Mașinile mai vechi de 15 ani vor putea fi casate din septembrie

Da mai departe!

Mașinile mai vechi de 15 ani vor putea fi casate din septembrie – anunță Administrația Fondului pentru Mediu, potrivit agenției de presă Rador. Președintele instituției, Laurențiu Neculaescu, a anunțat că programul va avea o valoare de 500 de milioane de lei și va fi implementat cu sprijinul unităților administrativ-teritoriale.

Proprietarii de mașini ar urma să caseze autovehiculul vechi în schimbul unei sume de 3.000 de lei. Jumătate din prima de casare va fi suportată din bugetul Fondului pentru Mediu și jumătate din bugetul local – fără a fi condiționată casarea de achiziția unui autovehicul nou.

României și-a propus, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ca până în 2026 să scoată din uz un număr de până la 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Pentru acest program vor aplica administrațiile locale, iar în cadrul unei sesiuni de înscriere, se va putea obține finanțare pentru cel mult 100 autovehicule uzate – pentru localitățile cu o populație de până la 1000 de locuitori, sau 50.000 autovehicule uzate, pentru orașele cu o populatie de peste 200.000 de locuitori. Autoritățile din țara noastră susțin înnoirea parcului auto național și prin acordarea de prime de casare prin programele Rabla Clasic și Rabla Plus.

Related posts