KIA EV9 remodelează experiența utilizării unui SUV prin design și tehnologii superioare

Da mai departe!

Kia Corporation a dezvăluit astăzi detaliile complete despre Kia EV9, primul său SUV vârf-de-gamă 100% electric cu trei rânduri de scaune, care aduce un concept, un design și tehnologie împrospătate în industria auto și conduce transformarea rapidă a mărcii într-un furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă în era electrificării.

Bazat pe platforma inovatoare E-GMP (Electric Global Modular Platform), modelul EV9 asigură performanțe robuste, completate de o autonomie 100% electrică de peste 541 km, conform standardului WLTP (World harmonized Light vehicle Testing Procedure). Capacitatea de încărcare ultra-rapidă de 800 de volți permite reîncărcarea acumulatorului modelului EV9 cu suficientă energie pentru a alimenta automobilul pentru a parcurge 239 km în aproximativ 15 minute.

Numeroasele tehnologii revoluționare includ sistemul Highway Driving Pilot (HDP), disponibil pentru versiunea Kia EV9 GT Line, care permite conducerea autonomă condiționată de Nivel 3 pe piețele selectate. De asemenea, introduce pentru prima dată magazinul online Kia Connect Store, care permite clienților să achiziționeze funcții și servicii digitale la cerere, oferindu-le flexibilitatea de a alege funcțiile pe care le doresc și de a îmbunătăți continuu abilitățile modelului EV9 cu ajutorul tehnologiei Over the Air (OTA), în orice moment.

Ho Sung Song, Președinte și CEO, a declarat: „Kia EV9 transcende toate aspectele conceputului unui SUV tradițional și reprezintă vârful capacităților de design și inginerie ale mărcii Kia. Creat pentru a satisface nevoile tuturor membrilor familiei, EV9 conduce, de asemenea, tranziția rapidă a mărcii Kia către un furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă, nu doar prin arhitectura sa EV avansată, ci și prin numeroasele materiale reciclate și durabile utilizate în dezvoltarea sa.”

Kia va începe precomenzile pentru modelul EV9 pentru piața coreeană în al doilea trimestru al anului 2023. Kia EV9 și EV9 GT-Line vor fi comercializate pe piețele globale din a doua jumătate a anului.

Design: remodelarea experienței utilizării unui SUV pentru familiile mileniale

Ghidat de filozofia de design „Opposites United” a mărcii, EV9 revizuiește conceptul unui SUV 100% electric cu un echilibru unic de elemente naturale și moderne. Pilonul de design „Bold for Nature”, care inspiră combinația de elemente din lumea naturală și cea materială, a jucat un rol esențial în dezvoltarea designului modelului EV9.

Exteriorul modelului Kia EV9 oferă o senzație de seninătate contemporană potrivită unui automobil EV sofisticat pentru o nouă eră a mobilității sustenabile. Automobilul are un ampatament de 3.100 mm, susținut de roți de 21, 20 sau 19 inch. Cu o lungime totală de 5.010 mm, are 1.980 mm lățime și 1.755 mm înălțime, afișând un aspect îndrăzneț și contemporan, păstrând totuși caracterul său unic.

Partea frontală a modelului EV9 emană încredere, claritate și calm prin liniile și suprafețele sale ascuțite și bine definite. Semnătura sa „Digital Tiger Face” își prezintă identitatea unică, care este accentuată de grila iluminată de tip „Digital Pattern Lighting Grille” și farurile verticale, oferindu-i un aspect creativ și futurist. De asemenea, semnătura „Digital Tiger Face” are două grupuri de lămpi mici în formă de cub, adiacente fiecărui bloc optic. Luminile de zi cu tehnologie LED (DRL) de tip „Star Map” ale modelului EV9 creează o structură de iluminare animată sofisticată care va indica grila de tip „Digital Tiger Face” pentru viitoarele modele electrice Kia, oferind în același timp o nouă experiență de iluminare.

Pe lângă modelul standard, Kia a dezvăluit designul versiunii GT-Line, care prezintă un  aspect estetic unic care îl deosebește de modelul standard. Barele de protecție față și spate, roțile și portbagajul de pe plafon au suferit o transformare, îmbrăcând modelul cu o paletă distinctivă de culoare neagră, care emană o prezență puternică și asertivă, deosebindu-l de omologul său standard. În special, versiunea GT-Line are o grila unică „Digital Pattern Lighting Grill”, care adaugă un element de dinamism și sofisticare designului său deja impresionant.

