Kia îmbogățește oferta în familia Ceed cu noi motoare și sisteme de propulsie mild-hybrid

Da mai departe!

Kia Motors a dezvăluit astăzi o nouă gamă de sisteme de propulsie pe benzină și mild-hybrid pentru cea mai vândută familie de modele a sa – Ceed. Cu patru tipuri de caroserie și o gamă mai largă ca niciodată de sisteme de propulsie, gama Ceed oferă acum mai multe opțiuni cumpărătorilor decât orice altă mașină compactă de familie.

Noul motor Kia ‘Smartstream’ T-GDi de 1.5 litri este proiectat să crească performanța și puterea și în același timp să aibă emisii scăzute. Noul propulsor este disponibil pentru toate cele patru versiuni ale modelului Ceed, ca sisteme convenționale pe benzină sau în noua variantă ‘EcoDynamics+’ mild-hybrid – inclusiv pentru modelele GT-Line. Acesta înlocuiește motorul existent T-GDi de 1.4 litri, oferit anterior pe toată gama de modele. Gama revizuită de sisteme de propulsie include, de asemenea, o nouă opțiune  EcoDynamics+ mild-hybrid T-GDi de 1.0 litri pentru modelele Ceed și Ceed Sportswagon.

Familia de modele Ceed cuprinde hatchback-ul Ceed, modelele Ceed Sportswagon, ProCeed cu caroserie shooting brake și crossover-ul urban XCeed. Fabricată la unitatea de producție europeană Kia din Žilina, Slovacia, familia Ceed este cea mai bine vândută gamă de modele a mărcii în Europa. Fabrica de la Žilina găzduiește, de asemenea, producția noului motor T-GDi de 1.5 litri, în urma unei investiții recente de 70 de milioane de euro pentru îmbunătățirea liniei de producție.

Motorul Smartstream T-GDi de 1.5 litri: putere, performanță și eficiență îmbunătățite

Noul motor T-GDi de 1.5 litri este disponibil în toată gama celor patru modele Ceed, cuplat fie la o transmisie manuală cu șase trepte (6MT), sau la o transmisie cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteze (7DCT). Producând 160 CP la 5.500 rpm, noul motor T-GDi de 1.5 litri este cu 14% mai puternic decât motorul Kia anterior de 1.4 litri T-GDi (140 CP). Cuplul maxim este, de asemenea, cu 4,5% mai mare – 253 Nm între 1.500-3.500 rpm.

 

În plus, noul motor beneficiază de cele mai noi inovații ale sistemelor de propulsie Kia Smartstream, reducând emisiile și ajutând performanțele pe șosea. Aceste inovații includ tehnologia CVVD (Continuously Variable Valve Duration). Această tehnologie modifică timpii de acțiune ai supapelor motorului pentru a îmbunătăți performanța, reducând în același timp emisiile. Un nou sistem de recirculare a gazelor de eșapament cu presiune scăzută (LP-EGR) este de asemenea activ la turații mai mici ale motorului, îmbunătățind și mai mult eficiența și emisiile de combustibil; filtrele de particule pe benzină (GPF) reduc emisiile de particule ale motorului.

Echipat cu noul motor T-GDi de 1.5 litri, hatchback-ul Kia Ceed poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8.4 secunde (echipat cu transmisia manuală) sau 8.6 secunde (echipat cu transmisia 7DCT). Pentru Kia Ceed Sportswagon și ProCeed, sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează acum în 8.6 secunde (echipate cu transmisia 6MT) sau 8.8 secunde (cu transmisia 7DCT). Totuși, emisiile COpentru toate cele trei versiuni încep acum de la 125 g/km (în ciclul combinat WLTP și cu transmisia 6MT) – reprezentând o reducere de 6.7% în comparație cu motorul anterior de 1.4 litri.

Modelele Kia XCeed echipate cu noul motor pot accelera acum de la 0 la 100 km/h în 9.0 și 9.2 secunde (echipate cu transmisia 6MT, respectiv 7DCT). Emisiile încep de la 136 g/km, o reducere de 6.2% în comparație cu modelul anterior echipat cu motorul T-GDi de 1.4 litri (145 g/km).

Noul sistem de propulsie pe benzină EcoDynamics+ mild hybrid de 1.5 litri

Motorul T-GDi de 1.5 litri este conceput, de asemenea, pentru a se integra cu sistemul EcoDynamics + mild-hybrid dezvoltat de Kia. Acest sistem de propulsie oferă aceleași performanțe ca și variantele non-hybrid, dar reducând și mai mult emisiile și costurile de funcționare.

