Kia XCeed și conceptul ‘Imagine by Kia’ laureate la ultima ediție a premiilor iF Design

Da mai departe!

Crossover-ul urban Kia XCeed și conceptul ‘Imagine by Kia’ au fost onorate cu prestigioasele premii iF Design 2020. Ambele automobile demonstrează accentul pus pe design de Kia Motors Corporation în dezvoltarea produselor sale și evoluția mărcii către o epocă a mobilității electrificate.

Câștigând un premiu în categoria ‘Professional Concept’, prototipul ‘Imagine by Kia’ este o întruchipare vizuală a dorinței Kia de a dezvolta și de a populariza automobile electrice captivante. XCeed a fost premiat în categoria ‘Product’, în urma lansării cu succes a noului crossover urban pe piața auto europeană în 2019.

Această dublă realizare ilustrează încă o dată puterea inegalabilă a producătorului coreean în designul auto. Kia a câștigat primul său premiu iF în 2010 și, de atunci, a creat un design al automobilelor care a câștigat cel puțin un premiu în fiecare an. Perechea de premii câștigate în 2020 duce numărul total de premii pentru Kia la iF Design Awards la 20.

„Kia s-a străduit să îmbunătățească continuu calitatea și să creeze experiențe mai fascinante și mai interesante pentru clienți”, a spus Karim Habib, șeful Centrului de design Kia. „Crossover-ul XCeed de la Kia și conceptul ‘Imagine by Kia’ reprezintă această nouă viziune. Sunt extrem de mândru că eforturile echipei noastre sunt apreciate de clienții din întreaga lume.”

Premiu în categoria ‘Professional Concept’ pentru conceptul ‘Imagine by Kia’
Conceptul ‘Imagine by Kia’ este automobil de pasageri cu patru uși, complet electric, care reunește elementele unui sedan de familie elegant și atletic, cu ale unui SUV puternic și cu ale unui crossover spațios și versatil. Proiectat intenționat pentru a nu se încadra în categoriile predefinite de automobile ale industriei auto, este definit, de asemenea, de noua generație a sistemului de propulsie cu zero emisii: un pachet de baterii cu încărcare prin inducție, care alimentează motoarele electrice montate pe fiecare ax. Conceptul ‘Imagine by Kia’ a fost dezvăluit la Salonul Internațional de la Geneva în 2019.

În 2020, Kia și-a îndepărtat și mai mult atenția de la automobilele cu motor cu combustie internă, orientându-se către cele alimentate cu energie electrică cu emisii zero. Proiectat ca port-drapel pentru automobilele secolului 21, conceptul ‘Imagine by Kia’ reinterpretează și dezvoltă multe dintre motivele de design consacrate ale mărcii, într-un pachet conceput pentru a captiva șoferii.


Kia XCeed – un alt design auto câștigător
Prin câștigarea premiului de design iF în categoria ‘Product’, Kia XCeed dovedește succesul rețetei de crossover utility vehicle (CUV) care combină caracterul practic al unui SUV compact cu pachetul de dotări sport și manevrabilitatea captivantă ale unui hatchback. Se adresează șoferilor europeni care doresc din ce în ce mai mult automobile care oferă mai multă emoție și dinamism decât un SUV, atât în ceea ce privește modul în care arată cât și cum se conduc.

Proiectat ca o alternativă sportivă la un SUV tradițional, noul CUV oferă însă un nivel al spațiului pentru pasageri și bagaje comparabil cu acesta. Automobilul captivează șoferii cu confortul, manevrabilitatea sportivă și rularea sigură, în timp ce oferă o poziție de condus mai înaltă decât un hatchback convențional.

Automobilul a fost proiectat exclusiv pentru clienții europeni la Centul european de design al Kia din Frankfurt, Germania. XCeed oferă ceva proaspăt și diferit pentru șoferii europeni, fiind comercializat în Europa începând cu a doua jumătate a anului 2019. Prima versiune electrificată a modelului va fi comercializată în prima jumătate a anului 2020, odată cu lansarea versiunii XCeed Plug-in Hybrid.

Trofeul câștigat de XCeed în categoria ‘Product’ înseamnă că toți cei patru membri ai noii familii de modele Ceed au primit până acum un premiu iF Design. Kia a fost onorată cu trei premii iF în 2019 pentru hatchback-ul în cinci uși Ceed, modelul Ceed Sportswagon și modelul ProCeed cu caroserie shooting brake în cinci uși.

Premiile iF Design Award 2020: 7.298 înscrieri din 56 de țări
Premiul iF Design, creat în 1953, este unul dintre cele mai prestigioase premii de design la nivel global, organizat în fiecare an de iF International Forum Design GmbH din Hanovra, cea mai veche instituție independentă de design din lume.

În 2020, companii din 56 de țări din întreaga lume s-au înscris la premiile iF Design Awards și au trimis 7.298 de produse pentru a fi evaluate de un juriu internațional alcătuit din 78 experți în design.

Premiile iF Design Award cuprind șapte categorii: Product, Communication, Packaging, Architecture, Interior Architecture, Service Design și Professional Concept. Câștigătorii pot fi urmăriți oficial la expoziția ‘iF Design Exhibition’ organizată la Friedrichstadt-Palast în Berlin, orașul designului UNESCO, în data de 4 mai 2020. De asemenea, câștigătorii vor fi prezentați la expoziția Berlin’s Cafe Moskau, desfășurată între 2-10 mai.

Related posts