La centenar, MG revine fiind cap de afiș la Groodwood

Da mai departe!

MG a anunțat că va fi capul de afiș al legendarului afișaj Central Feature la Festivalul Vitezei de la Goodwood 2024, sărbătorind centenarul mărcii auto iconice.

Mult așteptatul roadster Cyberster EV al MG va fi capul de afiș al capodoperei sculpturale anuale a lui Gerry Judah, marca fiind în centrul atenției în fața Goodwood House pentru prima dată.

Sosind mai târziu în acest an, Cyberster este o nouă generație de mașini de performanță care marchează o piatră de hotar electrizantă în istoria de 100 de ani a mărcii MG. Poziția sa centrală la cel mai prestigios eveniment auto din lume promite să fie unul dintre cele mai interesante momente din celebrarea centenarului MG în Marea Britanie și în lume.

Ducele de Richmond, fondatorul Festivalului Vitezei, a declarat:

„După debutul mondial al impresionantului Cyberster la Festivalul Vitezei din 2023, suntem încântați că MG se întoarce la Goodwood în acest an pentru a-și sărbători centenarul în stil cu prima lor prezență pe ecranul Central Feature. Va fi un tribut potrivit pentru primii 100 de ani ai unuia dintre cei mai vechi și mai populari producători din Marea Britanie, care s-a bucurat de o lungă asociere cu Goodwood.

MG-urile au fost aproape întotdeauna prezente pe circuit în perioada 1948-1966, iar înainte de asta, bunicul meu a condus echipa de curse MG în anii 1930, câștigând faimoasa cursă de douăsprezece ore de la Brooklands în 1931. El a fost fascinat de greutatea lor redusă, simplitatea și ingineria inteligentă – caracteristici care stau la baza mărcii și astăzi. Istoria de 100 de ani a MG, combinată cu dorința continuă de inovare, se aliniază perfect cu tema din acest an „Horseless to Hybrid”, care recunoaște progresele care au modelat motorsportul în ultimii 130 de ani.”

Aiden He, CEO al MG Nordic &; BeNeLux, a comentat:

„Acum o sută de ani, MG a fost pionierul creării mașinii sport populare, transformând visele în realitate pentru milioane de entuziaști din întreaga lume. Suntem și acum dedicați acelei viziuni fondatoare de a oferi mașini accesibile, inovatoare și cu adevărat captivante. Cyberster subliniază acest angajament fiind un EV decapotabil de înaltă performanță, care sperăm că va avea același impact ca și predecesorii săi mult iubiți.”

„Festivalul Vitezei este ocazia perfectă pentru a sărbători moștenirea noastră pe piața noastră internă, unde a început povestea MG, oferind în același timp o platformă perfectă de la care să demonstrăm viitorul dinamic al mărcii pe scena mondială.”

Pentru a impulsiona parteneriatul cu Festivalul Vitezei de la Goodwood, Cyberster-ului i s-a alăturat în fața Goodwood House unul dintre cei mai faimoși predecesori ai săi, un frumos MGB Roadster Mk1 din 1964 cu un motor BMC de 1,8 litri. Cele două roadstere MG din epoci diferite vor juca un rol important la Festivalul Vitezei.

MG va reveni, de asemenea, la faimoasa urcare în coastă de la Goodwood în 2024, iar compania va anunța alte debuturi destinate Festivalului Vitezei mai aproape de timp.

Mai multe detalii vor fi publicate înainte de eveniment, care va avea loc la Goodwood Estate, South Sussex, pe coasta de sud a Angliei, în perioada 11-14 iulie 2024.

Related posts