Marile companii auto reduc producţia din cauza deficitului de semiconductori

Da mai departe!

Marile companii auto anunţă reducerea producţiei de vehicule, din cauza deficitului de semiconductori pentru industria auto, transmite Reuters

Miercuri, Ford Motor a anunţat închiderea temporară a fabricii sale din Kansas, SUA, unde produce cel mai bine vândut model, camioneta F-150, după ce pandemia a dus la reducerea producţiei de cipuri în Malaysia.

În perioada 23 – 30 august uzina va fi închisă, a informat al doilea producător auto american, iar sâmbătă se va renunţa la un schimb.

Şi Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a avertizat joi că ar putea fi nevoit să reducă şi mai mult activitatea fabricilor, din cauza deficitului de semiconductori.

Grupul german speră că situaţia se va îmbunătăţi până la finalul anului şi că va putea majora producţia în semestrul doi din 2021.

Publicaţia niponă Nikkei a informat joi că Toyota Motor Corp va reduce luna viitoare producţia globală cu 40%, faţă de planul precedent, tot în urma deficitului de cipuri pentru industria auto.

În urma anunţului acţiunile celui mai mare producător auto mondial au scăzut la Bursa de la Tokyo cu 4,4%. Este cel mai sever declin din decembrie 2018.

Iniţial Toyota avea ca obiectiv să producă luna viitoare aproape 900.000 de vehicule, dar a redus ţinta la aproximativ 500.000 de unităţi, susţine Nikkei. Un reprezentant al companiei nipone a informat că sunt verificate informaţiile publicate de Nikkei.

În anul fiscal care se încheie în 31 martie 2022, Toyota are ca obiectiv livrarea a 8,7 milioane de vehicule pe plan global.

Începând din septembrie, Toyota ar urma să reducă producţia la fabricile sale din Japonia, America de Nord, China şi Europa, susţine Nikkei.

Related posts