Kamenz (Saxonia). Producția este în prezent extinsă, în contextul strategiei corporate CASE, cu o investiție de 500 de milioane de euro. Astfel, va fi construită una dintre cele mai mari și cele mai moderne fabrici de baterii din Europa. Pe viitor, ACCUMOTIVE va produce baterii litiu-ion pentru toate autovehiculele electrice Mercedes-Benz și smart – atât pentru hibrizii plug-in, precum și pentru autovehiculele complet electrice. Mai mult decât atât, fabrica va produce baterii pentru unitățile fixe Mercedes-Benz de stocare a energiei şi pentru sistemele cu 48 de volți. Daimler plănuiește o investiție totală de peste un miliard de euro într-o unitate globală de producție de baterii.

Related posts