Dincolo de exteriorul său uimitor, EV9 oferă și performanță datorită unui coeficient aerodinamic impresionant de 0,28. Acest lucru a fost realizat prin implementarea mai multor funcții avansate, a unui scut de protecție sub caroserie sculptat 3D – covex in față și concav în spate – premieră la Kia, roți aerodinamice și fante de aer inovatoare integrate în bara de protecție față. Aceste elemente funcționează perfect împreună pentru a controla în mod inteligent fluxul de aer și pentru a maximiza performanța, oferind o experiență de condus captivantă.

Kia EV9 oferă o gamă largă de opțiuni pentru configurarea scaunelor, care răspund nevoilor diverse ale unei familii. Modelul oferă configurații cu șapte și șase locuri și o multitudine de opțiuni pentru scaunele din al doilea rând, în total până la patru, potrivite pentru diferite situații, cum ar fi deplasarea, încărcarea la stație și odihna. Primul rând are scaune de relaxare care asigură o postură confortabilă pentru odihnă. Al doilea rând, pentru prima dată printre modelele EV globale, oferă patru opțiuni de scaune, inclusiv banchetă cu 3 locuri, scaune independente de bază, de tip relaxare și de tip pivotant cu două locuri, oferind clienților posibilitatea să aleagă dintr-o gamă largă de moduri de utilizare.

Când este echipat cu scaune de relaxare pentru al doilea rând, EV9 permite ocupanților din primul și al doilea rând să adopte împreună o poziție înclinată în timp ce SUV-ul se încarcă la stație. Cu opțiunea scaunului pivotant, scaunele din al doilea rând se rotesc la 180 de grade pentru a permite purtarea de discuții cu cei așezați în al treilea rând. Ocupanții din al treilea rând au la dispoziție mufe de încărcare pentru dispozitive și suporturi pentru pahare.

Sustenabilitate: stabilirea de noi standarde pentru o mobilitate responsabilă

Angajamentul strategic Kia de a deveni lider în mobilitatea sustenabilă și drumul de parcurs declarat pentru a atinge neutralitatea carbonului până în 2045 se extind dincolo de furnizarea de sisteme de propulsie EV cu zero emisii. De asemenea, include materialele utilizate în construcția automobilului, iar EV9 duce acest lucru la următorul nivel, cu materiale ecologice aplicate pentru a stabili noi standarde în mobilitatea sustenabilă.

Kia EV9 marchează o bornă de pionierat ca primul model care a adoptat strategia de sustenabilitate a designului în trei pași a mărcii, inițiată pentru a elimina treptat utilizarea pielii, aplicând zece articole sustenabile prioritare la toate modelele Kia noi pentru a crește continuu utilizarea de materiale pe bază de bio, cum ar fi porumbul, trestia de zahăr și uleiurile naturale. Obiectivul Kia este de a crește proporția de plastic reciclat pe care o folosește la 20% până în 2030.

Paleta de culori a modelului EV9 se inspiră din cele patru elemente de bază ale naturii, și anume lumina, aerul, pământul și apa, pentru a stabili o conexiune cu frumusețea naturii și a o îmbina în filosofia de design a modelului EV9.

Interiorul modelului EV9 dispune de un total de șase combinații diferite, de la o nuanță modernă de gri deschis și până la tonuri naturale elegante și o versiune sportivă pentru echiparea GT-Line.

Sistemul de propulsie electric: gamă completă de soluții multiple de mobilitate cu zero emisii

EV9 oferă o gamă largă de configurații pentru sistemul de propulsie electric bazate pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) și utilizând tehnologia celei de a patra generații a bateriei dezvoltată de Kia. O baterie de 76,1 kWh este oferită exclusiv pentru modelul standard cu tracțiune spate (RWD), în timp ce o baterie de 99,8 kWh este oferită atât în variantele cu tracțiune spate (RWD), cât și în variantele cu tracțiune integrală (AWD).

