Membrii sindicatului Unifor din Canada au votat în favoarea unui nou contract cu Ford Motor

Da mai departe!

Sindicatul canadian Unifor a declarat că membrii săi au votat pentru ratificarea unui nou contract colectiv de muncă cu Ford Motor, o ușurare pentru producătorul de automobile din Detroit, aflat într-o luptă separată cu sindicatul său din SUA cu privire la cererile de salarii și beneficii mai bune, transmite Reuters.

Unifor, care reprezintă aproximativ 5.600 de lucrători auto canadieni, a declarat că membrii săi de la Ford Motor au ratificat un nou contract colectiv de trei ani.

Ford a oferit membrilor sindicatului majorări salariale de până la 25% în noul său contract. Acordul prevede o creștere a salariului cu 10% pentru primul an, urmată de creșteri de 2% și 3% în al doilea și al treilea an și un bonus de productivitate și calitate de 10.000 de dolari pentru toți angajații din lista activă a companiei.

Producătorul de automobile din Detroit a încheiat o înțelegere de ultimă oră la începutul acestei săptămâni, prevenind grevele la operațiunile sale din Canada.

Vineri, sindicatul United Auto Workers (UAW) a anunțat extinderea grevelor sale din SUA împotriva General Motors și Stellantis.

UAW a declarat că a făcut progrese reale în discuțiile cu Ford, dar că lucrătorii săi vor rămâne în grevă la uzina de asamblare a producătorului auto din Wayne, Michigan.

Unifor a cerut îmbunătățirea salariilor și a pensiilor, sprijin în tranziția la vehiculele electrice și angajamente suplimentare de investiții din partea Ford.

Sindicatul nu a ajuns încă la un acord cu Stellantis și GM pentru a evita grevele la fabricile lor din Canada.

Noul acord al Ford din Canada acoperă membrii Unifor de la fabricile companiei din Ontario, precum și centrele sale de distribuție de piese din Bramalea și Paris, Ontario, și Alberta.

Spre deosebire de UAW, Unifor a ales să negocieze mai întâi cu unul dintre cei trei mari producătolri auto din Detroit – în acest caz, Ford – într-o tactică de negociere folosită pentru a da tonul tranzacțiilor ulterioare cu alte companii.

Related posts