Mașinile care au activități Rent a car trebuie să facă ITP-ul la 6 luni

Da mai departe!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligația de a efectua inspecția tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h. De asemenea, este stabilită efectuarea la șase luni a inspecției tehnice periodice a tuturor autovehiculelor care desfășoară activitatea de RENT CAR, atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât și autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere.

Actul normativ are ca obiect de reglementare clarificarea unor aspecte privind efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum și corelarea unor dispoziții privind încheierea și executarea contractului de transport pentru transporturile naționale.

Prin aceste modificări, sunt exceptate de la obligația de a efectua inspecția tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h sau vehiculelor lente, vehiculelor cu șenile, tramvaielor și vehiculelor cu tracțiune animală.

Totodată, este stabilită efectuarea la șase luni a inspecției tehnice periodice a tuturor autovehiculelor care desfășoară activitatea de RENT CAR, atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât și autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere.

De asemenea, legea promulgată de către șeful statului clarifică și unele dispoziții care reglementează examinarea persoanelor care intenționează obținerea atestării inițiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă.

Related posts