LaFerrari Aperta – decapotabila de 963 CP

Da mai departe!

Ferrari și-a dus cel mai tare model al său, hypercarul La Ferrari la un alt nivel prin apariția variantei decapotabile Aperta. Modelul este propulsat de același lanț cinematic hibrid ce produce 963 CP.

Lansat pentru a sărbători a 70-a aniversare a companiei, LaFerrari Aperta poate fi echipat fie cu un soft top, fie cu un hardtop din fibră de carbon. Motorul este același V12 de 6.262 cmc cuplat la un motor electric de 120 kW (161 CP), pentru un total de 963 CP.
Ca de obicei, la proiectarea unei decapotabile, provocare a fost crearea unei astfel de mașini care se comportă la fel de bine ca varianta cu acoperiș. De asemenea, inginerii de la Maranelo au încercat să facă motorul să se audă și mai bine.
Mașina are aceeași rigiditate ca modelul normal, iar cifrele de performanță sunt uimitoare: viteza limitată electronic la 350 km/oră. Accelerație 0 – 100 km/oră în sub 3 secunde. Cei de la Ferrari se mai laudă cu un sistem deflector performant care permite celor din interior să vorbească între ei chiar și cu mașina decapotată la viteze mari.

Related posts