LG Energy Solution şi General Motors investesc 2,1 miliarde de dolari în construirea unei fabrici de baterii în SUA

Da mai departe!

LG Energy Solution (LGES) din Coreea de Sud intenţionează să Investească 2,1 miliarde de dolari împreună cu General Motors pentru a construi o fabrică de baterii pentru vehicule electrice (EV) în Statele Unite, a anunţat compania-mamă a acesteia, LG Chem, transmite Reuters.

LGES şi GM vor finanţa proiectul în mod egal prin intermediul Ultium Cells, compania lor mixtă din sectorul bateriilor, cu sediul în SUA, pentru ceea ce va fi a treia fabrică comună de baterii din Statele Unite, potrivit informaţiilor publicate de LG Chem.

LGES a refuzat să ofere detalii despre locaţia sau capacitatea de producţie a noii fabrici.

În decembrie, Reuters a relatat că GM a propus construirea unei fabrici de baterii de 2,5 miliarde de dolari lângă Lansing, Michigan, în colaborare cu LGES.

LGES deţine peste 20% din piaţa globală a bateriilor pentru vehicule electrice şi este furnizor pentru Tesla, Volkswagen şi Hyundai Motor, printre altele.

Compania construieşte deja două fabrici împreună cu GM în Ohio şi Tennessee, pentru a produce baterii cu o capacitate de 70 GWh, care ar putea alimenta aproximativ 1 milion de vehicule electrice până în 2024.

LGES are unităţi de producţie în Statele Unite, China, Coreea de Sud, Polonia şi Indonezia. Anunţul său a venit înainte de debutul companiei la bursă, la sfârşitul acestei săptămâni, după lansarea celei mai mari oferte publice iniţiale din Coreea de Sud. Oferta publică a atras oferte în valoare de 12.800 miliarde de dolari de la investitori instituţionali şi 96 de miliarde de dolari de la investitori de retail.

Preţul ofertei publice evaluează LGES la aproximativ 70.200 miliarde de woni (58,57 miliarde de dolari) şi o va face a treia cea mai valoroasă companie din Coreea de Sud, după Samsung Electronics şi SK Hynix.

Related posts