Kia EV6 și Hyundai IONIQ 5 devin „Cele mai bune mașini ale anului” 2021/2022

Da mai departe!

Modelele inovatoare, 100% electrice, oferind mobilitate sustenabilă ale Hyundai Motor Group (HMG) – Kia EV6 și Hyundai IONIQ 5 – au ocupat primul loc la premiile „Cele mai bune mașini ale anului” 2021/2022.  Perechea de Campioni mondiali a fost evidențiată pentru calitate, inovație, design și tehnologie de ultimă oră de către un juriu format din lideri mondiali din industria auto.

Atât Hyundai Kia EV6 cât și Hyundai IONIQ 5 au câștigat titlul de „Cele mai bune mașini ale anului” 2021/2022, învingând modele noi de la mărci Premium consacrate, inclusiv Audi e-tron, Ford Mustang Mach-e și Porsche Taycan. Fiecare dintre primele zece locuri a fost ocupat de o marcă diferită care acoperă șase țări răspândite pe primele trei continente producătoare de mașini din lume – Europa, Asia și America de Nord.

Această nouă distincție prestigioasă din industrie este o dovadă suplimentară a faptului că viziunea de mobilitate sustenabilă a HMG este în curs de realizare, Kia și Hyundai devenind lideri recunoscuți în acest domeniu. „Suntem mândri că primele noastre două automobile electrice dedicate sunt onorate împreună drept câștigătoarele primei ediții a premiilor „Cele mai bune mașini ale anului”, a declarat Heung Soo Kim, Head of the EV Business Division al Hyundai Motor Group. „Aceste premii transmit un mesaj clar că Hyundai IONIQ 5 și Kia EV6 sunt automobile electrice de clasă mondială, dar și că suntem pe drumul cel bun cu strategia noastră de electrificare. Lumea se poate aștepta la mai multe modele EV importante de la ambele mărci în anul viitor.”

Campioni de calibru Mondial
Kia EV6 împarte arhitectura inovatoare E-GMP a Grupului, dar forma sa scalabilă și modulară permite libertate în designul exterior care distinge clar modelele Kia și Hyundai unele de altele. Deoarece platforma E-GMP a fost dezvoltată special pentru automobile electrice, niciun motor sau sistem de transmisie nu ocupă spațiu, oferind liniilor fluide ale caroseriei modelului EV6 și un aspect mai elegant și mai sportiv decât al fratelui său Hyundai, cu o rulare pe măsură. EV6 a câștigat deja mai multe premii internaționale de la lansarea sa în a doua jumătate a anului 2021, cu designul său vizionar, tehnologia conectată de ultimă generație, încărcarea ultra-rapidă de 800V și caracteristicile de condus sportive și dinamice, toate atragând o mare apreciere.

Hyundai IONIQ 5 a fost lansat în 2021 ca primul model din gama de automobile electrice IONIQ dedicată a companiei. Interpretarea modernă a designului retro a lui IONIQ 5 cuprinde prima capotă  Hyundai care include și aripile laterale (clamshell hood) și lămpi de poziționare atrăgătoare în formă de V. Formele din față și din spate ale automobilului se îmbină cu ușile pentru a ilustra spiritul de design „Parametric Dynamics”. Bazându-se pe arhitectura E-GMP, CUV-ul 100% electric are proporții interioare generoase datorită ampatamentului de 3.000 mm, și a spoiler-ului scurt față și spate. O astfel de combinație oferă spațiu interior excepțional, performanță dinamică, încărcare ultra-rapidă și o experiență optimă în mașină, toate acestea contribuind la atractivitatea generală a modelului IONIQ 5.

Premiile „Cele mai bune mașini ale anului” au fost înființate pentru a oferi o viziune neafiliată, nepartizană, unică și total democratică a „celor mai bune” automobile din întreaga lume. Juriul a fost alcătuit din lideri din industria auto, reunind un grup divers care încorporează designeri, ingineri, pionieri ai sporturilor cu motor, jurnaliști apreciați, analiști și profesioniști în mass-media, alături de distribuitori auto remarcabili, consultanți auto, organizatori de evenimente majore și cumpărători de mașini din lumea reală. Această combinație de neegalat de cunoștințe, experiență bogată și know-how aprofundat a contribuit la generarea unei imagini autentice și imparțiale asupra „celor mai bune” mașini disponibile.

În calitate de campioni mondiali en-titre, Kia EV6 și Hyundai IONIQ 5 sunt programate să fie cele două vedete la standul „Cele mai bune mașini ale anului” de la British Motor Show din 18-21 august, eveniment desfășurat la Farnborough International Exhibition and Conference Centre. Acesta va marca, de asemenea, începutul procesului de selecție, evaluare, testare și votare pentru premiile ”Cele mai bune mașini ale anului” 2022/23.

Related posts