Kia înregistrează cele mai bune vânzări în Europa în trimestrul 3 2020

Da mai departe!

Conform noilor informații publicate astăzi de către ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), vânzările totale Kia în Europa în perioada iulie-septembrie au fost de 132.933 unități. Aceasta reprezintă o creștere de 10.0% în comparație cu trimestru 3 din 2019 (120.846 unități) și superioară celei mai mari cifre trimestriale înregistrată anterior de marcă în Europa, în trimestrul 1 din 2019, când a vândut 132.174 unități.

Ultimele rezultate de vânzări includ gama automobilelor hibride și electrice Kia aflate în continuă creștere, înglobând automobilele mild-hybrid (MHEV), parallel hybrid (HEV), plug-in hybrid (PHEV) și cu 100% electrice (EV). Automobilele electrificate au reprezentat o zonă de creștere majoră pentru Kia în 2020, în ciuda încetinirii pieței auto. Sistemele de propulsie electrificate însumează 28.6% din toate vânzările Kia în Europa – reprezentând mai mult de 1 din 4 modele.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, spune: „După colapsul vânzărilor europene la jumătatea anului, începem să vedem semne ale redresării pieței auto. Performanța record înregistrată de Kia în trimestrul 3 este o combinație dintre creșterea accentuată a cererii din partea clienților și sporirea popularității automobilelor noastre electrificate. Gama extinsă a automobilelor plug-in și hibride Kia și reputația noastră pentru calitate, design și valoare înseamnă că suntem bine poziționați pentru a satisface nivelul tot mai mare de interes al consumatorilor pentru sistemele de propulsie avansate.”

Vânzările totale Kia au scăzut cu -20% în acest an (la 311.325 unități) datorită efectelor pandemiei de coronavirus. Totuși, marca a suferit mai puțin decât piața europeană extinsă, care a scăzut cu -29.3% față de anul trecut. Prin urmare, cota de piață Kia a crescut la 3.6% în acest an, de la 3.2% în aceeași perioadă a anului 2019.

Vânzările au fost impulsionate de gama Ceed, sistemele de propulsie electrificate și modelele îmbunătățite (facelift)
Familia modelului Ceed și gama modelelor electrificate ale mărcii au jucat un rol important în performanța vânzărilor Kia în acest an.

Vânzările totale ale modelelor electrificate (incluzând sistemele de propulsie MHEV, HEV, PHEV și EV) au crescut semnificativ anul acesta, la 88.959 unități.

În special, vânzările gamei electrificate Niro – cuprinzând variantele HEV și PHEV și modelul 100% electric e-Niro – au crescut cu +24.0% față de anul trecut, la 55.588 unități. Modelul e-Niro a adunat 20.588 dintre acestea, cu o creștere a vânzărilor de +156.6% față de anul trecut. Familia Niro este acum al doilea cel mai bine vândut model în Europa, depășind modelul Sportage (55.525 unități) pentru prima dată.

În perioada celor nouă luni, modelul 100% electric e-Soul a înregistrat o creștere similară a vânzărilor (+150.6%, ajungând la 6.110 unități). De asemenea, vânzările totale ale automobilelor PHEV au crescut cu +75.8% (la 22.913 unități).

Familia Ceed, cuprinzând modelele Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed și XCeed, și-a păstrat locul de cel mai bine vândut model Kia în Europa. Față de anul trecut, vânzările gamei modelelor din segmentul C, construite de Kia în Europa au crescut cu +3.6% anul acesta, la 83.700 unități. Acest lucru s-a datorat parțial lansării recente a noilor variante PHEV ale modelelor Ceed Sportswagon și XCeed, dar și variantelor diesel ‘EcoDynamics+’ MHEV, lansate la începutul acestui an.

Ultimul trimestru: noul Sorento, modele îmbunătățite (facelift), noi sisteme de propulsie
Ultimele luni ale anului 2020 prezintă o serie de oportunități noi pentru Kia, mai ales că piața auto europeană începe să arate semne de redresare mai accentuate. Kia este în cursul lansării celei de a patra generații a modelului Sorento în Europa. SUV-ul ‘navă-amiral’ Kia oferă putere hibridă pentru prima dată și va fi disponibil și cu un nou sistem de propulsie PHEV la începutul anului 2021.

O gamă de îmbunătățiri a fost anunțată recent pentru automobilele compacte populare Kia, Picanto (35.918 unitiăți), Stonic (40.295 unități) și Rio (24.558 unități), dar și pentru modelul Stinger. Îmbunătățirile includ un design împrospătat, noi tehnologii și, pentru modelele Stonic și Rio, adoptarea unor noi sisteme de propulsie eficiente pe benzină EcoDynamics+ MHEV. De asemenea, noul model de inspirație sportivă Stonic GT-Line va fi comercializat în Europa în ultimul trimestru al anului.

Kia va anunța în curând mai multe detalii despre planurile sale de lansare a sistemelor de propulsie suplimentare MHEV și HEV și alte tehnologii de economisire a combustibilului pe anumite segmente din gama sa de modele.

Related posts