Master planul Tesla nu a convins investitorii; acţiunile Tesla au scăzut joi cu 7%

Da mai departe!

Acţiunile Tesla au scăzut joi cu aproximativ 7%, după ce prezentarea de aproape patru ore a directorului executiv Elon Musk şi a echipei, susţinută în ziua precedentă, nu a reuşit să impresioneze investitorii care aşteptau un anunţ privind o maşină electrică la preţuri accesibile, transmite Reuters.

Musk şi mai mult de o duzină de directori au prezentat planuri noi pentru a reduce costurile de asamblare la jumătate, a investi într-o nouă fabrică în Mexic şi au discutat despre inovaţia companiei în gestionarea operaţiunilor sale, la ziua investitorilor Tesla de miercuri.

Cu toate acestea, evenimentul, la care Musk a dezvăluit ”Master Plan 3” al producătorului de vehicule electrice, nu a oferit detalii despre cronologia conceptelor prezentate şi orice produse noi ale Tesla.

”Cea mai mare surpriză la ziua investitorilor Tesla este că nu a existat nicio surpriză”, a spus Guido Petrelli, fondatorul Merlin Investor.

Acţiunile Tesla, care pierduseră aproximativ două treimi din valoare în 2022, au urcat cu peste 60% în acest an.

”Pieţele au fost pregătite pentru un anunţ important, poate ceva de genul unui nou model mai accesibil… S-ar putea să fi fost doar că nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor”, a declarat Russ Mould, director de investiţii la AJ Bell.

”Master Planul 3 al lui Musk a fost mai degrabă un mesaj de speranţă pentru o electrificare pe scară largă decât o foaie de parcurs pentru Tesla”, a spus analistul Bernstein Toni Sacconaghi, numind evenimentul ”oarecum dezordonat şi destul de tehnic”.

Evenimentele Tesla au creat furori pe internet în trecut, mişcările de dans ale lui Musk la deschiderea fabricii companiei din Berlin în 2022 şi un eveniment din China, în 2020, devenind viral pe reţelele sociale.

Planul companiei de a folosi cu 75% mai puţină carbură de siliciu în vehicule fără a compromite performanţa sau eficienţa maşinilor a afectat şi producătorii şi furnizorii de semiconductori STMicroelectronics şi Wolfspeed. Planul de reducere este ”o veste proastă pentru întreg lanţul de producţie de carbură de siliciu şi, în special, pentru STMicro”, a spus casa de brokeraj Equita.

Related posts