Mazda CX-60 – Liga mare

Da mai departe!

Mazda este pe cale de a câștiga pariu după pariu și segmente noi, de aceea CX-60 vine să întărească gama unui producător nipon tot mai ambițios pe toate planurile. Premierele sunt multiple, primul SUV de clasă mare al Mazda, dar și primul plugin hybrid din istoria mărcii la testele Autoreport.ro
Cel mai important model lansat de peste un deceniu, noul autovehicul de referință Mazda reprezintă tot ceea ce compania a integrat în ADN-ul său în ultimii 100 de ani, de la un design exterior și interior remarcabil până la cea mai rafinată calitate de fabricație japoneză, cele mai recente inovații în domeniul tehnologiilor centrate pe om și un tren de rulare de clasă mondială.
Stilul frumos și dinamic al noului Mazda CX-60 PHEV transmite eleganța celor mai recente evoluții ale designului Kodo – conceptul japonez de Ma, care este frumusețea calmă și demnă a spațiului – țesute în duritatea arhitecturii uimitoare a SUV-ului cu motor față și tracțiune spate.
Într-un mod unic Mazda și adânc înrădăcinat în moștenirea japoneză, designul interior elegant și de înaltă calitate introduce în continuare conceptele Kaichou – un element de perturbare care amestecă diferite materiale și texturi, precum lemnul de arțar, pielea nappa, materialele textile japoneze prelucrate într-o manieră unică și detalii cromate și Musubu – arta de a îmbina textilele. Musubu a fost inspirația pentru cusăturile detaliate de pe tabloul de bord.
Tratamentul ornamentelor din lemn de arțar reflectă estetica japoneză Hacho – echilibru asimetric sau diferențe intenționate. Diversele modele și fire ale țesăturilor răspund sensibil la schimbările de lumină, iar o tehnică japoneză de cusut numită Kakenui creează cusături „suspendate” cu spații între țesăturile tapițeriei care dezvăluie o mică parte din materialul de dedesubt.
Tehnologiile centrate pe om au fost regândite și rafinate pentru a perfecționa experiența de condus Jinba-Ittai și, mai mult ca niciodată, pentru a răspunde nevoilor individuale ale șoferului. Mazda Driver Personalisation System va recunoaște ocupantul scaunului șoferului și va ajusta automat elementele din jur – poziția scaunului, volanul, oglinzile, HUD, chiar și setările de sunet și control ale climei – pentru a se potrivi fizicului său, precum și preferințelor personale.
Mazda CX-60 PHEV este pionier în Europa pentru modelele hibride plug-in cu un tren de rulare care combină un motor convențional Skyactiv-G 2.5, cu injecție directă și patru cilindri, alimentat cu benzină, cu un motor electric mare de 100 kW, o transmisie automată complet nouă cu opt rapoarte și o baterie de mare capacitate de 355 V și 17,8 kWh.
Această combinație de propulsie oferă o putere totală de 327 CP/241 kW și un cuplu consistent de 500 Nm, ceea ce o face cea mai puternică mașină de serie produsă vreodată de Mazda. Mazda CX-60 PHEV oferă performanțe extrem de impresionante, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 5,8 secunde.
Am testat acest model pe traseul București – Timișoara și retur, în mare parte, mers în modurile sport și hybrid, ceea ce ne-a permis obținerea unor consumuri de combustibil decente. Comportamentul dinamic este unul foarte bun, CX-60 având feeling de limuzină spațioasă și grea… deși este un SUV.
Pentru escapadele urbane, Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV oferă 63 km de autonomie electrică, cu vehiculul rulând la 100 km/h sau mai puțin.
Platforma Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture a noului model Mazda CX-60 prezintă numeroase îmbunătățiri care oferă o dinamică excelentă de condus. Poziționarea bateriei între axele față și spate și cât mai jos posibil în interiorul caroseriei conferă noului model Mazda CX-60 PHEV un centru de greutate scăzut. Acest lucru, combinat cu un sistem de tracțiune integrală permanentă care încorporează transferul de cuplu între axe antrenate de cardan, conferă mașinii caracteristici superioare de manevrabilitate, similare celor mai bune din segmentul premium.
Noul Mazda CX-60 PHEV dispune de o gamă completă de tehnologii de siguranță i-Activsense avansate care asistă șoferul, oferind performanțe de siguranță de top și vizează un rating de 5 stele Euro NCAP.
Mazda CX-60 este echipată cu mai multe sisteme noi de siguranță: See-Through View – un sistem de monitorizare 360o de ultimă generație care îmbunătățește vizibilitatea la viteze reduse; Sistem asistență semnalizare în trafic (TAT); Asistent inteligent de frânare (SBS-R) pentru detectarea pietonilor; Asistent depășire bandă (LKA); Pilot Automat Adaptiv (i-ACC) și Sistemul de monitorizare unghi mort (BSM) cu funcție de avertizare la coborâre.

Mazda CX-60 2.5 e-Skyactiv PHEV Automatic
0-100 km/h: 5,8 secunde
Viteza maximă: 200 km/h
Motor termic
Cilindree (cmc): 2.360
Putere (CP): 98 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 193 la 3.000 rpm
Motor electric
Putere (CP): 136
Cuplu (Nm): 250
Motor termic
Putere (CP): 192 CP la 6.000 rpm
Cuplu (Nm): 261
Capacitate: 2488 cm3
Capacitate acumulator: 17,8 kWh
Putere sistem: 328 CP la 4.000 rpm
Cuplu maxim sistem: 500 Nm
L/l/î: 4.745 / 1.890 / 1.685
Masă proprie: 1.980 kg
Volum portbagaj (l): 477
Consum mediu: 4,4 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: automată

Related posts