Mazda va accelera electrificarea flotei

Da mai departe!

Mazda își menține angajamentul pentru neutralitatea climatică și siguranța șoferului și anunță că va accelera electrificarea flotei pentru a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Producătorul japonez își va extinde tehnologiile de siguranță avansate prin lansarea Mazda Co-Pilot Concept.

Reducerea emisiilor de CO2 – abordare complexă a Mazda

Mazda își menține angajamentul de a reduce emisiile de CO2 de la fiecare mașină și consideră că toate opțiunile disponibile trebuie utilizate pentru a atinge neutralitatea climatică. Prin intermediul arhitecturii scalabile cu mai multe soluții SKYACTIV, electrificarea continuă va merge mână în mână cu dezvoltarea tehnologiei avansate a motorului cu ardere internă, cum ar fi premiatul e-Skyactiv X, precum și noile motoare cu șase cilindrii în linie.

În multe regiuni, Mazda investește în diferite proiecte și parteneriate pentru a promova dezvoltarea și utilizarea combustibililor regenerabili în mașini. În Japonia, Mazda este implicată în mai multe proiecte și studii comune de cercetare ca parte a unei colaborări în curs de desfășurare între industrie, mediul academic și guvern pentru a promova adoptarea pe scară largă a biocombustibililor din creșterea microalgelor. În Europa, Mazda s-a alăturat Alianței eFuel în februarie 2021 ca prim OEM.

Sisteme avansate de siguranță, realizate pentru șofer – Mazda i-Activsense

Mașinile Mazda sunt făcute pentru șoferi. Pentru a-și continua sprijinul pentru obiectivul industriei de a avea o lume fără accidente de circulație, Mazda a anunțat că își va extinde tehnologiile avansate de siguranță prin introducerea sistemului său de conducere autonomă centrată pe om „Conceptul Mazda Co-Pilot”. Acest lucru va apărea mai întâi sub forma Mazda Co-Pilot 1.0 în Mazda’s Large Products din 2022.

Cu conceptul Mazda Co-Pilot, în timp, Mazda va introduce un sistem care monitorizează în permanență starea șoferului. Dacă se detectează o schimbare bruscă a stării fizice a șoferului, sistemul trece la conducerea autonomă, aducând mașina într-un loc sigur, oprind mașina și efectuând un apel de urgență.

Împreună cu cinci companii japoneze OEM, Mazda va dezvolta specificații tehnice standard pentru dispozitivele de comunicații din generația următoare pentru a promova un sistem de comunicații uniformizat care să ofere servicii conectate mai sigure, fără stres.

Motor Diesel-48V-Mild-HEV
Motor pe benzină cu sistem-PHEV
Motor pe benzină-48V-Mild-HEV

Related posts