Modelul cu autonomie extinsă RWD Long Range utilizează un motor electric de 150 kW / 350 Nm, oferind SUV-ului capacitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h în 9,4 secunde, după cum arată datele preliminare. De asemenea, propulsat de un singur motor electric, cu o variantă mai puternică de 160 kW / 350 Nm, modelul Standard RWD EV9 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8,2 secunde.

Versiunea cu tracțiune integrală (AWD) este echipată cu două motoare electrice care împreună eliberează o putere totală de 283 kW și un cuplu combinat de 600 Nm. Această combinație puternică permite SUV-ului să ajungă de la 0 la 100 km/h în doar 6,0 secunde. Niveluri și mai mari de performanță sunt disponibile cu funcția opțională „Boost”, disponibilă pentru achiziție ulterioară de la Kia Connect Store. Cuplul combinat este propulsat la o valoare excepțională de 700 Nm, permițând modelului EV9 să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,3 secunde.

Abordarea holistică oferită de Kia în ceea ce privește proiectarea sistemului de propulsie electric al modelului EV9 a garantat că performanța robustă a SUV-ului este completată de o autonomie exemplară. Acest lucru le permite clienților modelului EV9 să petreacă cât mai mult timp posibil pe șosea și cât mai puțin posibil la stația de încărcare, inspirând încredere deplină familiilor pentru a întreprinde călătorii lungi. De exemplu, modelul Long Range RWD cu anvelope de 19 inch oferă o autonomie estimată de peste 541 km, conform strandardului WLTP. Folosind un sistem de încărcare ultra-rapid de 800 de volți, pachetul de baterii al automobilului poate fi reîncărcat cu suficientă energie pentru a-l alimenta pentru 239 km în aproximativ 15 minute.

EV9 vine cu funcționalitatea Vehicle-to-Load (V2L) prin unitatea sa integrată de control a încărcării (ICCU), permițând descărcarea energiei din bateria automobilului. Familiile pot folosi până la 3,68 kW de putere pentru laptopuri sau echipamente de camping.

Sistemul „Highway Driving Pilot: deblocarea conducerii autonome condiționate de nivel 3

EV9 face un pas semnificativ spre autonomia deplină. Cheia pentru a realiza acest lucru este sistemul Highway Driving Pilot (HDP) dezvoltat de Kia, care oferă modelului EV9 conducerea autonomă condiționată de Nivel 3. Cincisprezece senzori, inclusiv doi senzori „LIDAR”, îi oferă posibilitatea să scaneze și să detecteze obiecte într-un câmp vizual complet de 360 de grade, permițându-i să detecteze și să reacționeze la situațiile din trafic și la alți utilizatori pentru a preveni potențiale coliziuni.

Oferind asistență inteligentă, proactivă, în timp real, într-o gamă largă de condiții, sistemul Kia Highway Driving Pilot (HDP) îndeplinește criteriile necesare pentru a oferi autonomie de Nivel 3 în anumite zone ale lumii. La acest nivel, mașina este capabilă să automatizeze conducerea condiționată acolo unde situațiile o permit, oferind posibilitatea șoferului să ia temporar o pauză de la controlul automobilului.

Kia plănuiește să ofere sistemul HDP pentru versiunea EV9 GT-line în viitor. Mai multe detalii despre HDP vor fi dezvăluite mai aproape de disponibilitatea sa pe piață.

Kia Connect Store: actualizarea modelului EV9 oriunde și oricând

Modul de gândire inovativ oferit de Kia cu privire la ceea ce ar trebui să fie un SUV de familie se extinde la modul în care clienții pot selecta specificațiile dotărilor modelului EV9. Dincolo de caracteristicile standard ale acestuia, magazinul digital Kia Connect Store oferă o gamă largă de opțiuni, astfel încât clienții să își poată menține modelul EV9 actualizat în mod constant prin îmbunătățirea caracteristicilor și serviciilor digitale ale SUV-ului, fără a fi nevoie să ducă automobilul la o reprezentanță. Tehnologia „Digital Pattern Lighting Grille” a modelului EV9 poate fi actualizată și mai mult prin adăugarea caracteristicii „Lighting Pattern”. De asemenea, clienții pot specifica ce performanțe suplimentare doresc pentru versiunea cu tracțiune integrală AWD EV9, cu o funcție opțională „Boost”, care deblochează un cuplu suplimentar de 100 Nm pentru motorul electric, pentru o experiență de condus mai palpitantă și mai dinamică.

