Marea industrie rusă poate produce doar o copie de Logan MCV prima generație și asta în număr limitat. AvtoVAZ anunță reintrarea în producție a modelului Lada Largus

Da mai departe!

AvtoVAZ, cel mai mare producător auto din Rusia și fostă subsidiară a grupului Renault, pregăteşte lansarea unei ediţii limitate a modelului Lada Largus. Mașina e o copie a Dacia Logan LCV și a fost produsă și de grupul Renault cât a fost prezent în Rusia.

Conform producătorului rus de automobile, ediția limitată Lada Largus pe care o va produce va avea circa 1.800 de exemplare. Insignifiantă pentru piața auto rusă, această revenire în producție a modelului Lada Largus va permite dealerilor mărcii să se mențină pe linia de plutire.

Volumul mic al producției modelului Lada Largus este cauzat de lipsa de componente, cele doar 1.800 de exemplare fiind realizate cu „componente acumulate anterior în depozitele companiei”.

Lada Largus – o clonă a fostei Dacia Logan MCV – va deveni al treilea model care reintră în producție la uzinele AvotVAZ după retragerea din acționariat a grupului francez Renault, deținătorul pachetului majoritar.

Este demn de luat în seamă faptul că, la începutul lunii iunie, AvtoVAZ a reluat asamblarea modelului Lada Granta într-o versiune simplificată, iar la mijlocul lunii iulie, un SUV LADA Niva Legend cu trei uși într-o configurație „specială” a revenit și el pe linia de asamblare. În august este planificată și reluarea producției SUV-ului Niva Travel.

Planuri mari, fără acoperire
Doar nava amiral a AvtoVAZ, Lada Vesta, întârzie să revină pe piață tocmai din cauza comlpexității modelului. Conform oficialilor ruși, acest model mult mai tehnologizat și, prin urmare, cu piese mult mai greu de găsit la furnizori din cauza sancțiunilor internaționale, va reveni pe linia de asamblare a uzinei AvtoVAZ de la Izhevsk, „probabil la începutul anului 2023”.

În prezent AvtoVAZ se așteaptă ca în a doua jumătate a acestui an să producă între 100.000 și 120.000 de vehicule, ia anul viitor, peste 400.000 în cele două uzine de la Tgliatti și Izhvesk. AvtoVAZ are peste 30.000 de angajaţi în Rusia.

Related posts