Lamborghini și Pirelli au reușit un nou record pe Nurburgring

Da mai departe!

Utilizând pneuri special dezvoltate Pirelli P Zero R, Lamborghini a doborât recordul pe tur la Nurburgring în Germania. Noul Lamborghini Huracan Performante este prezentat și la Salonul Auto de la Geneva.

Pirelli a echipat noul Lamborghini Huracan Performante care a reușit un timp pe tur de 6m52,1s pe legendara buclă nordică pe 5 octombrie anul trecut, doborând recordul existent pentru un automobil de producție.
Motorul de 5,2 litri V10 aspirat natural devine cel mai puternic V10 al producătorului italian. Elementele aerodinamice sunt luate din programul de motorsport al Lamborghini, mașina are culoare bronz care amintește de Diablo. Motorul produce 631 CP, iar 70% din cuplu este disponibil chiar de la 1.000 rpm. Noul Lambo ajunge la 100 km/oră în doar 2,9 secunde.
Șasiul noii mașini este acum mai rigid, iar sistemul ANIMA a fost modificat.
Pneurile Pirelli P Zero Trofeo R, cu dimensiunea 245/30ZR20 pe față și 305/30ZR20 pe spate au fost special create de către inginerii Pirelli pentru tentative de doborâre a recordului. Echipa a reușit să dezvolte aceste pneuri în doar trei luni, mulțumită tehnologiilor avansate de modelare și corelare cu telemetria și datele accumulate pe pistă.
Pneul P Zero Trofeo R a fost special conceput pentru a complete performanțele automobilelor extreme – în special pe circuitele de curse – în deplină siguranță. Pneurile au reacționat précis la comenzile efectuate de pilot la limită, tipic pentru pilotajul pe circuit. Pe asphalt uscat, P Zero Trofeo R asigură un nivel ridicat de aderență și manevrabilitate chiar și în condiții dintre cele mai extreme.
P Zero Trofeo R utilizează compoziții derivate din motorsport realizate din material innovative precum și un profil redesenat. Acestea au condus la rezultate extraordinare, atât în privința îmbunătățirii stabilității cât și a rezistenței la derapaj lateral pe uscat, în timp ce oferă și o uzură redusă.
Noul Huracan Performante a ajuns la show: mașina va fi expusă la Geneva Motor Show.

Related posts