Sistemul inteligent de asistență la parcarea la distanță de nivel 2 (RSPA 2 – Remote Smart Parking Assist 2) dezvoltat de Kia este, de asemenea, oferit ca o funcție digitală, la fel ca și funcționalitata „Music Streaming” oferită pentru ca pasagerii să se bucure de sistemul audiovizual, de navigare și telematică (AVNT) al automobilului.

Siguranță și confort: gândit și proiectat pentru a îmbunătăți experiența de condus a tuturor ocupanților

Numeroasele caracteristici suplimentare ale modelului EV9 facilitate de sistemele avansate de asistență pentru șofer (ADAS) includ sistemul „Remote Smart Parking Assist 2” (RSPA 2). Această tehnologie permite modelului EV9 să se parcheze singur fără a fi nevoie de intervenția șoferului, fie din interiorul sau din afara automobilului, șoferul inițiind procedura prin intermediul cheii inteligente Kia denumită Digital Key 2.

Folosind senzori cu ultrasunete pentru a detecta obstacolele, sistemul RSPA 2 manevrează automat modelul EV9 în spațiul de parcare desemnat, controlând accelerația, frânele și schimbarea sensului de mers. De asemenea, sistemul acționează automat frânele în cazul în care este detectat un obiect care reprezintă un obstacol în calea automobilului. De asemenea, modelul EV9 include sistemul „Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist” (RCCA) pentru a preveni coliziunile cu automobilele care se apropie în timpul deplasării înapoi.

Pe lângă aceste caracteristici, automobilul încorporează numeroase sisteme avansate de asistență a șoferului dezvoltate de Kia pentru a spori siguranța pasagerilor, cum ar fi sistemul Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), sistemul de asistență la menținerea benzii de circulație (LKA – Lane Keeping Assist) și sistemul inteligent de asistență pentru limitarea vitezei (ISLA – Intelligent Speed Limit Assist), concepute pentru ajuta șoferii în scenarii potențiale în care se pot afla în pericol. Sistemul Smart Cruise Control (SCC) bazat pe navigație asigură condusul în siguranță pe autostrăzi și pe drumurile destinate exclusiv automobilelor, în timp ce sistemul „Highway Driving Assist 2” (HDA 2) oferă asistență la schimbarea benzii de circulație și folosește un senzor în volan (HOD – hands-on detection) pentru a asigura implicarea șoferului.

În plus, modelul EV9 oferă siguranță și confort înainte și după condus cu funcții precum „Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance” și „Parking Collision-Avoidance Assist”. Nu în cele din urmă, sistemul „Digital Key 2” utilizează tehnologia Ultra-Wide Band (UWB), permițând utilizatorilor să-și deschidă și să pornească mașina folosind smartphone-ul lor, chiar și atunci când acesta se află în buzunar sau în geantă, o altă premieră pentru Kia.

Kia a folosit doar cele mai avansate tehnologii de design și proiectare pentru a oferi clienților modelului EV9 și familiilor acestora o siguranță optimă în toate condițiile. Cu o structură a șasiului cu o rigiditate la torsiune excepțional de mare și prima tehnologie – în curs de brevetare – privind structura de conexiune a stâlpului B, ce dispune de o barieră de protecție extinsă și suprapunere a pragurilor laterale. Aceste tehnologii avansate oferă niveluri de protecție și siguranță de top atât pentru ocupanți, cât și pentru baterii, incluzând zece airbag-uri în interiorul habitaclului.

Campania globală Kia pentru modelul EV9: „Aici pentru a remodela modul în care ne mișcăm”

Kia urmează să se angajeze într-o serie de campanii globale, exprimate în declarația „Aici pentru a remodela modul în care ne mișcăm”. Această declarație vorbește despre angajamentul companiei față de inovare și despre viziunea sa pentru un viitor care este mai sustenabil, mai eficient și mai practic.

EV9 urmează să își facă debutul fizic inaugural la salonul „Seoul Mobility Show 2023”. Va fi apoi prezentat la Salonul Auto Internațional de la New York din acest an, la începutul lunii aprilie. Cu modelul EV9, Kia este gata să stabilească un nou standard pentru automobilele electrice care revoluționează conceptul de a călători în stil și confort.

Related posts