Sistemul EcoDynamics + mild-hybrid extrage o eficiență mai mare de la motoarele cu ardere internă, furnizând și apoi recuperând energia electrică. Acesta suplimentează cuplul motorului cu puterea oferită de o baterie compactă de 48 volți litiu-ion polimer și extinde perioada de oprire a motorului (off time) cu un nou starter-generator mild-hybrid (MHSG). Generatorul MHSG este conectat printr-o curea la arborele cotit al motorului și comută silențios între modurile ‘motor’ și ‘generator’. În modul ‘motor’, în timpul accelerației, generatorul MHSG oferă asistență electrică pentru a reduce sarcina și emisiile motorului. Pe măsură ce mașina decelerează, MHSG are capacitatea, în anumite condiții, de a trece în modul ‘generator’, recuperând energia de la arborele cotit pentru a reîncărca bateria.

Noul sistem de propulsie EcoDynamics+ de 1.5 litri este disponibil pentru toate cele patru modele cu transmisie 7DCT.

Modelele Ceed, Ceed Sportswagon și ProCeed echipate cu sistemul EcoDynamics+ de 1.5 litri și transmisia 7DCT oferă emisii COreduse până la 126 g/km (în ciclul combinat WLTP). Aceasta reprezintă o reducere de 8% în comparație cu emisiile oferite de motorul T-GDi de 1.4 litri anterior echipat cu aceeași transmisie.

Modelele XCeed EcoDynamics+ echipate cu transmisia 7DCT oferă acum emisii COreduse până la 135 g/km (cu 6.9% mai mici decât modelele echipate cu motorul T-GDi de 1.4 litri, evaluate la 145 g/km).

De asemenea, noul sistem de propulsie mild-hybrid este disponibil exclusiv pentru modelul XCeed cu noua transmisie manuală inteligentă (iMT) cu șase trepte dezvoltată de Kia, cu emisii evaluate de la 134 g/km (ciclu combinat WLTP).  Transmisia iMT este un sistem de tip ‘clutch-by-wire’, care reduce emisiile de CO2, păstrând în același timp implicarea șoferului la fel ca transmisia manuală convențională. În loc de o legătură mecanică, ambreiajul transmisiei iMT este controlat pur electronic. Acesta funcționează împreună cu generatorul MHSG pentru a îmbunătăți eficiența, oprind motorul mai devreme. În modul „Eco”, acesta permite, de asemenea, scurte perioade de oprire a motorului în timpul

deplasării pe autostradă la viteze de până la 125 km/h, reactivându-se silențios când șoferul apasă pedala de accelerație, frână sau ambreiajul.

Noul sistem de propulsie EcoDynamics+ de 1.0 litri pentru modelele Ceed și Ceed Sportswagon

Un sistem de propulsie suplimentar pe benzină este introdus pentru prima dată în gama Ceed – un sistem EcoDynamics+ cuplat cu motorul Kia Smartstream T-GDi de 1.0 litri.

Producând 120 CP, acest nou propulsor este oferit cumpărătorilor modelelor Ceed hatchback și Ceed Sportswagon. Aceasta reprezintă și prima dată când acest motor este asociat cu transmisia DCT cu șapte trepte, rezultând emisii CO2 de la doar 123 g/km pentru ambele modele (WLTP, ciclu combinat). Modelul Ceed echipat cu motorul EcoDynamics+ de 1.0 litri va accelera de la 0 la 100 km/h în 11.2 secunde iar modelul Ceed Sportswagon, în 11.3 secunde.

O gamă extinsă de sisteme de propulsie: benzină, diesel, mild-hybrid, GT

Noile sisteme de 1.5 litri și EcoDynamics + fac parte dintr-o gamă extinsă de sisteme de propulsie disponibile în toată gama Ceed. Cu patru stiluri diferite de caroserie și o gamă de sisteme de propulsie pe benzină, motorină și mild-hybrid electrificate, familia Ceed oferă cea mai largă alegere din segmentul de automobile compacte de familie.

În plus față de noile sisteme de propulsie, Ceed continuă să fie oferit cu o gamă de alte opțiuni de sisteme de propulsie. În funcție de piața de comercializare, modelul este disponibil cu motorul îmbunătățit T-GDi de 1.0 litri și 120 CP, care oferă acum mai puține emisii CO2. În plus, gamele Ceed, Ceed Sportswagon și XCeed sunt acum disponibile cu opțiunea EcoDynamics+ diesel mild-hybrid, ce oferă 136 CP.

Ceed GT și ProCeed GT rămân aceleași modele performante din gama familiei Ceed, cu un motor T-GDi puternic de 1.6 litri ce oferă 204 CP. Motorul este disponibil și pentru modelul XCeed pe anumite piețe.

Comercializat în Europa cu garanția unică de 7 ani oferită de Kia

Noile sistem de propulsie ale familiei modelului Ceed sunt acum disponibile în toată Europa. Toate modelele – inclusiv variantele mild-hybrid – sunt vândute cu garanția Kia unică, de 7 ani, 150.000 kilometri oferită standard.

Related posts