KIA Sorento câștigă premiul „Masina 4×4 a anului 2020”

Da mai departe!

Kia a dezvăluit recent cea de a patra generație a modelului Kia Sorento, iar automobilul este deja câștigător al unui premiu. Noul model, care a avut în martie premiera mondială printr-o transmisiune live pe Facebook și urmează să fie comercializat în Europa în trimestrul al treilea al anului 2020, a fost desemnat „Mașina 4×4 a anului 2020”.

Renumitul concurs este susținut de Auto Bild Allrad, cea mai vândută revistă dedicată automobilelor 4×4 din Europa. Cititorii publicației au considerat că ‘nava-amiral’ Kia merită să primească premiul în categoria „Design”. Acesta este cel de-al treilea premiu consecutiv primit de Kia de la Auto Bild Allrad – cititorii rau votat pentru sedanul sportiv Kia Stinger drept câștigătorul automobilului de import în categoria „Mașini 4×4 de peste 40.000 de euro” în 2018 și 2019. Rezultatele concursului au fost publicate în numărul 7/2020 al revistei Auto Bild Allrad, dar ceremonia de premiere anuală nu a avut loc din cauza pandemiei Covid-19.

„Cu cea de-a patra generație a modelului Sorento, intrăm într-un nou capitol din istoria navei noastre amiral SUV de succes, motiv pentru care acest premiu ne face deosebit de mândri”, spune Steffen Cost, Managing Director (COO) al Kia Motors Germania. „Designul său dinamic și elegant oferă ‘pachetul’ atractiv al unui SUV complet modern, cu o gamă de motoare de generație nouă, un sistem 4×4 performant, cele mai noi tehnologii de asistență pentru șoferi, confort sporit și spațiu interior amplu. Sorento a câștigat mulți fani în Germania de la lansarea sa în 2002 și suntem convinși că baza sa de fani va crește semnificativ odată cu noua generație. ”

Designul noului model se bazează pe estetica puternică, robustă a generațiilor anterioare ale modelului Sorento, dar liniile și marginile mai ascuțite și proporțiile mai dinamice îi conferă o notă deosebit de sportivă. Cea de-a patra generație Sorento este, de asemenea, primul automobil Kia construit pe noua platformă SUV de gamă medie a producătorului, care permite integrarea sistemelor de propulsie electrificate datorită noilor sale proporții și spațiului eficientizat. În Europa, noul Sorento va fi disponibil într-o gamă variată de sisteme de propulsie hybrid sau diesel, urmând ca în viitor să fie disponibil și sistemul de propulsie plug-in hybrid.

Noul Sorento oferă scaune confortabile ce pot acomoda până la șapte persoane și unul dintre cele mai mari compartimente pentru bagaje din segmentul său (până la 910 litri, în funcție de versiunea de echipare și motor). Dotările de confort includ tapițerie din piele Nappa și sistem audio premium BOSE®. Cabina dispune de un panou de bord complet digital, head-up display și un sistem de navigație de 10.25 inch ce include serviciile online UVO Connect*.

Gama largă de sisteme inovative pentru asistența șoferului oferită de modelul Sorento include sistemul Smart Cruise Control ce utilizează sistemul de navigație și sistemul de asistență în timpul deplasării pe autostradă (Highway Driving Assist). Noul sistem “remote” inteligent de asistență la parcare permite SUV-ului să fie controlat de la distanță cu ajutorul cheii și să fie scos dintr-o parcare în mod automat. O funcționalitate importantă pentru călătorille off-road este noul sistem Terrain Mode’ al SUV-ului, care îl ajută să obțină o tracțiune mai bună în noroi, nisip și zăpadă.

Related posts