Kia se alătură proiectului IONITY în cooperare cu partenerii fondatori BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group cu Porsche AG

Da mai departe!

Kia Motors Company alături de Hyundai Motor Company a anunțat astăzi investiția sa în rețeaua IONITY, un parteneriat realizat de producătorii auto globali. În conformitate cu acordul, Kia și Hyundai, companii auto afiliate ale Hyundai Motor Group (Grupul), vor juca un rol central în sporirea pe viitor a disponibilității stațiilor de încărcare pentru automobilele electrice, cu avantaje suplimentare pentru clienții săi.

Decizia de a se alătura acestei rețele va oferi beneficii sporite clienților europeni ai Kia și Hyundai. Începând cu 2021, automobilele electrice Kia și Hyundai vor fi echipate cu sisteme de încărcare de 800 de volți, pentru a putea absorbi puterea maximă de încărcare a stațiilor IONITY, de 350 kW. Clienții vor putea utiliza facilitățile HPC (High-Power Capacity) ale IONITY, care sunt echipate cu opțiuni de plată digitale, pentru a reduce semnificativ timpul de încărcare și pentru a facilita călătoriile pe distanțe lungi.
IONITY este un parteneriat înființat în 2017 între BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group cu Porsche AG. De la înființarea sa, în prezent are aproape 140 de stații de încărcare în funcțiune în Europa, și alte 50 în construcție. Tehnologia IONITY se caracterizează printr-o capacitate de încărcare de până la 350 kilowați, iar prin utilizarea standardului universal de încărcare Combined Charging System (CCS) asigură cea mai mare compatibilitate posibilă cu automobilele electrice actuale.
IONITY își va extinde rețeaua la 400 de stații de încărcare rapidă până în 2020, cu o medie de cel puțin o stație la fiecare 120 de kilometri de-a lungul principalelor autostrăzi europene. Rețeaua sa pan-europeană compatibilă cu o multitudine de mărci va îmbunătăți semnificativ imaginea și accesibilitatea automobilelor electrice atât pentru utilizatorii actuali ai acestora, cât și pentru potențialii cumpărători.
„Participarea noastră în aceast parteneriat reafirmă angajamentul Grupului pentru viitorul electromobilității”, spune Thomas Schemera, Vicepreședinte Executiv și Șeful Diviziei de Produs al Hyundai Motor Group. „Sunt încrezător că asocierea noastră cu IONITY va deschide o nouă eră a încărcării de mare capacitate, o eră în care încărcarea va fi perfect integrată în viața de zi cu zi și mai facilă decât realimentarea cu carburant pentru clienții noștri.”
Prin eforturi extinse de cercetare și dezvoltare și parteneriate multiple cu lideri din industrie, Hyundai Motor Group și-a consolidat continuu poziția de lider în automobile electrice și propulsie alternativă. În luna mai, Grupul a anunțat un parteneriat cu Rimac Automobili din Croația pentru dezvoltarea automobilelor electrice de performanță.
Investiția în IONITY accentuează eforturile continue ale Grupului de a deveni un factor de schimbrea semnificativă a situației, într-o societate care dorește emisii reduse de carbon. Grupul va dezvolta 44 de modele eco până în 2025 și va beneficia de asocierea cu IONITY pentru a oferi clienților săi experiențe inovatoare prin electromobilitate sporită.
IONITY se bucură de sosirea noului acționar. „Hyundai Motor Group vine cu experiență și know-how internațional semnificativ, cu un angajament strategic complet pentru electromobilitate. Participarea noilor investitori în IONITY este un semnal clar de încredere care indică faptul că activitatea tinerei noastre companii dă deja roade”, a declarat Michael Hajesch, CEO IONITY.
Grupul va obține acțiuni egale în IONITY ca cele ale partenerilor fondatori, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Porsche AG.

Related posts