Kia Picanto Facelift – real city car

Da mai departe!

Kia Picanto este cea mai mică variantă de mașină propusă de producătorul coreean. Micuța mașină ne-a dovedit că este ideală pentru traficul din București la testele Autoreport.ro


Partea frontală a fost revizuită pentru a oferi fiecărui automobil un design specific. Acesta începe cu grila ‘tiger-nose’ care oferă un nou aspect texturat de jur-împrejur și o formă mai deschisă. Finisarea cu efect cromat de jur-împrejur oferă o formă fluidă care se extinde spre partea inferioară a blocurilor optice redesenate și oferă automobilului o prezență mai impunătoare și un aer de stabiltate. Modelul are blocuri optice redesenate și lumini de zi tip LED cu patru becuri. În partea posterioară, automobilul dispune de o nouă combinație de lămpi tip LED și stopuri de ceață cu design mai subțire, care crează o semnătură luminoasă mai ușor de recunoscut în același timp.
Interiorul este destul de spațios pentru gama din care face parte Picanto și este chiar mai rafinat decât cel al modelului cu care împarte platforma: i10. Producătorul coreean oferă mai multe posibilități de personalizare pentru interiorul modelului.
În interior, noul Picanto dispune de o serie de actualizări vizuale și tehnologice, concentrate în jurul sistemului audio-vizual și de navigație (AVN) ‘plutitor’ de 8.0 inch (mai multe informații în secțiunea ‘Infotainment’) și al display-ului digital de înaltă rezoluție de 4.2 inch situat în panoul de bord al șoferului.
Sub capotă avem motorul de 1.0 litri T-GDi (turbocharged gasoline direct injection) care dezvoltă 100 CP. Modelul îmbunătățit Picanto este primul model echipat cu noua transmisie manuală automatizată (AMT) dezvoltată de Kia. Transmisia AMT este construită pe baza unei transmisii manuale cu cinci trepte, echipată cu actuatoare care automatizează acționarea ambreiajului și schimbarea treptelor de viteză. În această configurație, prin oraș, Picanto este o mașină destul de rapidă și cu un comportament dinamic bun.
Modelul îmbunătățit Picanto facelift vine cu o nouă serie de tehnologii avansate de siguranță – dezvoltate pentru automobilele Kia de clasă mai mare – devenind astfel unul dintre cele mai sigure automobile din clasa sa. De asemenea, Picanto oferă de acum generația a II-a a tehnologiilor de telematică UVO Connect, îmbunătățind conectivitatea și controlul automobilului pentru a elimina stresul în timpul călătoriilor.

Kia Picanto facelift 1.0 T-GDi
0-100 km/h: 10,3 secunde
Viteza maximă: 180 km/h
L/l/î: 3.595/1.595/1.485
Masă proprie: 959 kg
Volum portbagaj (l): 255
Cilindree (cmc): 998
Putere (CP): 101 la 4.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 175 la 1.500 rpm
Consum mediu: 6 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte

Related posts