Kia își doboară din nou recordul pentru a atinge o nouă cotă de piață în Europa

Da mai departe!

Kia anunță că și-a doborât încă o dată recordul de cotă de piață europeană, atingând un maxim istoric de 5.7% în luna ianuarie. Potrivit noilor date publicate astăzi de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), Kia a stabilit, de asemenea, un record lunar de înmatriculări în ianuarie și s-a clasat pe locul patru din punct de vedere al vânzărilor de mașini noi, cea mai înaltă clasare a sa înregistrată vreodată.

Înmatriculările automobilelor Kia pe piețele UE, EFTA și Marea Britanie au ajuns luna trecută la 47.137 de unități, o creștere de 38.8% față de luna ianuarie a anului trecut. În mod pozitiv, performanța Kia se compară favorabil cu piața generală a automobilelor noi, care a scăzut cu 2.4%. Kia a continuat să se bazeze pe impulsul câștigat anul trecut, când compania a depășit dificultățile de producție, făcând față rapid consecințelor continue cauzate de pandemia de Covid-19 și de lipsa semiconductorilor.

De asemenea, Kia continuă să se dezvolte bazându-se pe promisiunea de a deveni un furnizor de top de soluții de mobilitate sustenabilă datorită performanței uimitoare a modelelor sale electrificate. EV6, primul automobil electric dedicat Kia a fost un succes fără precedent – câștigând numeroase premii prestigioase și înregistrând comenzi solide în toată Europa, rezultând în 3.274 de înmatriculări doar luna trecută.

Jason Jeong, Președintele Kia Europe, a comentat: „Recordurile vânzărilor și cotei de piață confirmă tendința ascendentă a Kia în Europa, deoarece gama noastră de modele noi și inovatoare continuă să câștige noi clienți pentru marca noastră. Datorită devotamentului nostru față de noile forme de mobilitate, ne-am construit în mod constant o poziție de lider în electrificare. Și urmează mai multe în curând, pe măsură ce nerăbdarea crește pentru dezvăluirea noii game de modele electrificate Niro.”

Related posts