Mercedes-Benz avertizează că deficitul de semiconductori afectează în continuare livrările de automobile

Da mai departe!

Mercedes-Benz a avertizat că se aşteaptă ca în trimestrul doi stocurile să rămână la un nivel ridicat deoarece perturbările din lanţul de aprovizionare afectează producţia şi livrările, aprovizionarea cu semiconductori fiind încă extrem de volatilă, transmite Reuters.

„Există un număr destul de ridicat de vehicule blocate – o parte vor fi rezolvate, dar vin altele noi”, a afirmat directorul financiar Harald Wilhelm, la prezentarea rezultatelor financiare.

„Deşi strategia companiei de promova vehicule cu preţuri ridicate se bazează parţial pe insuficienţa produselor, ar fi putut fi vândute mai multe vehicule în primul trimestru fără a scădea preţurile. Este o ruşine că deficitul de semiconductori constrânge livrările de vehicule”, a declarat Wilhelm.

În primul trimestru din 2022, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat la 5,2 miliarde de euro (55,54 miliarde dolari), chiar dacă livrările de automobile au scăzut cu 10%, a anunţat Mercedes-Benz.

Divizia Mercedes-Benz Cars a raportat o marjă ajustată de profit de 16,4%, faţă de 12,6% la divizia Mercedes-Benz Vans.

Producătorul german de maşini premium a confirmat obiectivul pentru 2022, estimând că va înregistra o marjă ajustată de profit de 11,5 – 13% la divizia auto, dar a avertizat că perspectivele ar putea fi afectate de înrăutăţirea efectelor războiului şi de deficitul de semiconductori. 

Related posts