Kia Ceed Facelift – Economie de bază

Da mai departe!

Compacta coreeană a primit un facelift, pe modelul testat de noi, fiind o echipare de bază, nu vedem principalele elemente, dar Ceed facelift ne-a dovedit că e o alternativă foarte bună pentru cei care doresc o mașină în segmentul C.

Mădificările pornesc de la partea frontală, acolo unde grila emblematică de tip ”nas de tigru”, care face din Ceed un model Kia recunoscut, este modernizată cu un finisaj negru lucios, cu elemente de design în formă de aripă superioară și inferioară cu finisaj tip crom satinat, pentru un aspect elegant și modern.  În lateral, două prize laterale de aer mari trec prin bara de protecție din față, creând un aspect mai sportiv. Tema inspirată de „aripă” se repetă în alte elemente ale redesenării părții frontale, cum ar fi detaliul în culoarea crom satinat al gurii inferioare de admisie a aerului și detaliul lateral care se extinde în arcul roții din față. În partea din spate, pentru a evidenția simplitatea noii embleme Kia, suprafața dintre lămpile LED a fost netezită pentru a găzdui noua emblemă elegantă a mărcii. 

La bordul modelului Ceed facelift, șoferul este întâmpinat instantaneu de un decor interior elegant, în culori sofisticate și liniștitoare, cu materiale plăcute la atingere și cu un aspect conceput pentru a face toți pasagerii să se simtă confortabil. Interiorul modelului Ceed îmbină acum un stil modern ca aspect și senzație cu un nivel de funcționalitate premium și tehnologie de ultimă generație. Un ecran mare de 12.3 inci este disponibil pentru cele mai noi opțiuni de conectivitate. În interior am putut călători 5 persoane, adulte. Nimeni nu s-a plâns de locul disponibil.

Sub capota mașinii de test se află motorul pe benzină de 1,6 litri, acesta produce 160 CP. În combinație cu o transmisie manuală cu 6 rapoarte avem un grup motopropulsor destul de sprinten, mai ales în oraș. Noua generație Ceed pare mai orientată spre sportivitate, comportamentul dinamic fiind cu mult mai bun decât al modelului precedent. Noul Ceed a fost proiectat exclusiv pentru drumurile europene, caracteristicile de rulare și de manevrabilitate ale noului model fiind adaptate pentru a depăși performanțele predecesorului său din punct de vedere al dinamismului și al feedbackului oferit șoferului. Faceliftul aduce îmbunătățiri subtile de dinamică, dar acest motor este unul mai mult decât perfect pentru o mașină de clasă compactă.

Gama Ceed întinerită oferă niveluri de siguranță de top, confort în timpul condusului și tehnologii pentru parcare datorită suitei sale îmbunătățite de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS). Modelul testat de noi dispune de tehnologiile avansate ce includ Smart Cruise Control cu sistem Stop & Go, sistemul de detectare a vehiculelor aflate în unghiul mort, sistemul de avertizare la mersul cu spatele, sistemul inteligent de asistență la parcare și recunoașterea pietonilor, precum și de sistemul de avertizare și asistență la coliziunea frontală (Forward Collision-Avoidance Assist) cu avertizare haptică (vibrație) în volan.

Pentru acest model, în versiunea de echipare BEST, KIA România are o ofertă de 17.935 euro (TVA inclus) la care se pot adăuga reduceri de tip REMAT.

Kia Ceed facelift 1.5 T-GDI Best
– 0-100 km/h: 8,4 secunde
– Viteza maximă: 210 km/h
– L/l/î: 4.315/1.800/1.447
– Masă proprie: 1.255 kg
– Volum portbagaj (l): 395
– Cilindree (cmc): 1.353
– Putere (CP): 100 la 6.000 rpm
– Cuplu maxim (Nm): 134 la 1.500 rpm
– Consum mediu: 6 l/100 km (mixt)
– Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts